„Mai puțin de 10%”  Cât l-a costat pe Șucu  rezilierea  contractului cu Neil Lennon
Dan Șucu/ Foto:GOLAZO.ro

„Mai puțin de 10%” Cât l-a costat pe Șucu rezilierea contractului cu Neil Lennon

  • Dan Șucu (61 de ani) a dezvăluit cât l-a costat rezilierea contractului lui Neil Lennon (53 de ani).

Prezent la conferința de presă pentru prezentarea lui Marius Șumudică (53 de ani), acționarul majoritar al Rapidului a vrut să facă lumină în ceea ce privește suma plătită lui Neil Lennon pentru a părăsi clubul din Giulești.

Șumudică, prezentat la Rapid  Antrenorul promite: „Dacă nu voi avea rezultate,  voi pleca !”
Citește și
Șumudică, prezentat la Rapid Antrenorul promite: „Dacă nu voi avea rezultate, voi pleca!”
Citește mai mult
Șumudică, prezentat la Rapid  Antrenorul promite: „Dacă nu voi avea rezultate, voi pleca !”

Dan Șucu: „O gogomănie”

Dan Şucu a numit drept „o gogomănie” informaţia potrivit căreia l-ar fi costat 1.5 milioane de euro să renunţe la antrenorul nord-irlandez. Acesta a ținut să precizeze ca suma este de 10% mai mică decât se vehiculează:

„Informația asta că noi suntem în situația de a plăti un milion și jumătate de euro pentru o reziliere și capacitatea cuiva de a crede o astfel de gogomănie sunt două lucruri pe care nu le pot înțelege. Sunt extrem de mulți oameni care destabilizează adversarii.

Eu nu pot să am neapărat o discuție pe probleme tehnice. Nu intenționez să fac asta. Dar, când vorbim de contracte, de moduri în care structurezi prezentul și viitorul, noi nu semnăm cu vânători de rezilieri. Nu există așa ceva.

Discuțiile despre care vorbim în clipa de față probabil sunt mai puțin de 10% din sumele care s-au vehiculat. Nu ne împiedică pe noi astfel de costuri.

Nu rezilierea era problema noastră, ci așteptarea și de a da mai departe antrenorului un timp în care își poate arăta contribuția”, a declarat Dan Șucu.

Dan Șucu, înțepături la adresa celorlalți conducători din Liga 1

Totodată, acționarul majoritar al Rapidului a declarat că înainte de a bate palma cu Marius Șumudică i-a transmis acestuia cum merg lucrurile la clubul din Giulești și a trimis câteva săgeți către ceilalți conducători din Liga 1.

„Din punctul meu de vedere, fotbalul românesc încă are niște caracteristici prin care există o persoană dominantă într-un club care decide tot. În momentul în care persoana respectivă nu decide, toți ceilalți nu merg nici la baie.

Nu e un lucru acceptabil pentru modul în care vedem noi Rapidul și organizarea Rapidului. I-am explicat domnului Șumudică tipul de organizare pe care-l avem. Faptul că fiecare factor de decizie își are responsabilitățile lui. Și fiecare trebuie încurajat să meargă înainte.

Că mai facem greșeli, că poate mai mergem stânga în loc de dreapta e irelevant. Acest drum a început la Rapid. Își arată din ce în ce mai bine contribuția în partea economică și în mod cert va trebui să o vedem și sportiv.

De aceea am vorbit cu Marius ca să înțelegem contribuția fiecărui om în club și să încurajăm pe fiecare să fie autonom și să nu așteaptă să facă ce i se spune.

Rapid e un club diferit. Aici vorbim de 30 de ani de experiență pe care eu o am în altă direcție. Și fiecare trebuie să înțeleagă asta. Că altfel devenim ca alte cluburi. Nu vrem să urmăm celelalte cluburi.

Eu am decis anul trecut să ies mai mult în presă, dar anul acesta nu mai pot, jurnaliștii sunt niște sugative de energie. Nu mai pot.

Pentru anul acesta am transmis mesajele pe care le-am avut de transmis. Președintele nostru preia tot. Fiecare lucru este delegat către un om competent care va pune lucrurile la punct.

Lucrurile funcționează într-o direcție coerentă. Și, din păcate, rezultatele sportive nu susțin ceea ce spun în clipa de față. Dar vor susține. Cu tot ce avem noi pus la punct, cu toate posibilitățile economice, este imposibil, cred eu, să nu reușim.

Noi ne respectăm antrenorul mai mult decât orice club. Noi ne plătim antrenorii mai bine decât orice alt jucător pe care-l are la dispoziție.

Ne concentrăm împreună pe ce avem de câștigat. Dacă lucrurile merg rău, avem o înțelegere cât se poate de simplă”, a afirmat Dan Șucu.

Cum va arăta FCSB Lotul ofertant deschide o dilemă: care pot fi cele două echipe, una de campionat, cealaltă de Europa
Liga 1
11.09
Cum va arăta FCSB Lotul ofertant deschide o dilemă: care pot fi cele două echipe, una de campionat, cealaltă de Europa
Citește mai mult
Cum va arăta FCSB Lotul ofertant deschide o dilemă: care pot fi cele două echipe, una de campionat, cealaltă de Europa
Jordan Chiles, la MTV VMA Gimnasta americană, premiată pe scena unuia dintre cele mai importante evenimente muzicale din SUA
Gimnastica
09:25
Jordan Chiles, la MTV VMA Gimnasta americană, premiată pe scena unuia dintre cele mai importante evenimente muzicale din SUA
Citește mai mult
Jordan Chiles, la MTV VMA Gimnasta americană, premiată pe scena unuia dintre cele mai importante evenimente muzicale din SUA
Lovitură de imagine  Răzvan Lucescu  transferă  la PAOK un câștigător de Liga Campionilor
Campionate
11.09
Lovitură de imagine Răzvan Lucescu transferă la PAOK un câștigător de Liga Campionilor
Citește mai mult
Lovitură de imagine  Răzvan Lucescu transferă la PAOK un câștigător de Liga Campionilor
„I-am tras un pumn lui Baggio!”   Povestea lui Salvatore Schillaci, cel mai bun fotbalist al Campionatului Mondial din 1990
Special
11.09
„I-am tras un pumn lui Baggio!” Povestea lui Salvatore Schillaci, cel mai bun fotbalist al Campionatului Mondial din 1990
Citește mai mult
„I-am tras un pumn lui Baggio!”   Povestea lui Salvatore Schillaci, cel mai bun fotbalist al Campionatului Mondial din 1990