Răstunare de situație  Angela Carini îi cere scuze lui Imane Khelif, după  conflictul  apărut la JO
Angela Carini Foto:Imago

Răstunare de situație Angela Carini îi cere scuze lui Imane Khelif, după conflictul apărut la JO

  • Pugilista italiană Angela Carini, care a abandonat meciul din sferturile de finală la box feminin de la JO 2024 după 46 de secunde de luptă cu algerianca Imane Khelif, a declarat că vrea să își ceară scuze față de aceasta pentru reacția nesportivă pe care a avut-o după ce a pierdut partida, relatează BBC

Angela Carini a ținut să pună stop ultimelor controverse apărute în ultimul timp, după meciul ei cu sportiva din Algeria.

„Informații înșelătoare”  Comitetul Olimpic reacționează după scandalul de la box: „Sportiva algeriană e victima unei decizii  bruște și arbitrare ”
Citește și
„Informații înșelătoare” Comitetul Olimpic reacționează după scandalul de la box: „Sportiva algeriană e victima unei decizii bruște și arbitrare
Citește mai mult
„Informații înșelătoare” Comitetul Olimpic reacționează după scandalul de la box: „Sportiva algeriană e victima unei decizii bruște și arbitrare ”

Angela Carini îi cere scuze lui Imane Khelif

Pugilista italiană și-a exprimat regretul pentru faptul că la finalul partidei nu a dat mâna cu oponenta sa și a transmis că dacă ar vedea-o acum ar îmbrățișa-o.

„Nu am intenționat asta”, a spus Angela Carini. „De fapt, vreau să-mi cer scuze față de ea și tuturor. Am fost furioasă pentru că visul olimpic s-a năruit atât de repede”, a spus pugilista italiancă într-un interviu acordat cotidianului Gazzetta dello Sport.

Angela Carini a adăugat că, dacă s-ar reîntâlni cu Khelif, ar îmbrățișa-o.

Carini: „Respect decizia CIO”

De altfel, aceasta s-a declarat tristă de controversa apărută și a spus că respectă decizia Comitetului Olimpic, care a lăsat-o pe Imane Khelif să concureze.

„Toată controversa asta m-a întristat. Îmi pare rău și de ce i s-a întâmplat oponentei mele. Dacă Comitetul Internațional Olimpic a decis că ea poate participa, respect decizia”, a mai spus pugilista italiană.

Imane Khelif (25 ani) a fost interzisă la Campionatele Mondiale de Box din 2023 după ce a picat testele de testosteron în vederea stabilirii genului.

CIO i-a acordat algeriencei Khelif dreptul de a participa la întrecerea de box din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris deoarece „sportiva a respectat toate reglementările medicale și de eligibilitate necesare pentru eveniment”

Angela Carini, 46 de secunde de chin

Angela Carini a povestit momentele horror prin care a trecut în timpul partidei cu Imane Khelif.

„Am urcat în ring și am încercat să lupt. Voiam să câștig. Am primit două lovituri puternice în nas, mi-au făcut foarte rău și nu am mai putut să respir.

Am mers la antrenor și, cu maturitate și curaj, i-am cerut să abandonez”, a declarat Angela Carini pentru sursa citată.

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”