„Nu mă așteptam”  După ce a ratat Euro 2024,  Chipciu  își luase gândul de la echipa națională: „E emoționant”
Alexandru Chipciu / Foto: Sport Pictures

„Nu mă așteptam” După ce a ratat Euro 2024, Chipciu își luase gândul de la echipa națională: „E emoționant”

  • Alexandru Chipciu (35 de ani) se întoarce la echipa națională a României după o pauză de cinci ani
  • Jucătorul Universității Cluj a spus că se resemnase la gândul că va mai fi convocat sub tricolor

Mircea Lucescu a anunțat lotul României pentru „dubla” cu Kosovo (în deplasare, 6 septembrie) și Lituania (acasă, 9 septembrie) din Liga Națiunilor, iar prezența lui Alexandru Chipciu este una dintre cele mai surprinzătoare.

Lucescu a anunțat lotul  Ei sunt  aleșii lui Il Luce  pentru meciurile din Liga Națiunilor
Citește și
Lucescu a anunțat lotul Ei sunt aleșii lui Il Luce pentru meciurile din Liga Națiunilor
Citește mai mult
Lucescu a anunțat lotul Ei sunt aleșii lui Il Luce pentru meciurile din Liga Națiunilor

Chipciu: „M-a surprins convocarea”

Alexandru Chipciu a recunoscut că și-a luat gândul de la echipa națională, după ce a fost informat că ar putea prinde lotul pentru Euro 2024, dar convocarea nu a mai venit.

Mircea Lucescu i-a dat „planurile” peste cap în aceste zile. L-a readus la națională după o pauză de cinci ani și Chipciu este gata să bifeze selecțiile cu numărul 48 și 49.

  • Ultima dată juca pentru națională în septembrie 2019, în calificările pentru Euro 2020. A bifat 90 de minute în victoria României, scor 1-0, contra Maltei.

„E emoționant pentru mine să mă duc la vârsta asta la echipa națională. Am avut o zi plină, probabil starea mea nu arată bucuria simțită în momentul acela.

Mi-am și setat creierul să mă gândesc doar la ce e aproape de mine, adică la meciul cu Dinamo. Așa e cel mai corect.

În același timp, nu pot să ascund. E o bucurie mare. Emoție. E altfel acum, se schimbă. La o vârstă, gândești altfel. Am debutat fiind copil. Era Mutu. Aveam rușine față de ei. Acum vin cu alte gânduri.

M-a surprins. Dacă tot am fost aproape de Euro... Tot se zvonea, mai vorbeam și cu persoane din anturaj echipei naționale și eram foarte aproape să merg.

,Aveam așteptările astea. Am avut și înainte, în preliminarii. Și cu Mirel Rădoi la fel. M-am accidentat, am avut COVID. Tot timpul am fost în așteptarea asta”, a declarat Alexandru Chipciu, într-un interviu acordat celor de la Universitatea Cluj.

Acum, după Euro, nu-mi mai făceam planuri pentru echipa națională. Nu mă așteptam. M-am emoționat puțin când mi-a spus domnul Sabău. M-a sunat de ceva timp, mi-a spus că este posibil. Iar acum câteva zile m-a anunțat, neoficial. Dar eu am fost concentrat doar pe termen scurt, pe următoarele meciuri Alexandru Chipciu
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5