„mult mai competitiv” Gâlcă,  pragmatic  înaintea startului în Liga 1, cu FC Hermannstadt
Costel Gâlcă, antrenor Universitatea Craiova Foto:sportpictures.eu

„mult mai competitiv”Gâlcă, pragmatic înaintea startului în Liga 1, cu FC Hermannstadt

  • Costel Gâlcă (52 de ani), antrenorul Universității Craiova, a susținut conferința de presă premergătoare duelului cu FC Hermannstadt, din deplasare, din prima etapă a noului sezon de Liga 1.
  • Meciul dintre FC Hermannstadt și Universitatea Craiova este programat, vineri, 12 iulie, cu începere de la ora 21:30, și poate fi urmărit în format liveTEXT pe GOLAZO.ro și în direct pe Digi Sport și Prima Sport.

Instalat pe banca tehnică a Universității Craiova la mijlocul lunii aprilie, Costel Gâlcă se așteaptă la o partidă dificilă ținând cont că perioada de pregătire a fost una destul de scurtă.

Tehnicianul oltenilor a precizat faptul că jucătorii săi au întâmpinat dificultăți din cauza temperaturilor ridicate.

Costel Gâlcă:„ Totul a fost mai greu”

„Nu va fi un meci ușor pentru noi, având în vedere timpul scurt pe care l-am avut la dispoziție, dar sper să gestionăm foarte bine momentele de joc, să fim pragmatici și să venim cu cele 3 puncte.

Antrenamentele au fost foarte grele pentru băieți, pentru că au fost temperaturi ridicate, dar sper să arătăm bine la meciul de la Sibiu.

Hermannstadt este o echipă organizată, care gestionează bine momentele de joc. Alternează bine momentele cu presing avansat. Se organizează foarte repede pe faza defensivă și speculează acțiunile din atac. Sper să avem un randament bun, pentru că avem nevoie de aceste puncte și să începem bine campionatul.

Am avut ceva probleme și în pregătire, dar sper să pun cei mai în formă jucători în teren, la Sibiu. Sper să avem un randament bun, pentru că avem nevoie de aceste puncte”, a spus Gâlcă, la conferința de presă.

Tehnicianul Craiovei se așteaptă la un sezon mai competitiv

Sezonul trecut, cu Costel Gâlcă la cârmă, Universitatea Craiova a terminat pe locul 3, după campioana FCSB și CFR Cluj. Oltenii s-au mulțumit doar cu o calificare în preliminariile Conference League.

Tehnicianul oltenilor este convins că sezonul 2024-2025 va fi mult mai competitiv decât precedentul, deoarece multe echipe și-au îmbunătățit lotul și și-au anunțat candidatura pentru un loc de play-off:

Comparativ cu anul trecut, o să fie un campionat mult mai competitiv, bineînțeles sper ca fotbalul românesc să aibă de câștigat și jucătorii care merg la echipele naționale să fie la un nivel cât mai bun.

Nu sunt meciuri ușoare, meciurile trebuie tratate cu seriozitate. Trebuie să jucăm foarte bine ambele faze, pentru că sunt meciuri decisive pentru noi. Știm că este altă intensitate în meciurile internaționale”.

Crețu: „Va fi un duel tare”

Alături de Costel Gâlcă, la conferința de presă a participat și Alexandru Crețu (32 de ani), cel care a spus că duelul cu sibienii va fi unul destul de echilibrat ținând cont că echipa antrenată de Marius Măldărășanu și-a păstrat majoritatea jucătorilor de anul trecut.

„Începe campionatul, mergem la Sibiu cu gânduri pozitive. Știm cu toții că și în campionatul trecut am întâlnit o echipă bună, ce are jucători cu multe meciuri în Liga 1. Va fi un duel tare.

Programul este încărcat, dar suntem pregătiți să facem față meciurilor din 3 în 3 zile. Sperăm să reușim să o facem cu brio.

Este clar că cei de la Hermannstadt sunt o echipă omogenă, lucrează de mult timp împreună, jucătorii se simt bine unii cu alții, sunt constanți în jocul lor și e clar că sunt o echipă puternică.”, a spus Crețu.

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5