FCSB, o lună fără Becali  De ce  jucătorii și antrenorii campioanei sărbătoresc  că patronul lor a intrat, oficial, în politică
FCSB (GOLAZO.ro)

FCSB, o lună fără Becali De ce jucătorii și antrenorii campioanei sărbătoresc că patronul lor a intrat, oficial, în politică

  • Gigi Becali a anunțat că va candida pentru un loc în Parlament pe listele AUR, la alegerile care vor avea loc pe 1 decembrie
  • Campania electorală va începe pe 1 noiembrie, va dura o lună, perioadă în care Becali va avea interdicție să apară și să vorbească în afara chestiunilor politice
  • Fotbaliștii și antrenorii FCSB jubileză pentru că timp de o lună nu vor mai avea parte de critici și de apariții publice ale lui Becali la adresa echipei
Ngezana stă o lună   Fundașul lui FCSB ar putea reveni abia la  derby-ul  cu Dinamo
Citește și
Ngezana stă o lună Fundașul lui FCSB ar putea reveni abia la derby-ul cu Dinamo
Citește mai mult
Ngezana stă o lună  Fundașul lui FCSB ar putea reveni abia la derby-ul cu Dinamo

Gigi Becali a anunțat că a reintrat oficial în politică. Va candida pe listele AUR pentru un loc în Parlamentul României, mai precis în Camera Deputaților.

Cum alegerile sunt programate pe 1 decembrie, campania electorală a fost stabilită în intervalul 1-30 noiembrie. În toată această perioadă, aparițiile lui Becali vor fi restricționate pe posturile TV exclusiv în emisiunile care sunt marcate ca fiind cu teme politice. 

Automat, timp de o lună, Gigi nu va mai avea posibilitatea să discute în public despre echipă, jucători și să le facă o analiză acestora.

Vestea a fost primită cu mare entuziasm în rândul fotbaliștilor și antrenorilor, care vor fi feriți măcar o lună de criticile publice ale lui Becali. 

Ce meciuri are FCSB în noiembrie

  • 2 noiembrie: Universitatea Craiova - FCSB
  • 7 noiembrie: FCSB - Midtjylland
  • 10 noiembrie: U Cluj - FCSB
  • 24 noiembrie: FCSB - Unirea Slobozia
  • 28 noiembrie: FCSB - Olympiakos
  • 30 noiembrie: Oțelul - FCSB

Foarte probabil, în luna noiembrie se va disputa și restanța cu FC Botoșani, meci programat în deplasare și care a fost amânat în perioada în care FCSB disputa tururile preliminare în Champions League.

E, de departe, cea mai aglomerată lună dintre ultimele 4 din 2024.

În ultima perioadă, foarte puțini jucători au scăpat de criticile sau chiar jignirile patronului. Printre cei care nu s-au aflat în vizorul său au fost Ngezana, Șut și Olaru. În rest, toți ceilalți, care au și evoluat, au primit critici, mai dure sau mai puțin dure.

AUR i-a cerut 500.000 de euro acum 3 luni

Legătura dintre Gigi Becali și partidul AUR e mai veche. Chiar înainte de alegerile locale și parlamentare, din luna iunie, George Simion, președintele AUR, a mers acasă la Becali pentru a-i solicita un împrumut, care să finanțeze campania electorală.

„Campania a început și, atunci, nu se poate. Dacă venea mai devreme, îl împrumutam, împrumutam partidul cu 500.000 de euro, cum am împrumutat și PSD-ului. Acum împrumutam AUR-ul”, a declarat, atunci, Becali.

Nu e pentru prima dată când patronul FCSB intră în politică. A candidat în trecut inclusiv la alegerile prezidențiale, iar între 2009 și 2012 a fost chiar europarlamentar pe listele Partidului România Mare, care era condus la acea vreme de Corneliu Vadim Tudor. 

Gigi Becali a candidat de două ori la prezidențiale, de fiecare dată a luat sub 2%

În 2004, Gigi Becali își făcuse propriul partid, Partidul Noua Generație, din partea căruia a candidat la alegerile pentru funcția de președinte al României. A obținut un scor foarte slab, sub 2% din voturi în primul tur. 

Atunci, alegerile au fost câștigate de Traian Băsescu. Becali a candidat și peste 5 ani, când a luat tot sub 2% și câștigător a fost, iarăși, Băsescu.

În iunie, Becali a împlinit 66 de ani. În urmă cu un deceniu a fost și condamnat la închisoare și a stat în spatele gratiilor vreme de 2 ani.

El a fost găsit vinovat în mai multe dosare: cazul Valiza, schimbul de terenuri cu MApN, dar și când a fost acuzat de sechestrare de persoane. 

Ngezana stă o lună   Fundașul lui FCSB ar putea reveni abia la  derby-ul  cu Dinamo
Liga 1
01:25
Ngezana stă o lună Fundașul lui FCSB ar putea reveni abia la derby-ul cu Dinamo
Citește mai mult
Ngezana stă o lună  Fundașul lui FCSB ar putea reveni abia la derby-ul cu Dinamo
Mesaj viral pentru Ter Stegen   Thibaut Courtois , portarul lui Real Madrid, încurajări pentru rivalul de la Barcelona: „M-a durut să te văd așa”
Campionate
09:51
Mesaj viral pentru Ter Stegen Thibaut Courtois, portarul lui Real Madrid, încurajări pentru rivalul de la Barcelona: „M-a durut să te văd așa”
Citește mai mult
Mesaj viral pentru Ter Stegen  Thibaut Courtois , portarul lui Real Madrid, încurajări pentru rivalul de la Barcelona: „M-a durut să te văd așa”
Olsen a vrut să se retragă  Fotbalistul lui Dinamo a vorbit despre  cel mai dificil moment  al carierei: „Nu mai avea sens”
Liga 1
09:33
Olsen a vrut să se retragă Fotbalistul lui Dinamo a vorbit despre cel mai dificil moment al carierei: „Nu mai avea sens”
Citește mai mult
Olsen a vrut să se retragă Fotbalistul lui Dinamo a vorbit despre cel mai dificil moment al carierei: „Nu mai avea sens”
Bellingham a insultat arbitrul  Starul lui Real Madrid a explodat după ce i s-a dat „galben”.  Ce i-a spus  „centralului”
Campionate
22.09
Bellingham a insultat arbitrul Starul lui Real Madrid a explodat după ce i s-a dat „galben”. Ce i-a spus „centralului”
Citește mai mult
Bellingham a insultat arbitrul  Starul lui Real Madrid a explodat după ce i s-a dat „galben”. Ce i-a spus „centralului”