Totul despre Halep  - Rodionova    Simona  a trecut de adversară, de oboseală și de durerile de la genunchi, câștigând meciul de la Hong Kong +13 foto
Simona Halep a câștigat partida din turul 1 al turneului WTA 125 de la Hong Kong, disputată în compania Arinei Rodionova. FOTO: Imago

Totul despre Halep - Rodionova Simona a trecut de adversară, de oboseală și de durerile de la genunchi, câștigând meciul de la Hong Kong

  • Simona Halep (33 de ani) a învins-o pe Arina Rodionova (33 de ani), scor 6-2, 4-6, 6-4, în primul tur al turneului WTA 125 de la Hong Kong.
  • Românca s-a impus la capătul unui meci care a solicitat-o extrem de mult din punct de vedere fizic.
  • În turul următor, Halep o va întâlni, mâine, pe rusoaica Anna Blinkova (26 de ani, numărul 78 WTA)

Numărul 1.130 WTA contra numărului 114 WTA. Destul de disproporționat duelul, nu? Dar când Simona Halep este jucătoarea în afara miii mondiale, orice se poate întâmpla.

Simona Halep, epuizată Prima reacție a româncei, după victoria cu Arina Rodionova: „Mă simt  extrem de obosită ” 
Citește și
Simona Halep, epuizatăPrima reacție a româncei, după victoria cu Arina Rodionova: „Mă simt extrem de obosită
Citește mai mult
Simona Halep, epuizată Prima reacție a româncei, după victoria cu Arina Rodionova: „Mă simt extrem de obosită ” 

Primul set a fost dominat de Simona Halep

La ora la care Sinner și Alcaraz fac un meci spectacol la Beijing, Arina Rodionova servește și câștigă primul punct al întâlnirii cu Halep. Simona pare un pic fără repere, mai ales la primele mingi ale partidei.

De la 0-40, românca ajunge la 40-40. Își adjudecă break-ul cu ușurință. Halep servește bine, se mișcă neașteptat de lejer, mai ales după lunile de pauză și de accidentarea de la genunchi.

Simona preferă forehand-ul inside-out, iar pentru a-l executa bine îți trebuie o mare încredere în picioarele tale. Românca face 2-0 la ghemuri. Ratează o scurtă la fileu, iar Rodionova reduce din diferență în primul set. As Halep. Încă unul și e 3-1.

15
mai 2024 era data ultimului meci susținut de Simona Halep în circuitul WTA, unul în care a abandonat

Arina face un ghem cinci excelent. Un lung de linie și o scurtă foarte bine executate o apropie pe aceasta la doar un ghem diferență. Simona pare că a dominat-o psihic până acum pe adversară, dar Rodionova izbește din ce în ce mai încrezător.

Românca începe foarte bine ghemul pe serviciu. Pare în largul ei, amintind de vremuri mai bune, iar loviturile sale capătă și mai multă forță. Doar serviciul al doilea este, în continuare, destul de moale.

Arina atacă pe el și face puncte. Halep vine la fileu, voleu elegant, și se distanțează la 4-2.

75%
puncte câștigate pe primul serviciu a avut Halep în primul set

Deocamdată, Simona se deplasează excelent, cu ușurință, lovește și în lung de linie și în cross, cu la fel de multă precizie.

Returnează excelent, pe după fileu, iar apoi aleargă în celălalt colț al terenului pentru a lovi în lung de linie, cu dreapta, punct care-i aduce ghemul. 5-2 pentru româncă. Simona servește cu mingi noi pentru câștigarea primului set.

Presiunea e pe umerii jucătoarei născută în Rusia. Greșește două retururi, pe care le trimite în fileu. Apoi vine un nou as al Simonei. Pe al doilea serviciu al româncei, Rodionova atacă și face punctul.

Halep este indecisă la mingea de set și lovește din retragere, afară. Dar două servicii excelente, dintre care un nou as, îi aduc jucătoarei noastre primul set, scor 6-2.

