GATA DE PARIS  România și-a prezentat  lotul de canotaj  pentru JO: record printre țările participante +16 foto
La finalul festivității sportivii au tăiat un tort, moment cu tradiție la prezentarea echipei pentru Jocurile Olimpice (FOTO: Facebook FRC)

GATA DE PARIS România și-a prezentat lotul de canotaj pentru JO: record printre țările participante

  • Federația Română de Canotaj a prezentat lotul pentru Jocurile Olimpice de la Paris
  • Din delegația noastră fac parte 107 sportivi, cu 3 peste ceea ce a fost în urmă cu 3 ani la Tokyo, iar 45 dintre ei sunt de la canotaj, cea mai mulți dintre toate țările ce trimit echipe de canotaj
  • Evenimentul a avut loc la Snagov, într-un decor festiv, iar la el au luat parte atât Elisabeta Lipă, cât și Mihai Covaliu

S-a intrat în linie dreaptă pentru Jocurile Olimpice de la Paris, iar Federația Română de Canotaj a prezentat, luni, lotul pe care îl va deplasa în Franța.

De la eveniment n-au lipsit președintele COSR, Mihai Covaliu, nici ELisabeta Lipă, șefa ANS.

România merge la Jocurile Olimpice cu 107 sportivi, iar dintre aceștia aproape jumătate, 45 mai exact, sunt canotori. Țara noastră are cea mai mare echipă de canotaj dintre toate participantele.

Evenimentul de luni seară a adus în fața presei toți sportivii și staff-ul canotajului care va merge la Paris.

Fetele au îmbrăcat rochii roșii cu eșarfe galbene la gât. Accesoriu pe care era brodat tricolorul, aranjat atent pentru a fi la vedere.

Băieții au îmbrăcat pantaloni scurți bleumarin și cămăși albe. Și ei, pe gulere, au avut aceleași însemne precum fetele pe eșarfe.

De asemenea, toți sportivii purtau la mână brățări tricolore.

Galerie foto (16 imagini)

federatie_canotaj_romania_prezentare (1).jpg federatie_canotaj_romania_prezentare (2).jpg federatie_canotaj_romania_prezentare (3).jpg federatie_canotaj_romania_prezentare (4).jpg federatie_canotaj_romania_prezentare (5).jpg
+16 Fotografii
labels.photo-gallery

„Mergem să ne distrăm”

Antonio Colamonici, antrenorul italian al echipei de canotaj, a anunțat planuri mari pentru competiția care va debuta pe 27 iulie, pe canalul de la Vaires-sur-Marne.

A făcut-o într-un stil propriu, amuzant și apoi serios. Un discurs care a debutat în română și a continuat în italiană, tradus de Marius Băcăoanu.

„La o competiție toată lumea vrea să câștige. Toți vin antrenați, toți sunt gata să dea maximum pentru a urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Noi suntem mai buni decât ceilalți pentru că noi ne distrăm. Pentru cei mai mulți va fi un infern, nu vor dormi, vor fi nervoși și stresați. Noi ne vom distra!

Vom face singurul lucru pentru care suntem antrenați: vom zbura. Vor fi cele mai frumoase Jocuri Olimpice ale României pentru că avem cei mai frumoși sportivi pe care i-a avut România vreodată", a zis Colamonici în debutul evenimentului.

„România va fi mândră de voi”

Au urmat discursuri ale Elisabetei Lipă, președinta ANS, și Mihai Covaliu, președintele COSR:

„Sperăm la o ediție cu succes, care să ne facă mândri că suntem români. Știm cât vă dedicați, vă sacrificați, ați demonstrat că sunteți capabili de performanțe de excepție. Credem mult în voi și România va fi mândră de ceea ce veți reuși la Jocurile Olimpice", a zis Lipă.

Urmată imediat Covaliu, care a anunțat că România merge la Paris cu o aeronavă personalizată cu logul Nadiei Comăneci și numărul 10, evident nota primită de gimnasta noastră:

„Dacă aș putea, v-aș da o medalie pentru cum v-ați pregătit și cum ați tratat toată perioada. Vă văd foarte concentrați, rar vezi pe cineva zâmbind.

Și cred că e bună această stare. Plecăm la Paris cu nava cu numărul 10, sperăm să ne întoarcem și de la Paris tot cu acest număr. Sunteți o echipă extraordinară. Sunt convins că ne veți face mândri. Mult succes tuturor”.

Ce au spus sportivii:

Suntem conștienți că datorită performanțelor am fost desemnați portdrapel. Mulțumim COSR pentru onoare. E greu de descris ceea ce simțim. Suntem bucuroși, ne dorim să strălucim la Paris și să vă bucurăm. Ionela Cozmiuc
Sunt bucuros și fericit că fac parte din cea mai frumoasă echipă de canotaj a României. Iar la Paris vom fi și cea mai strălucitoare. Marius Cozmiuc
Suntem bine antrenați și bine motivați. Suntem atât de răi cu noi încât mă bucur că procentajele trec de 100% și că la Paris plecăm încrezători. Să ne susțineți pentru că trebuie să observați noua forță și istorie a canotajului. Magdalena Rusu, campioană mondială în barca de 8+1
Vă încurajez să ne urmăriți la Paris și să aveți încredere în deciziile luate. Toate au un motiv și vor fi surprize. Visăm departe, la lucruri mari, iar rezultatele vor fi pe măsură. Simona Radiș

Lotul pe care FRC îl deplasează la Jocurile Olimpice:

Feminin: Simona Radiș, Ancuța Bodnar, Geanina Van Groningen, Ionela Cozmiuc, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu, Andrada Moroșanu, Mădălina Moroșan, Emanuela Ciotău, Alexandra Ungureanu, Patricia Cireș, Larisa Bogdan, Maria Lehaci, Magdalena Rusu, Iulia Liliana Bălăucă, Adriana Adam, Roxana Anghel, Mădălina Bereș, Iuliana Buhuș, Geanina Juncanariu, Andreea Popa, Amalia Bereș, Victoria Petreanu, Mariana Dumitru, Cristina Drugă

Masculin: Mihai Chiruță, Andrei Cornea, Florin Enache, Leontin Nuțescu, Andrei Lungu, Florin Horodișteanu, Ioan Prundeanu, Florin Arteni, Claudiu Neamțu, Ștefan Berariu, Iulian Chelaru, Andrei Mândrilă, Laurențiu Danciu, Mihăiță Țigănescu, Ciprian Tudosă, Constantin Adam, Sergiu Bejan, Bogdan Baitoc, Mugurel Semciuc, Marius Cozmiuc, Florin Lehaci, Adrian Munteanu, Alexandru Ciobică și Cristian Nicoară

* Articol pus în mișcare de Petrom, sponsor principal al Federației Române de Canotaj. Petrom susține viitoarea generație de campioni prin programul „Energie pentru performanță"

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”