SALVAȚI DE VAR  Rapid remizează cu UTA:  anulare controversată  a reușitei lui Omondi, din minutul 89
UTA - Rapid Foto:sportpictures.eu

SALVAȚI DE VAR Rapid remizează cu UTA: anulare controversată a reușitei lui Omondi, din minutul 89

  • UTA Arad și Rapid București au remizat la Arad, 1-1. Golurile au fost marcate de Cîmpanu, respectiv Braun.
  • Omondi a înscris și el, în finalul meciului dar golul său a fost anulat după verificarea VAR.
  • Decizia lui Colțescu a fost eronată, deoarece dăduse deja drumul la joc și nu mai avea voie să consulte VAR, conform regulamentului.

Giuleștenii au avut prima șansă de a marca, când Rrahmani a încercat poarta în minutul 5, dar Popa a prins balonul. Apoi, Hasani a trimis mingea peste transversală.

În minutul 23, Rrahmani a deschis scorul după ce, în urma unui duel cu un fundaș arădean, a pasat din cădere pentru Braun, care a marcat cu un șut plasat în colțul drept al porții gazdelor.

Arădenii au reușit să egaleze în a doua repriză. Omondi a șutat din afara careului, dar Aioani a reținut cu dificultate.

Cîmpanu a marcat în minutul 60, profitând de o pătrundere periculoasă a lui Omondi în careu și a finalizat cu un șut puternic.

În minutul 84, Burmaz a avut ocazia să aducă victoria Rapidului, dar șutul său deviat a fost salvat cu un reflex uimitor de Popa.

Fază controversată: gol anulat de VAR

Cu un minut înainte de final, Conte a trimis o degajare spectaculoasă în terenul advers. Blazek nu a reuşit să respingă și Omondi a marcat, dar după reluarea jocului, arbitrul de rezervă a cerut să se verifice faza la VAR.

Sebastian Colțescu a văzut un fault în atac pe ecran și a anulat golul, provocând furia arădenilor, care susțineau că mingea era deja repusă în joc.

Regulamentul precizează că arbitrul nu mai poate verifica la VAR o fază dacă a dat deja drumul la joc, ceea ce Colțescu făcuse.

Pasajul relevant din Legile Jocului Pasajul relevant din Legile Jocului
Pasajul relevant din Legile Jocului

Meciul s-a terminat 1-1, iar ambele echipe au obținut un punct. Neil Lennon a debutat astfel oficial ca antrenor al Rapidului.

În următoarea etapă, Rapid joacă acasă cu CFR Cluj, iar UTA va face deplasarea la Universitatea Craiova.

Ezekiel era titular, dar suspendat!

Atacantul Imoh Ezekiel a fost trecut ca titular pe foaia de joc, dar arădenii și-au dat seama ulterior că acesta este suspendat după ce încasase un „roșu” în ultima etapă a sezonului trecut.

Ezekiel a fost înlocuit cu Dumiter și a ieșit din lot pentru acest meci, altfel UTA putea pierde cu 0-3 la „masa verde”.

UTA Arad - Rapid 1-1

  • Au marcat: Cîmpanu (60) / Braun (23)

Min. 90+3 - Iacob, Aioani, El Sawy și Loai Halaf primesc cartonașe galbene

Min. 90 - Golul este invalidat de către arbitrul central.

Min 90. - Golul lui Omondi este supus verificării VAR de către Sebastian Colțescu pentru un presupus fault.

Min. 89 - GOL! UTA reușește să revină! Omondi a marcat.

Min. 88 - Raoul Cristea este înlocuit cu Loai Halaf.

Min. 80 - Braun a șutat de la distanță, dar Popa a reușit să rețină mingea.

Min. 78 - Burmaz îl va înlocui pe Rrahmani.

Min. 74 - Xian Emmers, deși abia intrase pe teren, este înlocuit de Claudiu Micovschi. În același timp, Omar El Sawy îl intră în locul lui Andrei Borza.

Min. 62 - Răzvan Oaidă și Florent Hasani au părăsit terenul, fiind înlocuiți de Xian Emmers și Timotej Jambor.

Min. 60 - GOL! Omondi a încercat să pătrundă în careu, dar mingea a fost respinsă de Braun. Cîmpanu a ajuns la balon și a înscris.

Min. 56 - Omondi șutează de la distanță, dar Mihai Aioani reușește să intervenă.

Min. 47 - Schimbări pentru UTA. Andrej Fabry părăsește terenul, fiind înlocuit cu Joao Pedro. Andrei Dumiter este schimbat cu Raoul Cristea. Valentin Costache părăsește terenul și intră George Cîmpanu.

Min. 46 - Începe repriza secundă

La meci este prezent și internaționalul Dennis Man, care a jucat la UTA între 2014 și 2016:

SALVAȚI DE VAR  Rapid remizează cu UTA:  anulare controversată  a reușitei lui Omondi, din minutul 89 SALVAȚI DE VAR  Rapid remizează cu UTA:  anulare controversată  a reușitei lui Omondi, din minutul 89

Min 45 - PAUZĂ LA ARAD

Min. 45 - Arbitrul a acordat 5 minute de prelungire.

Min. 40 - Rrahmani execută lovitura liberă, dar trimite mingea peste poartă

Min. 39 - Arbitrul acordă o lovitură liberă pentru Rapid după ce Benjamin van Durmen de la UTA l-a faultat pe Răzvan Oaidă.

Min. 35 - Albion Rrahmani și Cristian Manea primesc îngrijiri medicale pe teren.

