Ca Girona și Leverkusen Chipciu speră ca U Cluj să fie  campioana surpriză  din Liga 1 + Visează la echipa națională +15 foto
Alexandru Chipciu. Foto: Sport Pictures

Ca Girona și LeverkusenChipciu speră ca U Cluj să fie campioana surpriză din Liga 1 + Visează la echipa națională

  • GLORIA BUZĂU - U CLUJ 0-2. Alexandru Chipciu (35 de ani) își dorește ca Universitatea Cluj să fie surpriza sezonului în Liga 1 și să devină campioană a României.
  • Fotbalistul speră să fie convocat de selecționerul Mircea Lucescu la naționala României. A explicat că nu există prea multe variante pentru poziția de fundaș stânga, pe care evoluează el.

U Cluj este neînvinsă în Liga 1. A acumulat 15 puncte în șapte etape și se află pe primul loc în clasament.

Lider surpriză  U Cluj o învinge pe Gloria Buzău și urcă pe  primul loc  în Liga 1!
Citește și
Lider surpriză U Cluj o învinge pe Gloria Buzău și urcă pe primul loc în Liga 1!
Citește mai mult
Lider surpriză U Cluj o învinge pe Gloria Buzău și urcă pe primul loc în Liga 1!

BUZĂU - U CLUJ. Chipciu, pe primul loc în Liga 1: „Sper să fim și noi Girona, după Leverkusen”

Chipciu spune că nu este imposibil ca echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău să cucerească titlul în acest an. Le-a dat exemplu pe Girona (locul 3 în sezonul precedent din La Liga) și Bayer Leverkusen (campioană în Bundesliga).

„Suntem cumva realiști și cu picioarele în pământ, nu suntem cu capul în nori. Nici în timpul meciului nu m-am gândit (că U va urca pe primul loc - n.r.).

Luăm meci după meci, sper să fim și noi Girona din Spania de anul trecut, după aia ne gândim la Bayer Leverkusen. Și suporterii aveau teama asta, cine va fi pe primul loc, nu strigau cu convingere.

Ne-am pregătit foarte bine, am făcut un antrenament dur, cum n-am mai făcut de mult timp. Avem Cupa (play-off-ul cu Metalul Buzău), vor intra și jucătorii care au jucat puțin pentru a fi toată lumea în priză. Apoi cu Dinamo, care și ea e în mare formă”, a declarat Chipciu la Prima Sport.

Gloria Buzău - U Cluj (meci). Foto: sportpictures.eu
Gloria Buzău - U Cluj (meci). Foto: sportpictures.eu

Galerie foto (15 imagini)

Gloria Buzău - U Cluj (meci). Foto: sportpictures.eu Gloria Buzău - U Cluj (meci). Foto: sportpictures.eu Gloria Buzău - U Cluj (meci). Foto: sportpictures.eu Gloria Buzău - U Cluj (meci). Foto: sportpictures.eu Gloria Buzău - U Cluj (meci). Foto: sportpictures.eu
+15 Fotografii
labels.photo-gallery

„Ne gândim și la apărare, nu ne mai avântăm așa”

Chipciu a explicat ce s-a schimbat la Universitatea Cluj în acest sezon.

„Față de anii trecuți, după ce atacăm ne gândim și la apărare, nu ne mai avântăm așa. Am fost și anul trecut aproape de toate obiectivele, sper să fim și acum sus.

Important e să legi victoriile, și creierul începe să gândească că suntem buni și câștigăm. Și de Leverkusen spuneau la fel, că tot Bayern o să ia campionatul. Avem echipă competitivă, cu jucători de valoare apropiată. E o stare bună la echipă”, a mai spus Chipciu.

Sunt un pic supărat, dar mai mult fericit. Alex mi-a zis chiar azi că ar fi timpul să înscriu și din acțiune. Mă bucur că mi-am ajutat echipa. Mister va avea o problemă cu alcătuirea primului 11. Nu facem poză la clasament, ne-am bucura să fim la final pe primul loc. E un drum lung, sper să continuăm. Dan Nistor, mijlocaș Universitatea Cluj

Chipciu visează la națională: „Vă dați seama ce bucurie ar fi”

Chipciu a jucat ultima oară pentru România în septembrie 2019, la un meci cu Malta, însă speră ca evoluțiile sale bune să-l convingă pe selecționerul Mircea Lucescu că merită să revină la națională.

„Am fost urmăriți de secunzii naționalei cam multă vreme, mă și cunosc cu ei. Postul de fundaș stânga a fost deficitar și la EURO, Nicușor Bancu a fost singur parcă, dar a avut prestații foarte bune.

Îmi doresc să joc fotbal, vă dați seama ce bucurie ar fi pentru mine, mai ales la vârsta asta. În România, deja îți spun oamenii din tribună să te lași la 31-32 de ani.

Portugalia a jucat cu Pepe, Rolando, jucători de 36-37 de ani. Alergau ca nebunii pe acolo. Depinde cum joci, dacă corpul te ajută, ești mai bun decât la 20 de ani. Dacă nu e creierul bun, nu mai faci nimic”, a mai afirmat Chipciu.

47 de meciuri
a jucat Alexandru Chipciu în tricoul naționalei României, între 2011 și 2019.
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
17:39
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
18:57
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19:00
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
18:26
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5