Paris Masters: Novak Djokovic s-a calificat în a șasea sa finală, după ce l-a învins pe Grigor Dimitrov

Paris Masters: Novak Djokovic s-a calificat în a șasea sa finală, după ce l-a învins pe Grigor Dimitrov

Novak Djokovic (1 ATP) s-a calificat pentru a șasea oară în finala Masters-ului de la Paris, după ce a trecut de Grigor Dimitrov (27 ATP), scor 7-6(5), 6-4. Sârbul a avut nevoie de o oră și 38 de minute pentru a trece de bulgar.

HotNews.roFoto: Hotnews

Partida a fost una foarte echilibrată, Nole reușind să revină de la 3-5 în tiebreak-ul primului set și să facă singurul break al partidei în game-ul al cincilea din setul secund. Djokovic a câștigat 85% dintre punctele jucate cu primul serviciu.

În urma acestui rezultat, Novak Djokovic conduce cu 9-1 în confruntările directe cu Dimitrov. Singura victorie a bulgarului a venit în 2013, la Masters-ul de la Madrid (7-6, 6-7, 6-3).

În marea finală, Novak Djokovic îl va întâlni pe învingătorul partidei dintre Rafael Nadal (28-26 în meciurile directe) și Denis Shapovalov (3-0). Indiferent de rezultatele înregistrate în ultimele partide de la Paris, Rafael Nadal va reveni pe primul loc în clasamentul ATP.

Djokovic a câștigat de patru ori Masters-ul de la Paris (2009, 2013, 2014 și 2015) și a pierdut finala în 2018, scor 5-7, 4-6, împotriva rusului Karen Khachanov.

Masters-ul de la Paris se dispută în perioada 28 octombrie - 3 noiembrie, pe hard indoor. Are premii totale în valoare de €5,207,405, iar ultimii câștigători sunt Karen Khachanov (la simplu) și Marcel Granollers / Rajeev Ram (dublu).

Clasamentul titlurilor Masters:

1 Rafael Nadal 35

2 Novak Djokovic 33

3 Roger Federer 28

4 Andre Agassi 17

5 Andy Murray 14

6 Pete Sampras 11

Cine a câștigat turneele Masters în 2019:

Indian Wells: Dominic Thiem

Miami: Roger Federer

Monte-Carlo: Fabio Fognini

Madrid: Novak Djokovic

Roma: Rafael Nadal

Montreal: Rafael Nadal

Cincinnati: Daniil Medvedev

Shanghai: Daniil Medvedev.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5