Turneul Campionilor: Roger Federer, victorie cu Matteo Berrettini

Turneul Campionilor: Roger Federer, victorie cu Matteo Berrettini

Roger Federer rămâne în cursa pentru calificarea în semifinalele Turneului Campionilor după ce a trecut, scor 7-6(2), 6-3, de Matteo Berrettini. După un prim set câștigat cu dificultate în tiebreak, elvețianul a reușit break-ul în al doilea și a făcut lucrurile să pară mai ușoare. De cealaltă parte, italianul a fost eliminat din competiție după ce a suferit a doua înfrângere fără set câștigat.

HotNews.roFoto: Hotnews

Setul I

Roger și Matteo și-au folosit din plin avantajul serviciului, iar întreg setul a fost zgârcit - a oferit o singură șansă de break (care a fost și de set). S-a mers cap la cap, schimburile fiind scurte, iar sosirea unui tiebreak era inerentă.

Cu un plus de experiență și cu lovituri mai îngrijite, Roger a câștigat tiebreak-ul fără prea mari emoții, echilibrul de până atunci evaporându-se în finalul de set. A fost 7-2 pentru campionul elvețian, Federer reușind să se impună de două ori contra serviciului. Matteo a fost egalul adversarului său, dar presiunea din tiebreak s-a simțit din plin în brațul italianului.

Setul II

Pierderea primului set a lăsat urme în jocul lui Matteo, italianul fiind neinspirat și temător: serviciul nu i-a funcționat, a greșit mult cu backhand-ul, iar break-ul (primul al partidei) a venit chiar la zero, în primul game al manșei.

Sigur de la lansare, Federer și-a regăsit mult mai bine ritmul (dacă facem o comparație cu meciul împotriva lui Thiem), nu i-a dat adversarului posibilitatea să lovească din poziții confortabile, iar acest lucru s-a putut observa pe tabelă (3-1).

Cu toate că a avut și momente de strălucire (passing-uri, unghiuri desenate perfect cu forehand-ul), Matteo a reușit să conteze cu adevărat pe serviciul lui Federer doar într-un singur game: la 4-3 în favoarea elvețianului. Atunci, Berrettini a avut trei mingi de break, dar cumva Roger a reușit să le anuleze.

Simțind că parcă și-a pierdut și ultima șansă de a reveni în meci, Matteo a mai avut un game slab de serviciu, iar Roger a închis meciul cu încă un break: 6-3, după o oră și 18 minute.

Ultimul punct al partidei Federer vs Berrettini:

Super punct marca Federer:

Precizie elvețiană:

Federer mulțumește publicului din O2 Arena:

Rezultate consemnate până acum:

Novak Djokovic - Matteo Berrettini 6-2, 6-1

Dominic Thiem - Roger Federer 7-5, 7-5

Roger Federer - Matteo Berrettini 7-6(2), 6-3

De la ora 22:00

*în direct la Digisport

Novak Djokovic vs Dominic Thiem.

Cum arată meciurile directe (H2H):

Novak Djokovic: 26-22 cu Federer, 6-3 cu Thiem, 1-0 cu Berrettini

Roger Federer: 22-26 cu Djokovic, 2-5 cu Thiem, 2-0 cu Berrettini

Dominic Thiem: 3-6 cu Djokovic, 5-2 cu Federer, 2-1 cu Berrettini

Matteo Berrettini: 0-1 cu Djokovic, 0-2 cu Federer, 1-2 cu Thiem.

Turneul Campionilor se dispută în perioada 10-17 noiembrie, în O2 Arena din Londra. Este pentru ultima dată când capitala Angliei găzduiește competiția, turneul de final de an urmând să aibă loc de anul viitor la Torino. Campionul en-titre al întrecerii este Alexander Zverev (2018).

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”