Conservator  Lucescu are 3 mici  semne de întrebare  pentru „11”-le de start care va înfrunta Kosovo + Cum ar putea arăta echipa +20 foto
foto: Iosif Popescu (GOLAZO.ro)

Conservator Lucescu are 3 mici semne de întrebare pentru „11”-le de start care va înfrunta Kosovo + Cum ar putea arăta echipa

  • Mircea Lucescu e gata de primul meci pe banca naționalei după o pauză de 38 de ani.
  • Selecționerul rămâne fidel echipei construite de Edi Iordănescu, având mici semne de întrebare doar pe 3 posturi: fundașul stânga, mijlocașul stânga, dar și atacantul sunt pozițiile unde Lucescu va decide până în ultima clipă.
„Fiesta s-a terminat”  Echipa națională a ajuns la Kosovo, pentru meciul din  Liga Națiunilor
Citește și
„Fiesta s-a terminat” Echipa națională a ajuns la Kosovo, pentru meciul din Liga Națiunilor
Citește mai mult
„Fiesta s-a terminat”  Echipa națională a ajuns la Kosovo, pentru meciul din  Liga Națiunilor

România are parte de un adversar incomod în debutul din Liga Națiunilor, competiție care ne poate aduce cu un pas mai aproape spre Cupa Mondială, turneu final la care Lucescu senior speră să ne ducă după o pauză de aproape 40 de ani.

În mare, ceea ce era de așteptat, noul selecționer a mers tot pe jucătorii care, în vară, au depășit faza grupelor la  Euro.

Sosirea naționalei României în Kosovo FOTO GOLAZO.ro
Sosirea naționalei României în Kosovo FOTO GOLAZO.ro

Galerie foto (20 imagini)

Sosirea naționalei României în Kosovo FOTO GOLAZO.ro Sosirea naționalei României în Kosovo FOTO GOLAZO.ro Sosirea naționalei României în Kosovo FOTO GOLAZO.ro Sosirea naționalei României în Kosovo FOTO GOLAZO.ro Sosirea naționalei României în Kosovo FOTO GOLAZO.ro
+20 Fotografii
labels.photo-gallery

Nici nu erau numeroase variante, însă a contat și discuția pe care a avut-o cu Edi Iordănescu, fostul selecționer. 

Kosovo - România. Lucescu va folosi un sistem 4-1-4-1 sau 4-2-3-1

O discuție va fi însă poziția lui Răzvan Marin din teren. Dacă va juca mai avansat, așa cum a făcut-o la Euro, iar randamentul său a fost excelent sau Lucescu va rămâne fidel sistemului 4-2-3-1, caz în care mijlocașul de la Cagliari ar juca mai aproape de Marius Marin, mai retras, ceea ce l-ar izola puțin pe Stanciu și i-ar oferi de acoperit o arie mai mare. 

Coman sau Mihăilă?

Din dreapta nu poate lipsi Dennis Man, impecabil la Euro, dar și într-o formă excelentă la Parma.

Căpitanul Stanciu rămâne și el punct fix, în schimb există o discuție în partea stângă, între Mihăilă și Florinel Coman.

Proaspăt plecat de la FCSB, fostul șeptar al campioanei a început bine la Al Gharafa, a marcat de două ori în 4 meciuri. Și Mihăilă e o constantă în echipa Parmei din Serie A.

Cel mai probabil, din informațiile GOLAZO.ro din cantonamentul naționalei, cei doi vor fi rotiți în cele două meciuri: Mihăilă titular cu Kosovo, Coman cu Lituania, iar pe parcurs se vor înlocui unul pe celălalt. 

Chipciu și Pușcaș?

Mai sunt două mici dileme pe care Lucescu le are. Una e legată de starea lui Nicușor Bancu, încă afectat după decesul tatălui său.

„Metronom” în banda stângă la națională, Bancu îl are acum „umbră” pe Chipciu, revenit printre tricolori. Jucătorul lui U Cluj e și el într-un tonus bun, cu evoluții solide la echipa de club.

Avantajul lui Bancu e legat de coeziunea cu colegii, alături de care a jucat mult timp. Iar absența sa la meciul cu Olanda de la Euro s-a simțit din plin.

Al treilea semn de întrebare e la atacant, unde Drăguș și Pușcaș sunt în „blockstart”. Primul a început promițător la Trabzonspor, a și marcat, dar apoi în celelalte 7 meciui n-a mai repetat performanța.

„Pușki” a lăsat Italia, pentru Turcia, a mers la Bodrum, unde în 3 meciuri, niciunul terminat pe teren, a reușit să marcheze un gol în succesul cu Konyaspor. 

Lucescu, adeptul discuțiilor cu jucătorii

La singura parte de antrenament, până la cel oficial de diseară, la care presa a avut acces, Lucescu n-a schițat niciun gest.

În afara ședinței și a unor indicații către secunzi, antrenorul de 79 de ani a părut mai degrabă pasiv, stâncă. O mască!

În realitate, spun surse GOLAZO, după ce presa a părăsit cantonamentul naționalei, „Il Luce” a preluat controlul total: discuții cu jucătorii, indicații individuale. Atent la detalii! N-a lăsat nimic la voia întâmplării și a vrut să se asigure că fiecare jucător va face exact ceea ce i se cere. 

Cum ar putea arăta România cu Kosovo:

  • Niță  - Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu - M. Marin -  Man, R. Marin, Stanciu, Mihăilă - Drăguș 
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”