De ce nu strălucește Lionel Messi la PSG - Analiza presei spaniole

De ce nu strălucește Lionel Messi la PSG - Analiza presei spaniole

Ajuns în vară anului trecut la PSG, Lionel Messi pare doar o umbră a jucătorului care a făcut istorie în tricoul celor de la FC Barcelona. Jurnaliștii spanioli de la El Confidencial au încercat să explice de ce argentinianul nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor în primele luni petrecute pe Parc des Princes.

Lionel MessiFoto: David Winter / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Realitatea dură a lui Messi la PSG: lipsit de motivaţie, criticat şi într-o formă fizică precară", titrează El Confidencial, potrivit căruia vedeta nu reuşeşte să se adapteze la noua sa viaţă la echipa franceză şi nu îşi închipuia că va întâmpina atâtea dificultăţi odată cu această schimbare după mai bine de 20 de ani la FC Barcelona.

Cu un singur gol în Ligue 1 şi o neaşteptată incapacitate de a face diferenţa, argentinianul nu străluceşte după ce a venit la Paris cu surle şi trâmbiţe. Ziarul găseşte pentru aceasta motive de ordin sportiv, care ar fi rezultatul unei anumite dispoziţii melancolice a jucătorului.

Messi nu ar fi digerat plecarea sa de la Barcelona, unde a petrecut 22 de ani. El s-a simţit trădat de Joan Laporta, preşedintele Barcei, care n-a reuşit să-l facă să-şi prelungească înţelegerea cu gruparea catalană.

Deşi a zâmbit la venirea la Paris, atacantul care avea obiceiurile sale nu s-a acomodat la noua echipă, iar rarele lui momente de bucurie au fost în timpul vizitelor la Barcelona sau când a fost convocat la naţionala Argentinei.

"La PSG, el arată o incapacitate de a se conecta cu coechipierii, confuzie şi chiar reticenţă", scrie El Confidencial.

Potrivit ziarului, fotbalistul de 34 de ani arată şi un deficit "fizic" care nu-i permite să facă diferenţa, iar contractarea coronavirusului l-a împiedicat să înceapă anul 2022 într-un alt ritm. El a jucat doar două meciuri în acest an, fiind integralist doar în partida cu Nice.

Clubul a făcut totul pentru a-l integra cât mai bine pe Messi, cu un şofer pentru el, altul pentru familia sa şi un profesor particular pentru ca el, soţia şi copiii să înveţe franceza.

PSG l-a ajutat să găsească o casă de 300m2 la Neuilly-sur-Seine, aproape de compatrioţii săi Angel Di Maria şi Leandro Paredes. Casa nu are teren de fotbal, piscină sau grădina luxoasă de care dispunea fosta sa locuinţă de la Castellfedels, la 20 de kilometri de Barcelona.

Fotbalistul care a câştigat de şapte ori Balonul de Aur a avut însă evoluţii bune în acest sezon în Liga Campionilor şi ar putea avea altă stare sufletească în meciul cu Real Madrid de pe 15 februarie, din turul optimilor de finală ale acestei competiţii, scrie Agerpres.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria,  jigniri xenofobe  la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Alte sporturi
04.10
„Urâm România!” Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Citește mai mult
„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
MM îl apără pe Olaru  „E  jucătorul #1  din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Europa League
04.10
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Citește mai mult
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și  n-a mai putut să doarmă !”
Europa League
04.10
FCSB îi provoacă insomniiPatronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă!”
Citește mai mult
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă !”
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu  a anunțat convocările  pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Nationala
04.10
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Citește mai mult
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB,  neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Europa League
04.10
„Nu vizionez!” Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică: „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Citește mai mult
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un  golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Nationala
04.10
Diaspora, izvorul RomânieiMircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac, cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Citește mai mult
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce  bonus  primește fiecare jucător
Europa League
04.10
Premieră la FCSBPrimă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
Citește mai mult
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
„Mi-e jenă doar să înot”   David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu  aceeași șansă ” 
Înot
04.10
„Mi-e jenă doar să înot” David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă
Citește mai mult
„Mi-e jenă doar să înot”  David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă ”