Deces Emanoil Savin,  fost finanţator  la Apulum Alba Iulia și primar al Bușteniului, a făcut stop cardiac pe terenul de fotbal +6 foto
Emanoil Savin. Foto: Facebook

DecesEmanoil Savin, fost finanţator la Apulum Alba Iulia și primar al Bușteniului, a făcut stop cardiac pe terenul de fotbal

  • Emanoil Savin, fost primar al Bușteniului, a murit la 65 de ani.
  • Savin a sprijinit Apulum Alba Iulia între 2003 și 2005, când echipa a obținut cele mai bune rezultate istorie.
  • Savin a acordat titlul de „Cetățean de Onoare” Simonei Halep și altor personalități sportive, precum Nadia Comăneci, Ilie Năstase și Lucian Bute.
Titlul care-i lipsea!   Djokovic  câștigă finala de la JO și face Golden Slam-ul carierei: „Am dat totul pentru aurul olimpic”
Citește și
Titlul care-i lipsea! Djokovic câștigă finala de la JO și face Golden Slam-ul carierei: „Am dat totul pentru aurul olimpic”
Citește mai mult
Titlul care-i lipsea! Djokovic câștigă finala de la JO și face Golden Slam-ul carierei: „Am dat totul pentru aurul olimpic”

Emanoil Savin, fostul finanțator al clubului Apulum Alba Iulia și primarul ales al Bușteniului, a murit duminică, 04 august, la vârsta de 65 de ani.

Emanoil Savin a murit

El se afla la un eveniment la hotelul său din Bușteni când s-a prăbușit pe terenul de fotbal. O echipă de salvare a sosit rapid, dar nu a reușit să-l ajute. A fost declarat mort la spitalul din Sinaia, iar cauza decesului a fost stop cardio-respirator.

Tragedia a avut loc chiar în ziua în care sărbătorea 40 de ani de căsătorie și a fost confirmat de pugilistul Lucian Bute, finul lui Savin

„Nașul meu drag, ai plecat prea devreme dintre noi. Nu pot să cred că este adevărat. Dumnezeu să te ierte, ai fost un om minunat și ai ajutat pe toată lumea. Nu cunosc pe nimeni care să vorbească ceva rău despre tine. Dumnezeu să te odihnească în pace”, a scris Bute pe rețelele de socializare.

Și Simona Halep a transmis un mesaj familiei lui Savin:

Deces Emanoil Savin,  fost finanţator  la Apulum Alba Iulia și primar al Bușteniului, a făcut stop cardiac pe terenul de fotbal Deces Emanoil Savin,  fost finanţator  la Apulum Alba Iulia și primar al Bușteniului, a făcut stop cardiac pe terenul de fotbal

Emanoil Savin, fostul finanțator al clubului Apulum Alba Iulia

Emanoil Savin a fost finanțator, alături de Viorel Mălușel, al echipei de fotbal Apulum Alba Iulia între 2003 și 2005, perioadă în care echipa a obținut cele mai bune rezultate din istoria sa de 100 de ani.

  • Înainte de implicarea lui Savin, între 1989 și 2003, clubul s-a menținut în Divizia B, reușind ocuparea locului secund în sezonul 1993-1994.
  • În sezonul 2002-2003, sub conducerea antrenorului Aurel Șunda, Apulum Alba Iulia a promovat pentru prima dată în Divizia A.
  • Cu jucători experimentați precum Ovidiu Maier, Vasile Jercălău, Dan Găldean și Florin Cotora, echipa a terminat primul sezon în Divizia A pe locul 6.
  • În următorul sezon, echipa a schimbat mai mulți antrenori, inclusiv Stelian Gherman, Alexandru Pelici, Gheorghe Mulțescu, Marcel Rusu și Alin Artimon, dar nu a reușit să se salveze de la retrogradare.
  • După un parcurs slab în Divizia B, echipa a retrogradat din nou, de data aceasta în Divizia C.
Emanoil Savin şi tehnicianul Stelian Gherman Emanoil Savin şi tehnicianul Stelian Gherman
Emanoil Savin şi tehnicianul Stelian Gherman

De asemenea, a fost președinte al clubului Astra pe vremea când echipa era încă în Ploiești, înainte de a se muta la Giurgiu. Savin a investit și în echipa feminină de handbal U Remin Deva, potrivit gsp.ro.

Emanoil Savin a fost portar la Galaţi

Emanoil Savin a fost portar şi a jucat puțin timp la Oțelul Galați. Ulterior, a petrecut o perioadă mai lungă apărând pentru echipele prahovene Carpați Sinaia și Caraimanul Bușteni, a povestit primarul, conform fanatik.ro.

A avut un frate, Veniamin Savin, considerat un mare talent al fotbalului gălățean, care a murit tânăr într-un accident auto. Veniamin Savin a jucat la Gloria CFR Galați, conform sursei citate anterior.

Am evoluat 6 ani la Oțelul Galați, după care am plecat la Carpați Sinaia, unde am fost 10 ani. În anii ’82, ’83, ’84 până în ’89, prindeam cantonamente foarte multe de iarnă cu Dinamo și jucam două meciuri amicale cu Dinamo în fiecare iarnă. Am fost junior cu Orac, cu Majearu, cu Vlad, la Galați, așa că de-a lungul vieții ne-am cunoscut și ne-am apropiat Emanoil Savin

Cetățenii de onoare ai Bușteniului

Emanoil Savin avea 65 de ani și în 9 iunie a câștigat un nou mandat de primar al orașului Bușteni.

În cariera sa politică, a construit relații strânse cu diverse personalități și campioni ai sportului românesc.

  • Savin era nașul de căsătorie al lui Lucian Bute, fost campion mondial IBF la categoria supermijlocie timp de aproape cinci ani.
  • Simonei Halep i-a acordat titlul de „Cetățean de Onoare” al orașului Bușteni.
  • Pe lângă Simona Halep, Savin a oferit aceeași distincție și altor sportivi și personalități din România, cum ar fi Ana Maria Popescu, Eduard Novak, Alina Dumitru, Adrian Mutu, Ilie Năstase, Nadia Comăneci, Leonard Doroftei, Ionel Ganea, Lucian Bute, Marcel Pavel, Tudor Chirilă și Andrei Păunescu, potrivit digisport.ro.
Emanoil Savin și campionii sportului românesc Sursa Foto: Facebook
Emanoil Savin și campionii sportului românesc Sursa Foto: Facebook

Galerie foto (6 imagini)

Emanoil Savin și campionii sportului românesc Sursa Foto: Facebook Emanoil Savin și campionii sportului românesc Sursa Foto: Facebook Emanoil Savin și campionii sportului românesc Sursa Foto: Facebook Emanoil Savin și campionii sportului românesc Sursa Foto: Facebook Emanoil Savin și campionii sportului românesc Sursa Foto: Facebook
+6 Fotografii
labels.photo-gallery

De asemenea, a colaborat cu artiști, profesori și medici, mulți dintre aceștia devenind cetățeni de onoare ai orașului Bușteni.

Pe lângă funcția de primar, Emanoil Savin a mai fost senator între 2016 și 2020, din partea PSD.

20 de ani
a fost primar Emanoil Savin în Bușteni, începând din 2004

TELEVIZARE România - Lituania   Cine transmite  revenirea lui Mircea Lucescu acasă, după 38 de ani + „Zidul Galben” pe Ghencea
Nationala
08.09
TELEVIZARE România - Lituania Cine transmite revenirea lui Mircea Lucescu acasă, după 38 de ani + „Zidul Galben” pe Ghencea
Citește mai mult
TELEVIZARE România - Lituania  Cine transmite revenirea lui Mircea Lucescu acasă, după 38 de ani + „Zidul Galben” pe Ghencea
„Îl invidiez pe Lucescu!”  Cornel Dinu, aflat în spital,  vorbește cu emoție  despre revenirea lui Il Luce pe banca naționalei
Nationala
16:10
„Îl invidiez pe Lucescu!” Cornel Dinu, aflat în spital, vorbește cu emoție despre revenirea lui Il Luce pe banca naționalei
Citește mai mult
„Îl invidiez pe Lucescu!”  Cornel Dinu, aflat în spital, vorbește cu emoție despre revenirea lui Il Luce pe banca naționalei
Cerere respinsă  Dinamo a fost refuzată de LPF
Liga 1
13:33
Cerere respinsă Dinamo a fost refuzată de LPF
Citește mai mult
Cerere respinsă  Dinamo a fost refuzată de LPF
Oficial  UTA Arad a transferat fotbalistul care a luat  premiul Puskas  pentru cel mai frumos gol din lume, în 2019 
Liga 1
14:53
Oficial UTA Arad a transferat fotbalistul care a luat premiul Puskas pentru cel mai frumos gol din lume, în 2019
Citește mai mult
Oficial  UTA Arad a transferat fotbalistul care a luat premiul Puskas pentru cel mai frumos gol din lume, în 2019