Mirel Rădoi și posibila plecare de la echipa națională: "Probabil că luna viitoare foarte multă lume va fi mai fericită"

Mirel Rădoi și posibila plecare de la echipa națională: "Probabil că luna viitoare foarte multă lume va fi mai fericită"

Selecţionerul Mirel Rădoi a declarat, miercuri, că va analiza posibilitatea de a părăsi conducerea echipei naţionale în luna noiembrie, după ultimele meciuri din Liga Naţiunilor.​

HotNews.roFoto: Hotnews

"A venit și a treia înfrângere, ceea ce nu ne doream. Am arătat din punct de vedere mental puțin mai bine față de partida cu Islanda. Mult mai bine decât în partida cu Norvegia. Am avut câteva situații în care nu am fost inspirați în fața porți. Apoi, s-a echilibrat, Austria a schimbat sistemul, a avut ceva ocazii.

Știm că avem acea problemă în ultimii 30 de metri, că aducem mingea foarte greu. Va trebui să lucrăm la acest aspect. În seara asta, din păcate, decizia finala a fost întârziată, iar la nivelul ăsta, orice secundă de întârziere le permite fundașilor să se replieze sub linia mingii.

Am încercat să aducem prospețime. Nu puteam să jucăm cu aceiași jucători. Jucătorii nu pot duce acest ritm din 3 în 3 zile. Unii nu mai puteau duce fizic, au apărut anumite probleme la unii jucători. La fel cum vorbim de cei patru apărători, că par în dificultate, e normal. Dacă facem pressing, echipa e la 40 de metri de propria poartă și ei trebuie să depună efort.

Nu cred că se gândea cineva că Norvegia poate pierde puncte în Irlanda de Nord. Era clar că se vor duce cu moral bun. După cum am simțit jucătorii, ieri, la antrenament, chiar și azi, ne gândeam că va apăra și golul nostru, dar a venit al lor.

În momentul în care ne-am propus locul 1, cu Austria și Norvegia, era clar că ne jucăm șansa, dar era clar că noi nu suntem favoriți. Va trebui să luptăm în continuare, să ne luăm revanșa cu Norvegia, să arătăm în Irlanda de Nord de ce am jucat atât de bine în prima manșă și nu am reușit să câștigăm. Va trebui să apelăm la orgoliul nostru.

Nu știu dacă putem vorbi de reconfirmare. Până în noiembrie va trebui să vedem care sunt progresele, dacă au existat, iar după dubla din noiembrie vom vedea cum vor sta lucrurile. Dacă progresul nu va exista, va trebui să ne gândim la altcineva. Probabil că luna viitoare foarte multă lume va fi mai fericită. Nu știu. Poate vom câștiga cele două partide", a declarat Rădoi, la ProTV.

Reprezentativa României a fost învinsă, miercuri seară, pe Stadionul Ilie Oană din Ploieşti, cu scorul de 1-0 (0-0), de selecţionata Austriei, într-un meci din etapa a IV-a a Grupei I din Divizia B a Ligii Naţiunilor.

Golul a fost marcat de Schopf, în minutul 76.

România va disputa la 15 şi 18 noiembrie ultimele meciuri în Liga Naţiunilor, cu Norvegia, acasă, respectiv cu Irlanda de Nord în deplasare.

România a pierdut într-o săptămână trei meciuri la rând, 1-2, cu Islanda, în barajul pentru turneul final al Campionatului European, 0-4, cu Norvegia şi 0-1, cu Austria, în Liga Naţiunilor, potrivit News.ro.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria,  jigniri xenofobe  la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Alte sporturi
04.10
„Urâm România!” Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Citește mai mult
„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
MM îl apără pe Olaru  „E  jucătorul #1  din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Europa League
04.10
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Citește mai mult
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și  n-a mai putut să doarmă !”
Europa League
04.10
FCSB îi provoacă insomniiPatronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă!”
Citește mai mult
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă !”
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu  a anunțat convocările  pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Nationala
04.10
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Citește mai mult
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB,  neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Europa League
04.10
„Nu vizionez!” Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică: „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Citește mai mult
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un  golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Nationala
04.10
Diaspora, izvorul RomânieiMircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac, cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Citește mai mult
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce  bonus  primește fiecare jucător
Europa League
04.10
Premieră la FCSBPrimă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
Citește mai mult
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
„Mi-e jenă doar să înot”   David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu  aceeași șansă ” 
Înot
04.10
„Mi-e jenă doar să înot” David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă
Citește mai mult
„Mi-e jenă doar să înot”  David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă ”