CURAJ De ce le-a refuzat Cristi Chivu pe  Real și Barcelona : „A fost o vară nebună”
Cristian Chivu, fostul căpitan al naționalei, a povestit într-un interviu pentru GOLAZO.ro cum a ajuns să refuze ofertele de la Real Madrid și Barcelona și să aleagă Inter. Foto: Imago

CURAJDe ce le-a refuzat Cristi Chivu pe Real și Barcelona: „A fost o vară nebună”

  • Cristian Chivu, fostul căpitan al naționalei, a povestit într-un interviu pentru GOLAZO.ro cum a ajuns să refuze ofertele de la Real Madrid și Barcelona și să aleagă Inter.

Întâmplarea a avut loc în 2007, atunci când Chivu juca pentru AS Roma. Echipa romană dorea să-l vândă pe fundaș în afara Italiei, pentru a nu întări rivalele din campionat. 

Chivu: „Am vrut de la început Inter”

Deși își dorea să meargă la Inter, AS Roma se înțelesese deja cu Real Madrid. Romanii aveau un acord cu madrilenii și ar fi obținut o sumă superioară celei oferite de Inter.

Chivu a decis să refuze Real pentru a merge la Inter, echipă unde credea că poate câștiga campionatul italian: 

„Prima dată m-a sunat Inter, după care m-a sunat Realul. Am spus că vreau la Inter. Și a început o vară din asta nebună, după care a apărut în ziarul local din Roma că am creat un prejudiciu financiar de 18 milioane de euro!

Suma era mai mult sau mai puțin cam aceeași pe care ei o plătiseră (n.r. - în 2013 către Ajax), plus că mi-au arătat și contractul pe care îl semnaseră cu Real Madrid.

În contract erau și trei meciuri amicale, iar încasările le lua Roma. Doar că eu n-am vrut la Real!

Da, n-am vrut, am zis nu. Am vorbit și cu Real Madrid, m-au sunat să vin”, a menționat fostul antrenor de la Inter Primavera.

De asemenea, el a dezvăluit că a avut discuții cu oameni apropiați Realului, care i-au explicat „anumite lucruri despre problemele din interior de la vremea respectivă de la Madrid”. „Galacticii” l-au transferat în locul său pe Pepe, de la FC Porto, pentru 30 de milioane de euro.

16 milioane de euro
a plătit Inter pentru a-l transfera pe Chivu de la Roma

Chivu: „Barcelona era o variantă mai bună din punct de vedere sportiv”

Fostul căpitan de la Ajax a menționat că varianta Barcelona a picat din pricina clauzelor de joc pe care aceștia i le puneau în contract.

Concret, fostul internațional ar fi trebuit să joace un anumit număr de meciuri pentru a primi un salariu similar cu cel oferit de Real și Inter. 

„Hai să-ți zic, Barcelona era o variantă bună din punct de vedere sportiv. Problema lor a fost că, din cauza trecutului meu cu accidentările foarte dese și foarte multe, îmi puneau o clauză în contract vizavi de procentul de meciuri pe care trebuia să le duc la bun sfârșit în timpul unui sezon. 

Eu, știindu-mi istoricul, n-aveam o garanție că din 60 de meciuri voi juca 40. Aș fi putut s-o fac, dar îmi era greu să accept un asemenea contract”, a concluzionat fotbalistul născut la Reșița.  

1 trofeu
de Liga Campionilor a câștigat Chivu cu Inter, în 2010, 2-0, într-o finală cu Bayern Munchen disputată la Madrid
CHIVU Episodul 1  „Sunt pregătit să antrenez la seniori. Caut provocări, nu mediocritate!” + „ Mândru  de românii care s-au integrat din Italia”
Citește și
CHIVU Episodul 1 „Sunt pregătit să antrenez la seniori. Caut provocări, nu mediocritate!” + „Mândru de românii care s-au integrat din Italia”
Citește mai mult
CHIVU Episodul 1  „Sunt pregătit să antrenez la seniori. Caut provocări, nu mediocritate!” + „ Mândru de românii care s-au integrat din Italia”
Chivu episodul 2 De ce le-a refuzat pe Steaua și Rapid + Promisiunea făcută  tatălui  său pe patul de moarte
Citește și
Chivu episodul 2De ce le-a refuzat pe Steaua și Rapid + Promisiunea făcută tatălui său pe patul de moarte
Citește mai mult
Chivu episodul 2 De ce le-a refuzat pe Steaua și Rapid + Promisiunea făcută  tatălui său pe patul de moarte
CHIVU EPISODUL 3 „Tricoul naționalei se poartă zi de zi!” + “Mi-am văzut moartea cu ochii, apoi  pastilele  m-au făcut monstru”
Citește și
CHIVU EPISODUL 3„Tricoul naționalei se poartă zi de zi!” + “Mi-am văzut moartea cu ochii, apoi pastilele m-au făcut monstru”
Citește mai mult
CHIVU EPISODUL 3 „Tricoul naționalei se poartă zi de zi!” + “Mi-am văzut moartea cu ochii, apoi pastilele m-au făcut monstru”
CUM MERGEM LA MONDIALE  GOLAZO.ro simulează cum ar arăta  traseul din preliminariile CM  dacă tragerea la sorți ar fi acum
EURO 2024
03.07
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Citește mai mult
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Audiență record  Câți români s-au uitat la  România - Olanda  + câți bani încasează Pro TV
Nationala
03.07
Audiență record Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
Citește mai mult
Audiență record  Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda »  „Zidul galben”  a refuzat să părăsească stadionul
EURO 2024
02.07
Ștergeți-vă lacrimile!Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Citește mai mult
Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează  Spania - Germania !
EURO 2024
02.07
Program complet sferturiCum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania!
Citește mai mult
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania !