Șumudică îl critică pe edi Iordănescu, luat în colimator: „Jucătorii nu au fost  recuperați ” + reproșuri și pentru Man

Șumudică îl critică pe ediIordănescu, luat în colimator: „Jucătorii nu au fost recuperați” + reproșuri și pentru Man

  • Marius Șumudică (53 de ani) l-a criticat pe Edi Iordănescu pentru modul în care a pregătit echipa României pentru meciul cu Belgia, scor 0-2.
  • Fostul antrenor al lui Gaziantep consideră că selecționerul a greșit tactic, iar „tricolorii” au părut epuizați fizic după victoria cu Ucraina.
  • Dennis Man a fost și el criticat pentru ocazia ratată singur cu portarul advers la scorul de 0-1.

Marius Șumudică nu îl menajează pe Edi Iordănescu. După ce săptămâna viitoare a spus că selecționerul minte când zice că nu are oferte, susținând că Al Wahda i-a pregătit un salariu de 5 milioane de euro pe an, acum a „taxat” modul în care a fost pregătit meciul cu Belgia.

Edi Iordănescu, criticat de Marius Șumudică după eșecul cu Belgia

„Ne-au bătut pentru că individual au câștigat toate duelurile și aici cred că trebuie să dezbatem două lucruri. Primul aspect este recuperarea jucătorilor din punct de vedere al entuziasmului, fiindcă este durata foarte scurtă între jocuri. Mi s-a părut că unii nu au fost recuperați. Alții din punct de vedere fizic au clacat la jocul acesta. 

Belgienii au fost foarte deștepți. Noi contra Ucrainei am jucat 4-3-3 contra 4-3-3, adică în oglindă. De data asta ei joacă 3-4-3. Adică au avut tot timpul superioritate. Aici nu știu de ce ne-a trebuit atât de mult să ne dăm seama. Și mă gândesc la un lucru. Eu sistemul acesta îl joc, de 5-6 ani, 3-4-3 sau 3-5-2, depinde

Noi l-am omorât pe Drăguș, pentru că trebuia să alerge la toți fundașii centrali, să îi blocheze pe toți pe construcția lor. În momentul în care un fundaș de-al lor urca cu mingea, trebuia să scoatem un mijlocaș. Ei atunci intrau în centru cu De Bruyne și cu Tielemans și primeau liber.

Onana a jucat liber, pentru că Marius Marin era număr 6. Pe Onana nu îl închidea nimeni între linii și fundașul central juca la el și deja controla jocul. Ei treceau deja de prima linie de presing a noastră care nu a existat. 3-4-3 ăsta îți dă niște unghiuri foarte bune de joc”, a spus Marius Șumudică pentru Fanatik.

„Dacă Man pasa era 1-1”

Șumudică l-a certat și pe Dennis Man pentru ratarea imensă din minutul 68. Atunci, mijlocașul Parmei a scăpat singur cu Casteels, însă a tras direct în portarul belgian. În stânga sa, Drăguș era nemarcat și aștepta pasa.

Tehnicianul compară faza cu cea de la Turcia - Portugalia, scor 0-3, unde, în minutul 56, Cristiano Ronaldo ajunge într-o poziție similară și alege să îi paseze lui Bruno Fernandes, care marchează golul 3. Ronaldo era însă nemarcat, spre deosebire de Man, care era talonat de Theate.

„În a doua repriză avem o oarecare răbufnire și începem să jucăm. Îmi apare în minte faza cu Man care rămâne liber.

Acolo dacă dădea o pasă simplă la Drăguș era gol. Tot ieri, Cristiano Ronaldo, în aceeași situație, asta a făcut. Printre puținele ocazii pe care le-am avut și unde chiar puteam să marcăm”, a adăugat Marius Șumudică.

Clasamentul în grupa României

  1. România - 3p (3-2)
  2. Belgia - 3p (2-1)
  3. Slovacia - 3p (2-2)
  4. Ucraina - 3p (2-4)
  • S-au jucat: România - Ucraina 3-0, Belgia - Slovacia 0-1, Ucraina - Slovacia 2-1, România - Belgia 2-1;
  • Mai sunt de jucat: România - Slovacia, Ucraina - Belgia (ambele se joacă miercuri, de la ora 19:00).

Spre sferturi!   România - Olanda , meciul unei generații: echipe probabile
Nationala
07:02
Spre sferturi! România - Olanda, meciul unei generații: echipe probabile
Citește mai mult
Spre sferturi! România - Olanda , meciul unei generații: echipe probabile
Program Superliga 2024 - 2025  Când se joacă derby-urile , cum arată țintarul complet al Ligii 1
Liga 1
01.07
Program Superliga 2024 - 2025Când se joacă derby-urile, cum arată țintarul complet al Ligii 1
Citește mai mult
Program Superliga 2024 - 2025 Când se joacă derby-urile , cum arată țintarul complet al Ligii 1
CR7, între Agonie și extaz Portugalia - Slovenia 0-0, 3-0 d. pen. Lusitanii se califică în „sferturi”, unde vor întâlni  Franța
EURO 2024
01.07
CR7, între Agonie și extazPortugalia - Slovenia 0-0, 3-0 d. pen. Lusitanii se califică în „sferturi”, unde vor întâlni Franța
Citește mai mult
CR7, între Agonie și extaz Portugalia - Slovenia 0-0, 3-0 d. pen. Lusitanii se califică în „sferturi”, unde vor întâlni Franța
„prostUL NAIBII!”  De Bruyne  a jignit  un jurnalist + a vorbit despre retragerea din națională
EURO 2024
01.07
„prostUL NAIBII!” De Bruyne a jignit un jurnalist + a vorbit despre retragerea din națională
Citește mai mult
„prostUL NAIBII!” De Bruyne a jignit un jurnalist + a vorbit despre retragerea din națională