total absent Moldovan ar putea să rămână  definitiv rezervă  la Atletico. Fără debut, fără un minut pe teren
Horațiu Moldovan a jucat 90 de minute la 2-0 în amicalul lui Atletico împotriva lui Juventus. Nu l-a ajutat deloc Foto: Imago

total absentMoldovan ar putea să rămână definitiv rezervă la Atletico. Fără debut, fără un minut pe teren

  • Horațiu Moldovan, 26 de ani, a spus la prezentarea din 24 ianuarie că speră să profite de prima șansă oferită la Atletico. Nu a primit niciuna. Jan Oblak a apărat absolut toate minutele în sezonul trecut. 
  • Goalkeeperul sloven a jucat luni seară chiar dacă se antrenase doar cinci zile cu echipa din cauza leziunii suferite la Euro. A gafat la 2-2 cu Villarreal. Dacă Oblak nu se accidentează, „tricolorul” rămâne pe bancă. 
  • Moldovan ar putea debuta la primul meci al lui Atletico în Cupa Spaniei, dacă madrilenii vor întâlni o formație dintr-o ligă inferioară. Dar e posibil și ca Oblak să-i interzică și atunci debutul. „Tricolorul” riscă să piarda de tot naționala.

Când a fost prezentat la Atletico Madrid, pe 24 ianuarie, după transferul de 800.000 de euro de la Rapid, Horațiu Moldovan părea copleșit de importanța momentului, a clubului unde tocmai sosise. 

Explicația haosului  Analiză GOLAZO.ro: ce stă în spatele  problemelor de la FCSB
Citește și
Explicația haosului Analiză GOLAZO.ro: ce stă în spatele problemelor de la FCSB
Citește mai mult
Explicația haosului Analiză GOLAZO.ro: ce stă în spatele problemelor de la FCSB

Moldovan, la prima conferință la Atletico: „Când îmi va veni șansa, sper să profit de ea”

Descriindu-i pe antrenorul Diego Simeone și portarul Jan Oblak, a spus de fiecare dată „dânsul”, deși slovenul e doar cu cinci ani mai mare. 

„Am reușit să vorbesc cu Mister. Am rămas foarte impresionat de dânsul, e un om incredibil. Mi-a zis că e bucuros că am ajuns aici și să muncesc din greu pentru acest club”, a spus Moldovan în română. 

A adăugat, despre Oblak: „Am un mare respect pentru dânsul. A fost unul dintre idolii mei înainte să ajung aici. Am reușit să ne și cunoaștem. Cred că am foarte, foarte multe de învățat de la dânsul. Când îmi va veni șansa, sper să profit de ea și să-mi fac treaba cât de bine pot”.

2027 este anul
în care expiră contractul lui Horațiu Moldovan la Atletico. A semnat pe trei ani și jumătate cu clubul madrilen

Mesajul președintelui pentru „Montalban”: „Vii pe un post pe care avem un nume mondial”

În aceeași conferință, președintele „colchoneros” l-a prezentat drept „portarul Montalban”.

Enrique Cerezo i-a transmis „tricolorului”: 

„Dragă Horațiu, vii la un club unde exigența e maximă și pe un post de portar pe care avem un nume mondial ca referință, Jan Oblak, extraordinar exemplu de angajament față de Atletico.

Horațiu, bine ai venit! Aici vei găsi o familie, prieteni și, mai presus de orice, oameni care te vor iubi și admira. Îți urez mult succes, dorim ca încrederea pe care ai avut-o tu pentru a veni la acest club să o avem și noi în tine”.

„Noul gardian al galaxiei Atleti” nu a apărat deloc. Oblak a luat absolut toate minutele!

Consecința: nimic din ce s-a spus pe 24 ianuarie nu s-a împlinit deocamdată. 

Moldovan, numărul 1 pe tricou în capitala iberică, lansat de „rojiblancos” drept „noul gardian al galaxiei Atleti”, a devenit portarul cu numărul 0. Cu zero minute pe teren. Fără debut oficial. Nu a avut nicio șansă!

Într-un sezon în care nu s-a accidentat deloc și în care nu a vrut să lase niciun joc rezervei Moldovan, Oblak a apărat absolut tot: 

  • 38 de partide în La Liga 
  • 10 partide în Champions
  • 5 partide în Copa del Rey
  • o partidă în Supercupa Spaniei

Nu a renunțat nici măcar la confruntare din Cupa Spaniei, în turul 3, la 3-1 cu Lugo, o adversară din liga a treia. Și atunci a insistat să evolueze 90 de minute. 

În prima parte a stagiunii trecute, i-a ținut pe Ivo Grbic și pe Antonio Gomis rezerve nonstop. În a doua parte, a plecat Grbic și a aterizat Moldovan. Nu s-a schimbat nimic. Moldovan și Gomis au rămas numai pe bancă!

4.950 de minute
a apărat Jan Oblak în 2023-2024 la Atletico, în toate cele 54 de meciuri (trei jocuri cu prelungiri) fiind integralist. A păstrat poarta neatinsă de 16 ori, dar a primit 68 de goluri

Oblak a jucat și după 5 zile de pregătire. A gafat la golul 2 al lui Villarreal

Moldovan a crezut că măcar acum, la începutul noului sezon, când Oblak venea după o accidentare la aductori la Euro și după doar cinci zile de pregătire cu echipa, va putea debuta la Atletico. 

Din nou, nicio șansă. Slovenul a fost încă o dată titular. S-a observat că nu e sută la sută pregătit. 

În minutul 37, Oblak a gafat la golul de 2-1 al lui Villarreal. 

La centrarea lui Alex Baena, a ieșit nehotărât, nu s-a înțeles cu Witsel, belgianul s-a lăsat în jos, iar goalkeeperul a ratat intervenția, mingea trecându-i prin fața mănușilor. Balonul s-a lovit de Koke, în spatele lui Oblak, și a intrat în poartă. Autogol fără vină al căpitanului. 

Mingea i-a trecut prin față lui Oblak, care nu a respins. A ieșit autogolul lui Koke Mingea i-a trecut prin față lui Oblak, care nu a respins. A ieșit autogolul lui Koke
Mingea i-a trecut prin față lui Oblak, care nu a respins. A ieșit autogolul lui Koke

Va intra Moldovan un meci în Cupa Spaniei? E posibil. Dar poate să rămână definitiv pe bancă

Când va debuta Moldovan la madrileni? E posibil să i se ofere ocazia în primul meci al roș-albilor în Copa del Rey, în fața unei echipe dintr-o divizie inferioară. Dar e posibil și să nu joace deloc. 

Dacă Oblak nu se va accidenta, nici nu va fi suspendat, vicecăpitanul echipei l-ar putea țintui definitiv pe bancă!

Ar însemna ca Horațiu să piardă de tot naționala, după ce selecționerul Mircea Lucescu a anunțat că nu îi va convoca la lot pe cei care nu joacă la club. 

Dacă nu va evolua la Atletico și nu va dori să ajungă într-un asemenea punct, al despărțirii de „tricolori”, Moldovan va fi obligat să caute o altă formație, unde să nu mai fie rezervă. 

SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”