CRISTIAN GEAMBAȘU Certăreții

  • Poți fi performant și dacă nu te cerți cu arbitrul pentru un fault sau un aut la centrul terenului. Să îi spună totuși cineva lui Olaru că a făcut henț. Cineva din club, ar fi important, nu din afară 

Când nu protestează Olaru, protestează Bîrligea, când nu protestează nici Olaru, nici Bîrligea protestează Șut. De multe ori protestează toți trei în același timp. Uneori se amestecă și platinatul “Tavi” Popescu în ciorba răzvrătirii împotriva arbitrilor. Nu de puține ori miza este un aut la centrul terenului. Recunoașteți formația?

În România primea fault!

Acest 1-0 al FCSB cu PAO la Salonic a căpătat conotații eroice și din cauza eliminării lui Olaru. Care Olaru, după ce face un exercițiu de modestie - “am inventat acel gol” - apelează la unul de mistificare - “arbitrul a inventat acel cartonaș roșu. (...) am condus mingea, cu un om în spate, m-a împins în permanență. Când am picat pe minge, mi-a acordat cartonașul galben.”

El spune că a picat pe minge, noi am văzut că a luat-o în brațe, așteptând, conform obișnuinței, ca arbitrul să fluiere fault împotriva jucătorului de la PAOK. Și pentru că arbitrul nu era un român din campionatul României, a fluierat henț și a dat al doilea galben. Iar Gigi Becali țipă după arbitri străini.   

PAOK - FCSB: Olaru eliminat pentru un gest stupid. Foto: captură Prima Sport
PAOK - FCSB: Olaru eliminat pentru un gest stupid. Foto: captură Prima Sport

Galerie foto (35 imagini)

PAOK - FCSB: Olaru eliminat pentru un gest stupid. Foto: captură Prima Sport PAOK - FCSB: Olaru eliminat pentru un gest stupid. Foto: captură Prima Sport PAOK - FCSB: Olaru eliminat pentru un gest stupid. Foto: captură Prima Sport PAOK - FCSB: Olaru eliminat pentru un gest stupid. Foto: captură Prima Sport PAOK - FCSB: Olaru eliminat pentru un gest stupid. Foto: captură Prima Sport
+35 Fotografii
labels.photo-gallery

Vestiarul ca o capelă

Dacă Olaru chiar crede că așa stau lucrurile, e grav. Și cred că așa crede. Ipostaza aceasta de permanentă alertă emoțională, de cuțit ținut între dinți ar putea fi pentru unii cheia succesului cu PAOK. Cheia succesului pur și simplu.

Tot de la sursă am aflat cum și-a tratat Olaru amarul eliminării până la finalul meciului. A stat în vestiar, rugându-se ca totul să fie bine.

Poate că la fericitul deznodământ au contribuit cumva și rugile (la oficială era un sobor de călugări fecesebani), dar sigur esențiale au fost reflexele lui Tîrnovanu, detenta lui Dawa, forța lui Baba Alhassan, hărnicia lui Șut.

În general, disciplina tactică impusă de antrenori în perioadele în care Gigi nu ia mașinuțele în mână și le tamponează de nu se văd. 

Gura bate fotbalul

Dar indisciplina ca stare predominantă dăunează grav performanței. Olaru va fi suspendat o etapă pentru eliminarea provocată de al doilea cartonaș galben.

Pe termen mediu, cumulul de avertismente îi va afecta și pe alții cu gura mare, vezi Bîrligea sau Șut.

Mai sunt 6 meciuri în grupa-mamut de 36 de echipe, iar șansa de a prinde măcar play-off-ul este deja palpabilă. Dar nu cu efectiv diminuat de istericale, pentru că una este s-o cauți și alta e să te accidentezi la datorie, ca Lixandru.

Te așteptai la altceva de la campioana Greciei!

Câteva vorbe totuși despre învinsa PAOK, că FCSB n-a jucat singură. Mult apreciata campioană a Greciei a fostn adusă la condiția de formație de pluton de FCSB care în campionat gâfâie când joacă împotriva Unirii Slobozia.

Dincolo de prestația meritorie a campioanei noastre, nu v-ați fi așteptat mai mult de la PAOK, de la schimbările tactice și de efectiv ale lui Răzvan Lucescu? Dar care au fost acelea? Să joci 35 de minute în superioritate numerică fără să faci altceva decât să trimiți o ploaie de centrări în careul adversarilor, pare cam puțin. 

E doar meritul FCSB că PAOK a arătat atât de rău și singurul jucător mai de Doamne-ajută a părut bulgarul Despodov? Așa că, tot înainte mândri pionieri, că e mult fake în jurul nostru!

Dacă se poate cu mai puțini nervi e și mai bine. Aici ar trebui să intervină duhovnicul Sandu Tudor, nu credeți?

„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria,  jigniri xenofobe  la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Alte sporturi
04.10
„Urâm România!” Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Citește mai mult
„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
MM îl apără pe Olaru  „E  jucătorul #1  din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Europa League
04.10
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Citește mai mult
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și  n-a mai putut să doarmă !”
Europa League
04.10
FCSB îi provoacă insomniiPatronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă!”
Citește mai mult
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă !”
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu  a anunțat convocările  pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Nationala
04.10
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Citește mai mult
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB,  neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Europa League
04.10
„Nu vizionez!” Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică: „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Citește mai mult
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un  golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Nationala
04.10
Diaspora, izvorul RomânieiMircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac, cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Citește mai mult
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce  bonus  primește fiecare jucător
Europa League
04.10
Premieră la FCSBPrimă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
Citește mai mult
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
„Mi-e jenă doar să înot”   David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu  aceeași șansă ” 
Înot
04.10
„Mi-e jenă doar să înot” David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă
Citește mai mult
„Mi-e jenă doar să înot”  David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă ”