Pedepsiți de UEFA  Rodri și Morata au fost suspendați după ce au scandat  „Gibraltar e spaniol”
Alvaro Morata. Foto: IMAGO

Pedepsiți de UEFA Rodri și Morata au fost suspendați după ce au scandat „Gibraltar e spaniol”

  • Spaniolii Rodri (28 ani) și Alvaro Morata (31 ani) au fost suspendați câte un meci de UEFA pentru „încălcarea regulilor de bază ale comportamentului decent”.
  • Fotbaliștii iberici au scandat „Gibraltarul este spaniol” în timp ce sărbătoreau triumful de la EURO 2024.

Petrecerea spaniolilor a avut loc în piața Cibeles din Madrid, iar Gibraltar a descris scandările fotbaliștilor drept „extrem de provocatoare și insultătoare”.

„A făcut-o din nou” Istvan Kovacs vs. Mourinho. Decizia care l-a  enervat la culme  pe „The Special One”
Citește și
„A făcut-o din nou”Istvan Kovacs vs. Mourinho. Decizia care l-a enervat la culme pe „The Special One”
Citește mai mult
„A făcut-o din nou” Istvan Kovacs vs. Mourinho. Decizia care l-a enervat la culme pe „The Special One”

Rodri și Morata, suspendați de UEFA după ce au scandat „Gibraltarul este spaniol”

Federația din Gibraltar a depus plângere la UEFA, iar forul european i-a taxat pe cei doi jucători, informează The Guardian.

UEFA a declarat că organismul său de control, etică și disciplină i-a suspendat pe Rodri și Morata „pentru nerespectarea principiilor generale de conduită, pentru încălcarea regulilor de bază ale comportamentului decent, pentru utilizarea evenimentelor sportive pentru manifestări de natură nesportivă și pentru discreditarea fotbalului, în special a UEFA”.

  • Astfel, Rodri (Manchester City) și Morata (AC Milan) nu vor putea juca pentru Spania în meciul cu Serbia din Liga Națiunilor, programat pe 5 septembrie.

Gibraltar a fost recunoscut ca membru complet al UEFA în mai 2013, iar mai târziu în acel an, UEFA a decis să mențină ţara în cauză și Spania separate în grupele de calificare pentru turnee majore din cauza „sensibilităților” dintre națiuni.

Tensiuni între Spania și Gibraltar

Gibraltar este un teritoriu de aproximativ 7 kilometri pătrați din Sudul Spaniei, situat la strâmtoarea Gibraltar, cu o populație de aproximativ 35.000 de locuitori.

Gibraltar a fost cedat Marii Britanii de Spania în 1713 prin Tratatul de la Utrecht și rămâne sub suveranitate britanică.

Deși are o populație mică, Gibraltar este un punct strategic important și un simbol al relațiilor tensionate între cele două țări, potrivit EUROPP.

  • După Brexit, situația a devenit și mai complicată, deoarece ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană a creat o „frontieră birocratică” între Gibraltar și Spania, afectând mișcarea persoanelor și a bunurilor.
  • Cererile pentru reintegrarea Gibraltarului sub controlul Spaniei au crescut, dar negocierile dintre Madrid și Londra nu au dus încă la un acord final.
  • Gibraltarul a votat masiv pentru a rămâne în UE în referendumul din 2016, accentuând divergențele dintre părți.
L-au blocat în România!   Dedesubturile recursului  depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Jocurile Olimpice
00:13
L-au blocat în România! Dedesubturile recursului depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Citește mai mult
L-au blocat în România!  Dedesubturile recursului depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Champions League  Superduel pe San Siro,  11 goluri  în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid
Liga Campionilor
17.09
Champions League Superduel pe San Siro, 11 goluri în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid
Citește mai mult
Champions League  Superduel pe San Siro, 11 goluri în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid
De la Barcelona la Rapid Echipa de handbal feminin a Rapidului a adus un antrenor de la catalani
Handbal
17.09
De la Barcelona la Rapid Echipa de handbal feminin a Rapidului a adus un antrenor de la catalani
Citește mai mult
De la Barcelona la Rapid Echipa de handbal feminin a Rapidului a adus un antrenor de la catalani
Descindere în forță   Poliția a arestat un ultras chiar la  pauza meciului !
Campionate
17.09
Descindere în forță Poliția a arestat un ultras chiar la pauza meciului!
Citește mai mult
Descindere în forță  Poliția a arestat un ultras chiar la pauza meciului !