„băut, după meci” Un jurnalist din Cipru îl descrie pe Neil Lennon drept „ un tip cu probleme  de caracter și de comportament”

„băut, după meci”Un jurnalist din Cipru îl descrie pe Neil Lennon drept „un tip cu probleme de caracter și de comportament”

  • Înainte de Rapid, Neil Lennon (53 de ani) a antrenat-o pe Omonia Nicosia. A fost demis după 7 luni, motivul oficial fiind „rezultatele slabe”.
  • Un jurnalist cipriot povestește însă pentru GOLAZO.ro că nord-irlandezul își construise o relație proastă cu cei din club și chiar că a apărut amețit după un joc.
  • GOLAZO.ro i-a solicitat și lui Lennon un punct de vedere, prin intermediul biroului de presă al Rapidului. Răspunsul: „Nu oferim reacții la declarații de genul acesta. E ofensator”.

După o pauză de an și jumătate, Neil Lennon a reintrat în fotbal acum două luni, acceptând oferta de a antrena Rapidul. 

RAPID - CFR 2-2 Echipa lui Neil Lennon  suferă : egal și cu clujenii, 2-2
Citește și
RAPID - CFR 2-2Echipa lui Neil Lennon suferă: egal și cu clujenii, 2-2
Citește mai mult
RAPID - CFR 2-2 Echipa lui Neil Lennon suferă : egal și cu clujenii, 2-2

O alegere curioasă prin prisma CV-ului său, care cuprinde 10 trofee cu Celtic Glasgow.

Pe de altă parte, cota sa a înregistrat o scădere semnificativă, de aceea Lennon a ieșit din fotbalul mare și a ajuns să antreneze în Cipru. Posibila cauză, problemele extra-sportive: depresia, acuzațiile că și-a amenințat fosta iubită, imaginile cu el clătinându-se din pricina alcoolului. 

Cvasi-necunoscut în România, britanicul e privit cu curiozitate și speranță de fanii Rapidului, care vor de la el un singur lucru: să aducă titlul în Giulești. Dar își va putea infirma Lennon imaginea de antrenor-problemă?

Într-un dialog cu GOLAZO.ro, un jurnalist cipriot care a observat îndeaproape evoluția nord-irlandezului la Omonia Nicosia, ultima echipă pregătită înainte de Rapid, nu le dă însă vești prea bune. 

Motivele, mai jos. 

Start bun, finish lamentabil

„Vă voi povesti câteva episoade cu Lennon în Cipru, dar vă rog să nu-mi menționați numele. N-aș vrea să am probleme aici” a fost condiția ziaristului. 

El este responsabil de Omonia Nicosia, adică acoperă informațiile despre această echipă în presa cipriotă. Omonia este echipa pe care actualul tehnician al Rapidului a pregătit-o vreme de 7 luni, mai exact 29 de meciuri în perioada 7 martie  - 18 octombrie 2022.

Și-a început foarte bine mandatul. În doar două luni și jumătate a urcat-o pe Omonia pe prima poziție a play-out-ului și a cucerit Cupa Ciprului, după 5-4 cu Ethnikos.

În startul sezonului 2022 - 2023, Lennon mai reușea un rezultat foarte bun: o elimina pe Gent din play-off-ul Europa League și se califica în grupe. Un rezultat istoric, dar care avea să fie ultima bilă albă a sa în Cipru.

Într-o grupă cu Sheriff Tiraspol, Real Sociedad și Manchester United, Omonia a pierdut primele patru partide jucate în Europa League, dar și 4 din primele 7 etape de campionat.

A fost momentul în care conducerea a decis să-l schimbe. 

Neil Lennon, descris de un jurnalist cipriot: „A avut probleme cu jucătorii și conducătorii”

Dincolo de aceste rezultate, Neil Lennon a avut și alte probleme, despre care jurnaliștii ciprioți vorbesc în șoaptă.

Cel care vorbește pentru GOLAZO.ro era în anturajul Omoniei și-n mandatul lui Neil Lennon. El povestește că Neil Lennon „este un antrenor atipic, care poate crea foarte mult deranj în jurul unei echipe”.

Reușește cu greu să construiască o punte de comunicare cu jucătorii și conducătorii echipei, iar uneori mai și epatează.

Au fost și în Cipru probleme cu alcoolul? Pentru că presa britanică a scris de mai multe ori despre scăpările lui Lennon. Ba chiar a fost filmat, în urmă cu câțiva ani, în timp ce abia se mai ținea pe picioare, amețit bine.

