10 idei Antrenamentul cu public al României: Moruțan, Hagi și  imaginea care spune tot
10 idei de la antrenamentul cu public al României: Moruțan, Hagi și imaginea care spune tot

10 ideiAntrenamentul cu public al României: Moruțan, Hagi și imaginea care spune tot

  • Cei aproape 4.000 de fani care au venit să dea ochii cu naționala României la primul antrenament din Bavaria au avut parte de surprize, dar s-au și bucurat din plin de experiență
  • Deși accidentat, Olimpiu Moruțan e plin de activități și nu se plictisește în experiența sa în Germania: e regizor, dar se și ocupă de recuperare 
  • Două imagini au atras atenția tuturor: cea în care absolut toți jucătorii de câmp au cărat poarta, nimeni în afara grupului, dar și duelul Drăguș - Drăgușin, doi jucători cu fizic bine pus la punct, speranțe pentru un viitor frumos al echipei

Corespondență GOLAZO.ro din Germania

Tricolorii se simt ca acasă la Wurzburg, unde la primul antrenament cei responsabili de clubul local, Wurzburger Kickers au fost uimiți de câți fani au venit să-i vadă pe jucătorii lui Edi Iordănescu la un simplu antrenament, fără artificii și confetti.

Mulți compatrioți, dar și localnici, copii și tineri aduși în grupuri. O experiență pentru unii, o simplă curiozitate pentru alții. 

GOLAZO.ro a urmărit atent primi pași pe tărâm bavarez ai tricolorilor, a fost la baza celor de la Kickers ieri dimineață și evidențiază în 10 puncte cele observate.

1. UNITATE

Edi Iordănescu și-a dorit ca actuala națională, nefiind una plină de valori, de jucători care să poată face diferența în orice moment. Iar la antrenamentul de ieri dimineață, o scenă a atras atenția: momentul în care era nevoie de o poartă într-un alt loc de pe teren, toți jucătorii de câmp, fără excepție, au pus mâna și au cărat-o.

alt-text alt-text

Un detaliu la care selecționerul ține, dar expus și public, tocmai pentru a sublinia coeziunea din lot. 

2. OLI FACE DE TOATE

A pus umărul la calificare, alături de Mihăilă a fost omul care a deblocat coșmarul cu Elveția din deplasare, iar aportul său n-a fost uitat de selecționer. Deși accidentat în urmă cu o lună, Moruțan a fost luat alături de ceilalți 26 de jucători în Germania.

alt-text alt-text

El a fost aplaudat de suporterii veniți ieri la bază. În plus, în cantonament e omul responsabil cu filmatul. Ține un VLOG de Euro și uită așa de necazul de care a avut parte. 

3. NU DOAR ROMÂNI 

Dintre cei aproape 4.000 de oameni veniți să vadă prima reprezentație a tricolorilor nu toți știau exact cine sunt Stanciu și Drăgușin. La teren au sosit ieri, pe lângă cei 3.000 de români și foarte mulți străini. Nemți și nu numai.

alt-text alt-text

4. VA FI BIS?

Surpriza pe care Iordănescu și Federația au făcut-o fanilor, de a permite accesul la un antrenament întreg, nu se va repeta. Cel puțin nu cât timp România nu e sigură de calificarea în optimile de finală. Ieri, fanii au cerut oficialilor FRF, dar și lui Edi, să mai facă astfel de acțiuni. Răspunsul n-a venit! 

alt-text alt-text

5. HAGI CU LIPICI

Nu puțini au fost fanii care au venit la teren ieri cu tricouri cu Hagi. Nu ale lui Ianis, ci tricouri vechi, replici după cele purtat de Gică pentru echipa națională. Trecutul glorios e uitat greu de cei mai vechi dintre suporteri. Nici juniorul din familia Hagi nu face firma de râs.

alt-text alt-text

Numele său a stat pe buzele celor mai multor puști, dornici de o amintire, o poză sau o iscălitură. În permanență, la marginea terenului, a fost măcar un puști care să strige după jucătorul lui Rangers. 

6. ȘI BURLEANU ARE FANII LUI 

Contestat la aproape fiecare meci al echipei naționale, Răzvan Burleanu s-a bucurat de multă popularitate printre românii din diaspora. Drumul înspre și dinspre tribuna oficială, unde a stat să urmărească antrenamentul alături de ceilalți oameni din conducerea FRF, a fost sacadat de dorințele suporterilor de a lua un autograf sau a face o poză. 

alt-text alt-text

7. NICI STOICHIȚĂ N-A SCĂPAT

Nu doar președintele FRF s-a bucurat de simpatia publicului. Ci și directorul tehnic Mihai Stoichiță. Că au fost steliști sau dinamoviști deopotrivă, mulți dintre cei veniți l-au solicitat pe fostul antrenor, actual federal, pentru poze. Nici el, nici Răzvan Burleanu, n-au refuzat vreun doritor. 

alt-text alt-text

8. TRICOURI SPECIALE, CADOURI PENTRU FANI

Când au intrat pe teren, fotbaliștii naționalei au purtat echipamentul alb, dar n-a fost unul obișnuit. Fiecare jucător avea pe spate, pe lângă nume, toate cluburile, inclusiv cele de juniori, la care au activat.

alt-text alt-text

După ce au intrat pe teren, cei 26 de jucători s-au despărțit de tricouri și le-au dat, celor norocoși, veniți la gard după o amintire. 

9. AVEM PREZENT, AVEM VIITOR

Ultima parte a antrenamentului a fost un joc de posesie cu finalizare, pe teren redus, cu jolly-joker. Partida i-a adus față în față, ca adversari, pe Denis Drăguș și Radu Drăgușin, doi dintre jucătorii importanți ai actualei echipe și probabil viitorul naționalei.

Într-o imagine surprinsă din tribună, într-un duel în care nu s-au menajat deloc, cei doi arată ce înseamnă vestul și cum te poate dezvolta. Mai ales din punct de vedere fizic. 

alt-text alt-text

10. DE TOATE VÂRSTELE 

Suporteri de la cele mai fragede vârste până la cele mai înaintate au venit să-i vadă pe tricolori la antrenamentul de marți. O imagine inedită o oferă doi tineri, retrași undeva în stânga tribunei a 2-a, acolo unde au stat cei mai mulți dintre fani.

Proaspăt tătici, cei doi au venit la stadion cu copiii, ambii în cărucior. Vor afla peste ani că au fost să vadă naționala României, calificată la Euro 2024.

alt-text alt-text

* Parteneriat: articol realizat cu sprijinul conectivității oferite de Vodafone la Euro2024

CUM MERGEM LA MONDIALE  GOLAZO.ro simulează cum ar arăta  traseul din preliminariile CM  dacă tragerea la sorți ar fi acum
EURO 2024
03.07
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Citește mai mult
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Audiență record  Câți români s-au uitat la  România - Olanda  + câți bani încasează Pro TV
Nationala
03.07
Audiență record Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
Citește mai mult
Audiență record  Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda »  „Zidul galben”  a refuzat să părăsească stadionul
EURO 2024
02.07
Ștergeți-vă lacrimile!Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Citește mai mult
Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează  Spania - Germania !
EURO 2024
02.07
Program complet sferturiCum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania!
Citește mai mult
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania !