Ciprian Marica, sfat pentru cariera lui Louis Munteanu: „Trebuie să te lupți”

Ciprian Marica, sfat pentru cariera lui Louis Munteanu: „Trebuie să te lupți”

​Louis Munteanu se va întoarce la Fiorentina după un nou sezon în care a jucat împrumut la Farul Constanța, însă FCSB-ul dorește să își întărească atacul cu jucătorul de 21 de ani.

Louis MunteanuFoto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES / imago sportfotodienst / Profimedia

>> Atalanta Bergamo câștigă trofeul Europa League – Bayer Leverkusen, la prima înfrângere a sezonului

Ciprian Marica l-a sfătuit pe Louis Munteanu să rămână la Fiorentina pentru a se lupta pentru postul de titular

Louis Munteanu a jucat și în acest sezon la Farul Constanța, sub formă de împrumut de la Fiorentina, iar atacantul de 21 de ani a făcut un sezon reușit.

Convocat în premieră la finalul anului 2023 la echipa națională de fotbal a României, Munteanu a marcat 12 goluri și a oferit 5 pase decisive în sezonul recent încheiat din SuperLiga României.

Evoluțiile sale au atras interesul celor de la FCSB, însă oferta campioanei României (1.2 milioane de euro) nu a fost pe placul italienilor, care și-ar fi dorit minim 1.5 milioane de euro, exact cota de piață a acestuia, conform Transfermarkt.

Ciprian Marica, unul dintre acționarii Farului și fost jucător la Șahtior Donețk, VfB Stuttgart, Schalke 04 sau Getafe, l-a sfătuit pe tânărul tricolor să rămână la Fiorentina pentru a încerca să se impună.

„M-aș lupta la Fiorentina. Nu aș sta pe gânduri dacă aș avea oportunitatea asta. Nu m-aș gândi de două ori. Eu așa am făcut și când am fost la Șahtior și la Stuttgart.

Vorbeam cu Zicu care era la Inter și zicea că poate să vină acasă, la Dinamo. Îi ziceam să stea acolo, să se lupte ca să fie acolo. E important să te lupți cu cei mai buni.

Am avut oferte de la Dinamo, dar am vrut să rămân să mă lupt. E foarte important și impresarul. E important să rămâi în fotbalul mare.

Dacă ai șansa să rămâi într-un campionat puternic, de ce să nu o faci? Dacă ai șansa să joci și în Olanda sau Belgia, trebuie să te lupți.

Louis Munteanu are vârsta necesară să joace. Banii nu sunt pe primul loc la el acum. Louis Munteanu a arătat că este peste nivelul SuperLigii.

Este unul dintre cei mai buni jucători români. Mereu comparăm cu ce avem în campionatul intern. Trebuie să ne uităm și internațional. Jucătorii români au calități, dar pleacă cu un handicap de mentalitate.

Ai nevoie de un antrenor care să te susțină sau de un impresar. De asta au nevoie de jucătorii români.” - a declarat fostul internațional român în cadrul unei emisiuni la Digi Sport.

Fiorentina s-a calificat pentru al doilea an consecutiv în finala UEFA Conference League.

Italienii au plătit în vara anului 2023 suma de 12.6 milioane de euro pentru aducerea atacantului argentinian Lucas Beltrán, dar l-a adus și pe vârful angolez M'Bala Nzola pentru aceeași sumă, tot în vara lui 2023.

>> Se introduce cartonașul roz în fotbal - La ce competiție va fi folosit în premieră

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

CUM MERGEM LA MONDIALE  GOLAZO.ro simulează cum ar arăta  traseul din preliminariile CM  dacă tragerea la sorți ar fi acum
EURO 2024
03.07
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Citește mai mult
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Audiență record  Câți români s-au uitat la  România - Olanda  + câți bani încasează Pro TV
Nationala
03.07
Audiență record Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
Citește mai mult
Audiență record  Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda »  „Zidul galben”  a refuzat să părăsească stadionul
EURO 2024
02.07
Ștergeți-vă lacrimile!Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Citește mai mult
Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează  Spania - Germania !
EURO 2024
02.07
Program complet sferturiCum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania!
Citește mai mult
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania !