DAN UDREA  Gălăgie mare,  rezultate mici
Dan Udrea

DAN UDREA Gălăgie mare, rezultate mici

  • Joi, Universitatea Craiova a fost eliminată din prima dublă europeană: 0-2 și 3-2 cu Maribor
  • De când a promovat pe prima scenă, Craiova n-a reușit niciodată să ajungă în grupele unei competiții continentale
  • Lista echipelor în fața cărora a pierdut calificări conține nume precum Laci, Lokomotiva Tbilisi, Hapoel Beer Sheva, Maribor
  • Prin vocea patronului său, Craiova a contestat orice în ultimii ani: regula U21, barajul de cupă europeană, selecția de la echipa națională, comentariul meciurilor și invitații de la  TV

Încă o încercare eșuată a Universității Craiova. 0-2 și 3-2 cu Maribor. Europa e din nou compromisă, încă de la prima dublă disputată.

Bătură degeaba  Universitatea Craiova - Maribor 3-2, dar  oltenii părăsesc Europa
Citește și
Bătură degeaba Universitatea Craiova - Maribor 3-2, dar oltenii părăsesc Europa
Citește mai mult
Bătură degeaba Universitatea Craiova - Maribor 3-2, dar  oltenii părăsesc Europa

Din păcate, aceasta nu e excepția, ci regula în Oltenia. Universitatea dezamăgește an de an acolo unde caută confirmarea că planifică și construiește în direcția corectă. Dar s-a dovedit mereu că nu e.

U Craiova în ultimele 5 ediții din cupele europene

  • 2020-2021: eliminată de Lokomotiva Tbilisi (Georgia), 1-2
  • 2021-2022: eliminată de Laci (Albania), 0-1 și 0-0
  • 2022-2023: eliminată de Hapoel Beer Sheva (Israel), 1-1, 1-1 și 3-4 la penalty-uri
  • 2023-2024: n-a fost în Europa
  • 2024-2025: eliminată de Maribor (Slovenia), 0-2 și 3-2

Rușinoasă listă. Au mai fost echipe care au suportat umilințe, CFR cu Dudelange, FCSB cu Șahtior Karagandi, însă acele cluburi au și reușit calificări în grupe și chiar în primăvara europeană. Craiova, în schimb, a bifat doar eșecuri.

Ce a contestat în ultimii ani

Pe de altă parte, în ultimii ani dinspre Craiova au curs în spațiul public mai multe remarci, rostite pe un ton superior, care contestau orice. Reguli, regulamente, selecția la națională. Ba chiar și comentariile de la un post de televiziune sau, culmea!, prezența unor invitați în emisiuni TV. 

Mihai Rotaru, patronul Craiovei Mihai Rotaru, patronul Craiovei
Mihai Rotaru, patronul Craiovei
  1. Craiova a contestat regula U21. Recent, înaintea acestui sezon, oltenii au ajuns până acolo încât au sugerat că dacă FRF nu le va permite să joace fără fotbalistul U21 în campionat, pe perioada cât sunt angrenați în Europa, vor da Federația în judecată, considerându-se prejudiciați pentru că n-au putut să pregătească echipa. Te doare capul când auzi așa ceva! Craiova a jucat fără U21 și turul, și returul cu Maribor. Rezultatul? Eliminare. 
  2. Craiova a contestat barajul pentru ultimul loc european. Fiind mai mereu prezentă la acel baraj, gruparea olteană a susținut că nu e normal ca, după un campionat întreg, o echipă de play-out să aibă șansa într-un singur meci să detroneze o formație din play-off din drumul către Europa. Nu s-a întâmplat niciodată ca echipa de play-out să câștige. Ce s-a întâmplat de fiecare dată a fost ca Universitatea să rateze grupele europene. Iarăși, doar zgomot și zero performanțe.
  3. Craiova a contestat și selecția, și principiile lui Iordănescu. Pentru că Edi i-a exclus de la națională pe Ivan și pe Mitriță, din motive de indisciplină. Timpul i-a dat dreptate selecționerului, fiindcă Mitriță continuă să fie un jucător bun doar cu Poli Iași, Botoșani și Voluntari, în vreme ce Ivan continuă să nu fie bun indiferent de adversar.
  4. Craiova a contestat până și comentariul unui meci de fotbal. S-a întâmplat la un joc al naționalei, transmis de Pro TV, Macedonia - România 0-0. Comentatorul a avut opinii critice la adresa lui Jovan Markovici. Mihai Rotaru, patronul Universității, a ieșit public și l-a pus la punct pe comentator. Ba chiar își notase faptul că jurnalistul a avut 13 remarci la adresa lui Markovici. Astăzi, la mai puțin de 3 ani de la acel episod, până și Rotaru s-a convins de Markovici, căruia i-a dat papucii și l-a trimis la Hermannstadt.
  5. Craiova a contestat și prezența lui Mihai Stoica în emisiunile TV. A propus inclusiv în Comitetul Executiv să fie interzis prin regulament. Sigur, FRF n- dat curs unei asemenea aberații, însă rămâne intenția Universității, demnă de Phenian, nu de o democrație a anului 2024. 

E lipsă de preocupare sau infatuare și tupeu?

În toți acești ani, Craiova, prin al ei patron, a fost mai preocupată să facă zgomot, să predea lecții de cum trebuie organizat un club, despre cum trebuie să arate regulamentele, comentariile și lista invitaților emisiunilor TV.

Din păcate, pentru ea și pentru fotbalul românesc, a fost prea puțin preocupată de propria echipă. Sau, ceea ce ar fi mult mai grav, poate că a fost. Și atunci e vorba despre incompetență, nu doar despre tupeu și aroganță. 

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5