Lennon a avut un comportament nepotrivit pe bancă. Nu a avut probleme cu poliția, însă nu are un caracter bun. La Omonia a avut multe probleme cu jucătorii și cu conducerea.

Un exemplu: a venit băut după un meci cu Manchester United, din octombrie 2022. Nici nu era îmbrăcat corespunzător. Purta niște pantaloni scurți și papuci, în loc de costum”, spune jurnalistul cipriot.

Reacția clubului Omonia Nicosia: „Nu vrem să-l insultăm”

Meciul la care face trimitere jurnalistul cipriot e Omonia Nicosia - Manchester United, disputat pe 6 octombrie 2022.

În fața a 20.000 de spectatori, Omonia a condus 1-0, dar a pierdut 2-3, la englezi evoluând, printre alții, Cristiano Ronaldo.

Peste 7 zile, pe Old Trafford s-a disputat returul, iar Omonia a pierdut greul, în minutul 90. După acel joc, Lennon a pierdut și în campionat, 0–1 cu Nea Salamis, apoi a fost dat afară.

În momentul demiterii sale, conducătorii celor de la Omonia au fost întrebați dacă motivul este strict profesional sau are legătură cu viața sa extrasportivă. Răspunsul a fost unul evaziv:

„Nu vrem să lansăm vreo insinuare sau să-l insultăm pe domnul Lennon. Vom rămâne  la principalele motive.

Principalul motiv este lipsa de rezultate. Ar trebui să primească respectul pe care îl merită. Colaborarea s-a încheiat. Așa este în fotbal”, a declarat ofițerul de presă de la Omonia Nicosia.

Ce spune clubul Rapid: „Nu oferim reacții la declarații de genul”

GOLAZO.ro a dorit să afle și punctul de vedere al lui Neil Lennon, referitor la cele susținute de ziaristul cipriot. S-a trimis o solicitare prin intermediul biroului de presă al Rapidului.

După 3 ore, răspunsul primit din partea ofițerului de presă Andreea Cioboată a fost: „Nu oferim declarații la declarații de genul. E ofensator!”.

„Nu cred că Lennon va rămâne mult timp la Rapid”

Jurnalistul cipriot a completat pentru GOLAZO.ro un portret șifonat al lui Lennon: nu-i dă prea multe șanse de succes pe banca tehnică a celor de la Rapid.

„Aici, în Cipru, a făcut prea multe greșeli în perioada de transferuri, în alegerea jucătorilor. În opinia mea, nu este un antrenor bun. Nu cred că va rămâne mult timp la Rapid”, a completat jurnalistul cipriot.

480.000 de euro
este salariul anual al lui Neil Lennon la Rapid. Ceilalți membri ai staff-ului său tehnic vor fi răsplătiți, în total, cu 200.000 de euro

Neil Lennon a semnat cu Rapid un contract în vigoare până în vara lui 2026. 

Spre Mondiale Cât de mult contează victoria României cu Kosovo: cum au crescut șansele de calificare la  CM 2026
Nationala
00:34
Spre MondialeCât de mult contează victoria României cu Kosovo: cum au crescut șansele de calificare la CM 2026
Citește mai mult
Spre Mondiale Cât de mult contează victoria României cu Kosovo: cum au crescut șansele de calificare la CM 2026
Scandal la Dinamo  A aruncat cu sticla după Kopic și a  plecat de la echipă
Liga 1
07.09
Scandal la Dinamo A aruncat cu sticla după Kopic și a plecat de la echipă
Citește mai mult
Scandal la Dinamo  A aruncat cu sticla după Kopic și a plecat de la echipă
UPDATE  Replică după ce  Ianis Hagi  s-a delimitat de el: „Niciodată nu am pretins asta!” 
Campionate
07.09
UPDATE Replică după ce Ianis Hagi s-a delimitat de el: „Niciodată nu am pretins asta!”
Citește mai mult
UPDATE Replică după ce Ianis Hagi s-a delimitat de el: „Niciodată nu am pretins asta!” 
Vin întăriri Șumudică promite că aduce un vârf letal la  Rapid : „N-a călcat atacant ca el în România”
Liga 1
07.09
Vin întăririȘumudică promite că aduce un vârf letal la Rapid: „N-a călcat atacant ca el în România”
Citește mai mult
Vin întăriri Șumudică promite că aduce un vârf letal la Rapid : „N-a călcat atacant ca el în România”