Infern la Priștina  Ce-l așteaptă pe Mircea Lucescu la debutul pe banca României: e  sold out , ultrașii români ignoră meciul 
Biletele pentru Kosovo - România s-au epuizat. Fanii români nu pot fi prezenți, FRF fiind sancționată de UEFA (foto: Imago)

Infern la Priștina Ce-l așteaptă pe Mircea Lucescu la debutul pe banca României: e sold out, ultrașii români ignoră meciul

  • Federația de Fotbal din Kosovo a anunțat că a vândut toate biletele pentru meciul cu România 
  • Kosovarii anunță un infern contra noastră, în timp ce fanii tricolori ignoră disputa de la Pristina, statul Kosovo nefiind recunoscut de România 
  • Oricum, nu am fi putut avea suporteri la Pristina după suspendarea primită ca urmare a meciurilor de la Euro.
Conservator  Lucescu are 3 mici  semne de întrebare  pentru „11”-le de start care va înfrunta Kosovo + Cum ar putea arăta echipa
Citește și
Conservator Lucescu are 3 mici semne de întrebare pentru „11”-le de start care va înfrunta Kosovo + Cum ar putea arăta echipa
Citește mai mult
Conservator Lucescu are 3 mici semne de întrebare pentru „11”-le de start care va înfrunta Kosovo + Cum ar putea arăta echipa

România începe „era Lucescu” în Kosovo, drum pe care l-a avut și naționala lui Edi Iordănescu spre Euro 2024.

Și atunci a fost cu noroc, deși jocul de la Pristina a fost, mai degrabă, o luptă surdă într-o mlaștină. Și atunci, în ciuda unei vremi total potrivnice, „tricolorii” au avut de înfruntat o atmosferă ostilă, care a pus presiune continuă. 

Kosovo - România e sold-out!

Federația kosovară de Fotbal a anunțat, marți după masă, că a vândut toate biletele. Așadar, vor fi peste 12.000 de fani pe „Fadil Vokrri”, arenă cu o capacitate de aproximativ 14.000 de locuri.

Pe grupurile de social media ale „Dardanet” deja circulă mesaje de „înrolare” pentru a susține naționala lui Foda. â

Ultrașii kosovari au intrat în posesia biletelor, le-au trimis către liderii regionali, iar cei doritori au la dispoziție numerele de telefon pentru a-i contacta. Iar mesajele sunt cât se poate de pozitive.

Meciul contra României e unul special pentru gazde, care nu uită cele întâmplate la București, când partida s-a întrerupt și n-a fost departe de a fi abandonată. 

Kosovarii nu uită

Meciurile Kosovo - România și România - Kosovo din preliminariile Euro au fost presărate cu momnte tensionate, de fiecare dată cu suporterii români în prim-plan.

Între fanii tricolorilor și suporterii sârbi există o mai veche prietenie, iar de fiecare dată  la meciurile cu Kosovo ținta capătă conotațiile politice, care își au istoricul din conflictul de pe axa Pristina - Belgrad. 

Kosovo - România,meciuri cu istoric

Fanii români au afișat de fiecare dată mesaje anti-Kosovo, inclusiv la jocurile România - Serbia, momente aplaudate de fanii de la Belgrad.

În meciul tur cu Kosovo, circa 150 de suporteri români au fost evacuați din tribune din cauza unor scandări în același tipar.

La retur, partida a fost întreruptă după ce suporterii noștri au afișat bannerul „Kosovo e Serbia”, mesaj „flancat” și de scandări în același context. Motiv de răzbunare pentru kosovari. 

„Uniți sub Tricolor” ignoră meciul cu Kosovo

Kosovarii, parte dintr-un stat pe care România nu-l recunoaște, au avut o poziție ostilă la precedenta vizită a „tricolorilor” la Pristina.

Au fost probleme încă dinaintea meciului, când cei peste 10.000 de oameni au huiduit copios imnul nostru.

Gruparea „Uniți sub Tricolor” n-a uitat evenimentele de la precedentele două întâlniri cu Kosovo. Pe pagina de Facebook a grupării, fanii naționalei ignoră complet meciul contra kosovarilor.

Aceștia scriu că primul meci al României în Liga Națiunilor va fi cu Lituania, practic nu iau în calcul sub nicio formă disputa cu echipa lui Foda. Ei oricum nu ar fi putut fi prezenți. România are interdicție de a avea fani în următoarele două deplasări. 

UEFA ne monitorizează 

După evenimentele de la București, UEFA a anchetat cele întâmplate și a deschis o procedură cu 6 capete de acuzație împotriva României.

Inclusiv Kosovo s-a plâns atunci la UEFA.

Decizia luată de forul continental a venit repede: 52.000 euro amendă pentru FRF, iar la meciul cu Andorra pe stadion au fost doar copii cu vârsta de până în 14 ani.

Și la returul din România, UEFA va monitoriza atent dacă vor mai fi probleme. Considerată recidivistă, naționala noastră riscă să joace fără suporteri meciuri ulterioare.

După evenimentele de la Euro, pe lângă acea interdicție legată de fani, FRF s-a ales și cu 40.000 de euro amendă.

SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”