31
de lovituri câștigătoare a înregistrat Simona Halep în primul set, față de cel 19 ale adversarei

Simona aleargă cu lejeritate, semn că are încredere în genunchiul ei care a ținut-o în afara terenului din luna mai și până acum.

Halep a greșit mai mult în setul secund

Primul ghem al setului secund este echilibrat, ambele jucătoare de tenis alternând loviturile bune cu greșelile neforțate. Rodionova este cea care se impune și conduce cu 1-0.

Simona face punctul meciului de până acum. La 15-0 pe serviciul ei, Halep aleargă la o scurtă, o trimite peste fileu, apoi ajunge și lobul Arinei, trimițând mingea lângă tușă cu un vole de rever executat de deasupra capului.

Simona Halep, la primul meci după 4 luni
Simona Halep, la primul meci după 4 luni

Galerie foto (13 imagini)

Simona Halep, la primul meci după 4 luni Simona Halep, la primul meci după 4 luni Simona Halep, la primul meci după 4 luni Simona Halep, la primul meci după 4 luni Simona Halep, la primul meci după 4 luni
+13 Fotografii
labels.photo-gallery

Apoi, primul semn de oboseală, se sprijină pe rachetă. Poate și din acest motiv, Halep face două greșeli neforțate, iar Rodionova ia primul break al ei din meci.

Simona strigă la ea însăți, nemulțumită. 2-0 și servește sportiva ce reprezintă Australia.

60%
de puncte câștigate pe primul serviciu a avut Halep în al doilea set, față de 83% ale Rodionovei

Halep conduce în ghemul trei cu 30-0 după o scurtă perfect executată. Strânge pumnul. Meciul a căpătat o intensitate sporită. Și nivelul este unul mai bun. Din păcate, românca face alte erori neforțate și Arina egalează la 30.

Pe chipul Simonei se citește oboseala. De la minge de rebreak pentru româncă, Rodionova întoarce și conduce cu 3-0 în setul doi.

Românca greșește din nou cu forehand-ul în lung de linie. Nici primul serviciu nu-i mai intră la fel de des ca în primul set. Halep are minge de ghem, dar lovește pe Rodionova, din apropierea fileului, iar această reușește să o lobeze.

Un as al româncei și o eroare a adversarei duc, totuși, scorul la 3-1.

Rodionova e din ce în ce mai relaxată, mai stăpână pe jocul ei, în timp ce Simona pare ezitantă. Și la Miami, în meciul contra Paulei Badosa, Halep a câștigat primul set, dar le-a cedat pe următoarele două. Însă atunci adversara era de alt calibru.

29
de lovituri câștigătoare a înregistrat Simona Halep în setul secund, față de 30 ale adversarei

O „scurtă” a româncei, după un schimb prelung, este complet ratată. Simona este în acel moment în care e copleșită de oboseala mentală. „Punctul mort”, cum îl numesc sportivii. Dar va trece peste.

Scapă un forehand, executat în lung de linie, în afara terenului, iar adversara ei face 4-1 la ghemuri. Se aud din nou strigătele de nemulțumire ale româncei.

Halep reduce diferența la 2-4, după un ghem în care reverul și forehand-ul au fost la cote înalte. Simona și-a dominat clar tactic adversara, lucru nu foarte des întâlnit până acum în meci.

Și în setul șapte al celui de-al doilea set se petrece același lucru. Românca are o claritate nou căpătată în ceea ce vrea să facă, execută două lovituri pe contre-pied și face 3-4.

Prima controversă a partidei apare în momentul în care Halep ajunge la o contra-scurtă a adversarei, trimite minge peste fileu, dar arbitrul decide că aceasta a căzut de două ori în terenul româncei.

Halep cere explicații, dar renunță destul de repede. Nu are energie pentru a se certa. Încheie ghemul cu un as și egalează la 4.

42
de minute a durat setul secund al partidei dintre Halep și Rodionova

Rodionova preia din nou inițiativa partidei și face 5-4. Simona pare din ce în ce mai slăbită. Lovește mingea din ce în ce mai dezordonat și fără vlagă.

Arina are două mingi de set pe serviciul Simonei. Iar românca o „ajută”, trimițând o lovitură ușoară de dreapta în fileu. 6-4, 1-1 la seturi și se va intra în decisiv.

Simona Halep: „Am simți presiune”

Simona este vizibil descumpănită. După ce anulează o minge de ghem a Arinei, stă secunde bune sprijinindu-se pe genunchi și încercând să-și recapete suflarea. Halep face primul break al setului decisiv, iar din tribune se aude „Hai, Simona!”.

Pe româncă nu o mai ajută, din păcate, primul seriviciu. Face două duble greșeli, iar Rodionova are minge de rebreak. Simona o anulează cu un rever în cros scurt, o lovitură superbă. Apoi reușește și un forehand în lung de linie, iar spectatorii izbucnesc în urale.

21
de minute au durat primele trei ghemuri ale setului decisiv, adică jumătate din setul al doilea

Românca prelungește cât poate de mult timpul dintre schimburile de mingi, pentru a se odihni puțin. Alternează mingiile excelente cu greșeli copilărești.

Cel mai lung ghem al meciului este câștigat, până la urmă, de Rodionova. 1-1 în setul decisiv. Simona trebuie să scurteze punctele pentru a avea o șansă de a câștiga partida.

Rodionova recurge din ce în ce mai des la scurte, pentru a o obliga pe jucătoarea noastră să alerge și mai mult. 2-1 la ghemuri pentru jucătoarea din Australia.

Vă mulțumesc tuturor pentru că ați venit la meci. E o plăcere să fiu pe teren. Am primit un wild-card și am ales să joc aici. E prima dată când sunt la Hong Kong. E o victorie, deci mă simt foarte bine, deși extrem de obosită. Am luptat din greu și am reușit să câștig Simona Halep, fost număr 1 WTA

Halep rezistă în meci datorită voinței și primului serviciu, care o mai ajută din când în când. Este la capătul puterilor. Determinarea, poate cea mai importantă calitate a Simonei, face ca românca să egaleze scorul la 2 în setul decisiv.

Lovește dintr-un unghi imposibil, pe jumătate întoarsă către tribune, de jos, iar Rodionova este surprinsă și trimite în fileu.

Halep începe să joace din pricepere, din talent, renunțând, de nevoie, la schimburile prelungi de mingi. Este unicul mod în care ar mai putea echilibra balanța resurselor fizice.

Simona începe să lovească fără teama de a mai pierde, de a mai greși, și face un ghem „alb”. 3-3 în setul decisiv, iar pe chipul Arinei se vede că simte că meciul îi poate scăpa de sub control.

(n.r. – Ești pentru prima dată în Hong Kong. Ce vei vizita aici?) Pentru moment, e mult deja să joc doar tenis. Îmi ia toată energia. După terminarea turneului, o să vreau să vizitez orașul. Simona Halep, fost număr 1 WTA

Australianca se grăbește, încearcă să lovească la colțuri, dar greșește din ce în ce mai mult. Simona are două mingi de break. Pe care, din păcate, le ratează. Apoi Arina are două mingi de a închide ghemul, dar Halep găsește resurse de energie pentru a le anula.

Acesta pare ghemul hotărâtor al finalei. Iar românca trimite un rever izbăvitor în lung de linie. 4-3 și urmează la serviciu.

Rodionova apasă din nou pedala de accelerație, iar Simo nu se poate menține la ritmul jucătoarei născută în Rusia. De abia mai poate sări pentru un prim serviciu puternic. Ghem „alb” pentru Arina, 4-4. Halep scapă acum, în afara terenului, și returul, arma ei numărul 1 în acest meci.

Noroc că îi rămâne forehand-ul. Minge de break! Iar Simo face 5-4 cu un forehand în lung de linie. Va servi pentru meci.

Contre-pied a la muschetari, cu forehand-ul în lung de linie, iar Halep este la două puncte de victorie. Aceeași lovitură, un alt punct. 40-15. victorie!

Simona câștigă primul ei meci după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv i-a redus pedeapsa pentru dopaj la nouă luni.

