„Asta ar fi culmea!”  Întrebarea care l-a supărat pe  Lucescu : „Doar n-o să spună că sunt prost” + mesaj pentru contestatari
Mircea Lucescu / Foto: Raed Krishan - GOLAZO.ro

„Asta ar fi culmea!” Întrebarea care l-a supărat pe Lucescu: „Doar n-o să spună că sunt prost” + mesaj pentru contestatari

  • Lituania - România. „Tricolorii” au susținut, luni, conferința de presă premergătoare duelului cu balticii, din Liga Națiunilor.
  • Au fost prezenți selecționerul Mircea Lucescu (79 de ani) și mijlocașul Marius Marin (26 de ani).
  • Lituania - România se joacă marți, de la 21:45 și poate fi urmărit în format liveTEXT pe GOLAZO.ro și în direct pe Antena 1.

Primul care a vorbit cu jurnaliștii a fost mijlocașul român al celor de la Pisa, Marius Marin.

Lituania - România. Marius Marin: „Trebuie să intrăm motivați ca-n meciul cu Cipru”

Acesta a prefațat partida cu Lituania, un adversar care, după meciul tur, a demonstrat cât de periculos poate fi.

„Nu cred că asta trebuie să fie o scuză, terenul. Întâlnim un adversar destul de bun. Am văzut și la București, unde ne-au pus destul de multe probleme. Cred că ar trebui să intrăm la fel de motivați precum am făcut-o în Cipru.

Noi trebuie să ne concentrăm pe noi și să facem ceea ce ne spune Mister (n.r. - Lucescu), pentru că asta e cel mai important.

Au o echipă destul de bună. Am văzut și-n meciul cu Kosovo, unde nu trebuia să piardă. Au produs un fotbal destul de bun și cred că mâine vor da totul pentru că este cam ultima lor șansă de a nu retrograda.

Noi ne simțim bine. Nu trebuie ca temperatura să fie o scuză. Trebuie să fim motivați pentru a termina grupa pe primul loc”, a declarat Marius Marin.

Mircea Lucescu, mână forte

Ultima întrebare pentru Marius Marin a fost legată chiar de selecționer: „Cum e cu Mircea Lucescu antrenor?”. Tehnicianul a intervenit și l-a trimis pe mijlocaș la antrenament.

N-are niciun rost să puneți astfel de întrebări. Ce vreți să vă spună? Doar nu o să vă spună că sunt un antrenor prost. Asta ar fi culmea. Ei ar trebui să aibă grijă de ei, atâta tot. Nu mai puneți astfel de întrebări, pentru că puneți jucătorii în dificultate”, a spus Mircea Lucescu zâmbind.

Apoi a analizat pe scurt Lituania.

„Mă aștept la un meci foarte dificil. Este o echipă cu calități fizice deosebite, un popor de sportivi, înalți, puternici, rapizi. Calitatea lor tehnică nu e la cel mai înalt nivel, dar la omogenitate, sunt la un alt nivel. Sunt jucători care se sacrifică și nu cedează la duelurile individuale. O echipă care știe să folosească pasele lungi, fazele fixe, calitățile lor.

Va fi un meci care pe care, fiecare cu mijloacele sale. Ei mai fizic, noi mai tehnici. Și sper să câștigăm noi”, a declarat Mircea Lucescu, la conferință.

Nu vreau să anticipez absolut nimic. În fotbal, trebuie să mergi pe teren și să dai totul pentru a-ți îndeplini obiectivul.E un obiectiv pe care ni l-am propus înainte, dar pentru fiecare meci trebuie să dăm totul. Până la urmă, jocul greșeala așteaptă. Indiferent de ce gândim și am vrea să fie Mircea Lucescu

Il Luce, mesaj pentru contestatari

Au existat voci care au susținut că Mircea Lucescu a greșit lăsându-l acasă pe Daniel Bîrligea de la FCSB, considerat unul dintre cei mai în formă atacanți din Liga 1.

Tehnicianul le-a dat replica, amintind și de presiunea la care a fos supus fiul său Răzvan, în perioada 2009-2011.

„E treaba lor. Eu sunt obligat să dau posibilitatea celor care au demonstrat că pot ajuta la nivel internațional echipa națională. Eu nu sunt aici să fac experimente. Sunt aici să câștig, să facem rezultate.

După ce facem rezultate, ne gândim și la experiențe, promovări de jucători. Credeți că atunci când construiești o echipă, cum a fost construită acesta de la Contra, Rădoi, Edi - cum puteți că pot intra oricând alți 2-3 jucători? Urmăresc tot. La fiecare convocare aduc 2-3 jucători noi, să-i văd. Ceilalți trebuie să demonstreze că merită, să aibă continuitate în pregătire și-n rezultate. Să performeze.

Să-i înlocuiești pe aceștia cu alții doar pentru că sunt suporteri cu parti-pris-uri, care se gândesc la unii jucători, sau președinți care se gândesc la cum să dai imagine unui jucător pentru a ajunge să fie vândut peste ani? Nu se mai face greșeala asta. A fost pe perioada lui Răzvan (n.r. - Lucescu), când era pus sub presiune pentru a folosi niște jucători de-ai lor. Nu-i mai amintesc pe cei care au făcut asta, îi știți foarte bine”, a adăugat Mircea Lucescu

Aștept și sper ca echipa de tineret să se califice. Aștept câțiva jucători de acolo, care pot face joncțiunea cu prima echipă. Încă o dată, nu mă interesează ce gândesc alții. Trebuie să comenteze ceva. Nu se pot lua de jucătorii naționalei care au demonstrat Mircea Lucescu

„Ce, mă, un contabil ia bani?”Tolontan, despre scandalul primelor de la JO 2024: „ Să folosim momentul pentru o discuție mereu amânată. Cum îi plătim pe cei nevăzuți?”
Opinii
10:02
„Ce, mă, un contabil ia bani?”Tolontan, despre scandalul primelor de la JO 2024: „ Să folosim momentul pentru o discuție mereu amânată. Cum îi plătim pe cei nevăzuți?”
Citește mai mult
„Ce, mă, un contabil ia bani?”Tolontan, despre scandalul primelor de la JO 2024: „ Să folosim momentul pentru o discuție mereu amânată. Cum îi plătim pe cei nevăzuți?”
Reacția FRF  Primele  declarații oficiale  după gestul șocant al lui Daniel Pancu: „Nu doar rezultatele de pe teren contează”
Nationala
10:06
Reacția FRF Primele declarații oficiale după gestul șocant al lui Daniel Pancu: „Nu doar rezultatele de pe teren contează”
Citește mai mult
Reacția FRF  Primele declarații oficiale după gestul șocant al lui Daniel Pancu: „Nu doar rezultatele de pe teren contează”
Șucu iese la atac Critici dure pentru doi foști conducători ai Rapidului: „ Au distrus tot ! Nenorocirile lor ne-au costat 3 milioane de euro”. Reacția lui Dinu Gheorghe
Liga 1
10:47
Șucu iese la atacCritici dure pentru doi foști conducători ai Rapidului: „Au distrus tot! Nenorocirile lor ne-au costat 3 milioane de euro”. Reacția lui Dinu Gheorghe
Citește mai mult
Șucu iese la atac Critici dure pentru doi foști conducători ai Rapidului: „ Au distrus tot ! Nenorocirile lor ne-au costat 3 milioane de euro”. Reacția lui Dinu Gheorghe
Rațiu, la mare căutare  Cele două cluburi din  LaLiga  care se luptă pentru semnătura fundașului român
Stranieri
11:09
Rațiu, la mare căutare Cele două cluburi din LaLiga care se luptă pentru semnătura fundașului român
Citește mai mult
Rațiu, la mare căutare  Cele două cluburi din LaLiga care se luptă pentru semnătura fundașului român
Bilete Dinamo - FCSB  „Câinii” anunță: „S-ar putea să fie  sold-out ”
Liga 1
17.10
Bilete Dinamo - FCSB „Câinii” anunță: „S-ar putea să fie sold-out
Citește mai mult
Bilete Dinamo - FCSB  „Câinii” anunță: „S-ar putea să fie sold-out ”
„Decizie scandaloasă”  Antrenorul Elveției U21 îl  critică dur  pe Pancu: „A devenit violent, iar arbitrul «l-a recompensat»”
Nationala
17.10
„Decizie scandaloasă” Antrenorul Elveției U21 îl critică dur pe Pancu: „A devenit violent, iar arbitrul «l-a recompensat»”
Citește mai mult
„Decizie scandaloasă” Antrenorul Elveției U21 îl critică dur pe Pancu: „A devenit violent, iar arbitrul «l-a recompensat»”
Calcule pentru CM 2026  Cum poate România  să ajungă la baraj  chiar și în cazul unui dezastru în preliminarii + importanța „dublei” cu Cipru și Kosovo
Nationala
17.10
Calcule pentru CM 2026 Cum poate România să ajungă la baraj chiar și în cazul unui dezastru în preliminarii + importanța „dublei” cu Cipru și Kosovo
Citește mai mult
Calcule pentru CM 2026  Cum poate România să ajungă la baraj chiar și în cazul unui dezastru în preliminarii + importanța „dublei” cu Cipru și Kosovo
Real Madrid, ironizată  Rivalii îi invită să facă poze cu „trofeul european pe care  nu îl vor avea  niciodată”
Campionate
17.10
Real Madrid, ironizată Rivalii îi invită să facă poze cu „trofeul european pe care nu îl vor avea niciodată”
Citește mai mult
Real Madrid, ironizată  Rivalii îi invită să facă poze cu „trofeul european pe care nu îl vor avea niciodată”