Min. 23 - GOL! Andrei Borza a centrat pentru Rrahmani. Deși Rrahmani nu a reușit să reia spre poartă, mingea a ajuns la Braun, care a marcat simplu din șase metri.

Min. 20 - Papeau pătrunde în careu, dar șutul său este blocat de Benga, fundașul arădenilor.

Min. 15 - Rrahmani trimite un șut din afara careului, dar mingea trece pe lângă poarta lui Popa.

Min. 10 - Omondi încearcă să îl surprindă pe Aioani cu un lob de la distanță, dar portarul este atent și reține balonul.

Min. 5 - Albion Rrahmani șutează bine pe poartă, dar Popa intervine și salvează, mingea ajunge la Florent Hasani, care șutează din afara careului, însă ratează.

Min. 2 - Jocul a fost oprit pentru că Rrahmani a căzut și a rămas la pământ pentru câteva momente.

Min. 1 - Partida a început.

UTA Arad - Rapid, echipe de start:

  • UTA Arad: Popa - Rodrigues, Conte, Benga, Trif - Mihai, Van Durmen, Costache - Omondi, Dumiter, Fabry
  • Rezerve: Iliev, Râpă, Iurasciuc, Ekmekci, Machado, Cîmpanu, Cristea, Healf, David
  • Antrenor: Mircea Rednic
  • Rapid București: Aioani - Braun, Manea, Blazek, Iacob, Borza - Kait, Oaidă, Papeau - Hasani, Rrahmani
  • Rezerve: Ungureanu (p), Bădescu, Săpunaru, Micovschi, Emmers, Petrila, El Sawy, Burmaz, Jambor, Gheorghe, Stan, Ignat
  • Antrenor: Neil Lennon
  • Stadion: Francisc von Neumann
  • Arbitru: Colţescu Sebastian (Bucureşti - Bucureşti) / A1: Mitruţi Daniel (Craiova - Dolj) / A2: Popescu Adrian (Craiova - Dolj) / Arbitru VAR: Dumitrache Bogdan (Bucureşti - Bucureşti) / Arbitru AVAR: Cerei Alexandru (Cluj-Napoca - Cluj) / R1: Mladinovici Horia Gabriel (Bucureşti - Bucureşti) / Observator arbitri: Sovre Octavian (Satu Mare - Satu Mare)

Duelul de pe Stadionul „Francisc Neuman” pune față în față două echipe ce sezonul trecut au avut un parcurs total diferit.

Formația antrenată de Mircea Rednic a reușit să câștige play-out-ul, în timp ce Rapid a dezamăgit în play-off, după ce a încheiat campionatul doar pe locul al 6-lea.

Se anunță un meci extrem de tensionat, iar atmosfera de la Arad va fi ca de obicei una incendiară, ținând cont că s-au vândut toate biletele.

17:30 42 de grade la nivelul gazonului

Cu ceva mai puțin de 2 ore până la meci, la nivelul gazonului pe stadionul „Francisc von Neuman” sunt 42 de grade Celsius

12:00 Meciul se dispută cu casa închisă

„Bătrâna Doamnă” a anunțat prin intermediul rețelelor de socializare că partida cu Rapid se va disputa cu casa închisă.

  • 11.500 de locuri este capacitatea stadionului din Arad

La Arad, doar la victorie

La conferința premergătoare partidei de la Arad, Neil Lennon, noul antrenor al Rapidului, a declarat că doar victoria contează cu echipa antrenată de Mircea Rednic.

„Va fi un meci dificil, jucăm în deplasare, știm că UTA a făcut niște transferuri, dar suntem concentrați pe acest meci.

Am avut o pregătire de care sunt mulțumit, dar știu că vârful se atinge după trei sau patru meciuri. Știm că va fi greu, respectăm UTA, dar mergem acolo ca să scoatem un rezultat pozitiv”, a anunțat Neil Lennon la conferința de presă.

Mircea Rednic:„ Nu știu dacă îmi convine că jucăm cu Rapid încă din prima etapă”

„Nici nu știu ce să zic, dacă îmi convine sau nu că jucăm cu Rapid, încă din prima rundă. Au antrenor nou, au schimbat sistemul, sunt multe schimbări de jucători la ei, dar e clar că s-au întărit, au făcut câteva transferuri bune.

An de an, Rapid își propune să câștige campionatul sau să joace în cupele europene, așa e și în acest an, mai ales la ce investiții s-au făcut și la ce buget au la dispoziție.

Îi așteptăm cu drag la noi, sunt sigur că vom avea o atmosferă frumoasă, toată lumea așteaptă și e dornică să ne vadă la lucru. Noi suntem pregătiți, poate doar două-trei posturi nu am reușit să avem dublură.

Mai mult ca sigur Rapid va veni să atace, vor avea trei fundași centrali, iar pe benzi jucători mai ofensivi decât defensivi.

Vor crea spații, iar noi anul trecut am fost cei mai buni pe contraatac. Pregătim în continuare acest aspect, jucăm pe calitățile pe care le avem la acest moment. Sper că băieții să fie conectați la miza meciului de sâmbătă, deoarece contează foarte mult cum începem.

Atât pentru moralul lor, al nostru, al suporterilor, al celor care investesc la UTA. Îmi doresc cât mai mulți sponsori care să vină lângă echipă. Sper ca publicul să fie cel pe care-l știm, să ne împingă spre victorie”, a declarat Mircea Rednic.

SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”