După primul set am simțit presiune. Ea (n.r. – Arina Rodionova) a jucat din ce în ce mai bine, eu am scăzut nivelul jocului meu și a fost dificil. Vreau să-mi revin din punct de vedere fizic, pentru că mâine joc din nou. Simona Halep, fost număr 1 WTA

Totul despre Halep  - Rodionova  Meciul nu a fost televizat, GOLAZO.ro are detaliile primei victorii a Simonei după 4 luni de pauză
Tenis
17:12
Totul despre Halep - Rodionova Meciul nu a fost televizat, GOLAZO.ro are detaliile primei victorii a Simonei după 4 luni de pauză
Citește mai mult
Totul despre Halep  - Rodionova  Meciul nu a fost televizat, GOLAZO.ro are detaliile primei victorii a Simonei după 4 luni de pauză
Program Liga 1  LPF a anunțat când se joacă  Dinamo - FCSB , derby-ul etapei #13
Liga 1
17:55
Program Liga 1 LPF a anunțat când se joacă Dinamo - FCSB, derby-ul etapei #13
Citește mai mult
Program Liga 1  LPF a anunțat când se joacă Dinamo - FCSB , derby-ul etapei #13
PROBLEME CU GAZONUL  GOLAZO.RO a mers pe „Toumba” cu 24 de ore înainte de meciul lui FCSB: iarba nu arată  deloc bine
Europa League
17:25
PROBLEME CU GAZONUL GOLAZO.RO a mers pe „Toumba” cu 24 de ore înainte de meciul lui FCSB: iarba nu arată deloc bine
Citește mai mult
PROBLEME CU GAZONUL  GOLAZO.RO a mers pe „Toumba” cu 24 de ore înainte de meciul lui FCSB: iarba nu arată  deloc bine
A vorbit de Ianis Anunțul făcut de  managerul lui Rangers  după întoarcerea lui Hagi la prima echipă
Stranieri
17:16
A vorbit de IanisAnunțul făcut de managerul lui Rangers după întoarcerea lui Hagi la prima echipă
Citește mai mult
A vorbit de Ianis Anunțul făcut de managerul lui Rangers după întoarcerea lui Hagi la prima echipă
Jucător de la City, arestat Afost reținut pentru un posibil furt
Campionate
11:06
Jucător de la City, arestat Afost reținut pentru un posibil furt
Citește mai mult
Jucător de la City, arestat Afost reținut pentru un posibil furt
Dinamo, posibili noi investitori Andrei Nicolescu a făcut anunțul: „Avem discuții cu parteneri din România, precum și cu parteneri de afară”
Liga 1
11:25
Dinamo, posibili noi investitori Andrei Nicolescu a făcut anunțul: „Avem discuții cu parteneri din România, precum și cu parteneri de afară”
Citește mai mult
Dinamo, posibili noi investitori Andrei Nicolescu a făcut anunțul: „Avem discuții cu parteneri din România, precum și cu parteneri de afară”
FCSB intră în Imperiul lui RăzvanReportaj GOLAZO.ro din Grecia: Lucescu jr e idol la Salonic! Elogii pentru antrenorul român
Europa League
10:26
FCSB intră în Imperiul lui RăzvanReportaj GOLAZO.ro din Grecia: Lucescu jr e idol la Salonic! Elogii pentru antrenorul român
Citește mai mult
FCSB intră în Imperiul lui RăzvanReportaj GOLAZO.ro din Grecia: Lucescu jr e idol la Salonic! Elogii pentru antrenorul român
Îngrijorare la Rapid Fără gol înscris de atacanții din lot în 11 etape: „Au rămas datori, mai ales Burmaz. Poate e ceva mental”
Liga 1
11:30
Îngrijorare la Rapid Fără gol înscris de atacanții din lot în 11 etape: „Au rămas datori, mai ales Burmaz. Poate e ceva mental”
Citește mai mult
Îngrijorare la Rapid Fără gol înscris de atacanții din lot în 11 etape: „Au rămas datori, mai ales Burmaz. Poate e ceva mental”