EL CLASICO  Cât câștigă  Real Madrid și Barcelona după un singur meci amical

EL CLASICOCât câștigă Real Madrid și Barcelona după un singur meci amical

  • Real Madrid și Barcelona se întâlnesc într-un meci amical în Statele Unite ale Americii, sâmbătă spre duminică noapte, la ora 02:00.
  • Încasările celor două cluburi pentru acest amical nu sunt publice, dar valoarea estimată este de 5 milioane de euro pentru fiecare doar pentru această întâlnire.

Stadionul pe care se va desfășura partida este MetLife Stadium din New Jersey, cu o capacitate de peste 82.000 de locuri.

Conform organizatorilor, arena va fi sold out. În acest moment, mai există doar bilete scoase la revânzare, cu prețuri între 230 de dolari și 10.543 de dolari pentru un singur bilet.

Câte 5 milioane de dolari pentru Real Madrid și Barcelona

Un lucru este cert: în urma Soccer Champions Tour, organizatorii vor câștiga sume considerabile, la fel ca și echipele ce se înfruntă în meciurile disputate în SUA.

De câțiva ani, cele două echipe din Spania își programează anual turnee de pregătire în Statele Unite ale Americii, aceasta fiind la bază o strategie de acaparare a pieței din America.

Granzii iberici încearcă să câștige teren în fața Premier League, care deocamdată domină în termeni de audiență în SUA.

Sumele pe care le câștigă cluburile de fotbal din turneele de pregătire din SUA nu sunt publice sau oficiale, dar as.com a publicat vara trecută că Real Madrid a câștigat aproximativ 15 milioane de euro pentru disputarea meciurilor pe pământ american.

Conform sursei citate, atât Real Madrid, cât și Barcelona, au de câștigat câte 5 milioane de euro pentru participarea la amicalul din New Jersey.

Alte 6 milioane de euro pentru Barcelona din alte două amicale

Barcelona a mai disputat deja o partidă amicală împotriva celor de la Manchester City, meciul fiind câștigat de echipa din Catalunia după loviturile de departajare.

După meciul cu Real Madrid, Barcelona va înfrunta și AC Milan pe data de 7 august.

Pentru meciurile cu Manchester City și AC Milan, FC Barcelona va încasa suma de 6 milioane de euro.

Real Madrid, 12 milioane de euro pentru 3 meciuri

De partea cealaltă, Real Madrid, fiind actuala campioană a Europei, are încasări mai mari decât cele ale Barcelonei.

Se estimează că pentru întregul turneu de pregătire din SUA, adică pentru trei meciuri, primește aproximativ 12 milioane de euro în total.

Până în acest moment, Los Blancos au încasat 3,5 milioane de euro pentru duelul împotriva celor de la AC Milan, disputat în Chicago, urmând să joace și meciul cu cei de la Chelsea în Charlotte, încasând și din această partidă alte 3,5 milioane de euro.

Primul El Clásico al sezonului va avea loc pe 27 octombrie 2024, pe stadionul „Santiago Bernabéu”, casa celor de la Real Madrid.

Returul este programat pe 11 mai 2025 și se va disputa pe legendarul Camp Nou.

Se estimează că, începând cu 15 decembrie 2024, Barcelona va reveni pe faimosul său stadion, nemaifiind nevoită să joace pe Estadi Olímpic Lluís Companys.

SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”