700.000 € Primă uriașă pentru  Mircea Sandu  la FRF: „Nimeni n-a avut curaj!”
Mircea Sandu, fost președinte FRF / Foto: Sport Pictures

700.000 €Primă uriașă pentru Mircea Sandu la FRF: „Nimeni n-a avut curaj!”

  • Au trecut 15 ani de la uriașa victorie a Federației Române de Fotbal împotriva Companiei Naționale Loteria Române.
  • În vara lui 2009, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca Loteria să despăgubească Federația cu aproximativ 28.000.000 de euro.

În acel moment, exista o Lege a Sportului care preciza că „20% din încasările realizate din pronosticurile sportive, ca urmare a utilizării de competiții de gen prin ramura respectivă, organizate în campionatele din alte țări de federaţiile şi organismele sportive internaţionale, precum şi în Cupa României, constituie surse de finanţare pentru federaţiile sportive”.

Așadar, FRF și-a cerut drepturile din jocurile Pronosport și Pariloto, însă Loteria nu avea de gând să achite suma cerută.

Totul avea să se decidă în instanță, unde câștig de cauză a avut Federația Română de Fotbal, condusă pe atunci de Mircea Sandu.

FRF a câștigat 28.000.000 de euro din procesul cu Loteria

De altfel, Mircea Sandu a fost singurul din Federație care a crezut cu adevărat că poate câștiga un proces împotriva statului român, cel care guverna asupra Loteriei Române.

Loteria a fost obligată să plătească sumele aferente ultimilor șapte ani în care s-a sustras de la respectarea Legii: aproximativ 28.000.000 de euro.

Mircea Sandu a recunoscut, la 15 ani distanță, că a primit cea mai mare primă din cariera sa după acel triumf: 700.000 de euro!

„După ce am câștigat procesul cu loteria, privind drepturile de la concursul pronosport, aveam Legea Sportului din 2000, în care se spunea foarte clar că 20% din încasările pe ramură pe sport, revin federațiilor sportive pe ramură...

E o istorie întreagă. M-am bătut singur. Nimeni n-a crezut că pot să obțin o atât de mare performanță. Să câștig împotriva tuturor. Au fost vreo 28.000.000 de euro. I-am luat de la stat, care exploata drepturile mele. Da, Federația vs. Loteria Română (stat).

Mircea Sandu i-a premiat pe toți

Am dat prime de 3%. Fă socoteala: vreo 700.000 de euro partea mea. Era un regulament al Comitetului Executiv. Am fost singura persoană care s-a luptat cu avocații. Nimeni n-a avut curaj, încredere, că putem dovedi asta.

Au fost premiați toți oamenii. De la tanti Rosa, îngrijitoarea, până la președintele Federației, toată lumea a beneficiat de un drept. A fost cea mai mare primă luată de mine. Absolut”, a declarat Mircea Sandu în cadrul „EuroCast”, podcastul realizat de redactorul-șef adjunct GOLAZO.ro, Dan Udrea, pentru Orange Sport.

CUM MERGEM LA MONDIALE  GOLAZO.ro simulează cum ar arăta  traseul din preliminariile CM  dacă tragerea la sorți ar fi acum
EURO 2024
03.07
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Citește mai mult
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Audiență record  Câți români s-au uitat la  România - Olanda  + câți bani încasează Pro TV
Nationala
03.07
Audiență record Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
Citește mai mult
Audiență record  Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda »  „Zidul galben”  a refuzat să părăsească stadionul
EURO 2024
02.07
Ștergeți-vă lacrimile!Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Citește mai mult
Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează  Spania - Germania !
EURO 2024
02.07
Program complet sferturiCum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania!
Citește mai mult
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania !