Ion Țiriac nu are încredere în TAS - Înțepături la adresa Serenei Williams și a lui Patrick Mouratoglou

Ion Țiriac nu are încredere în TAS - Înțepături la adresa Serenei Williams și a lui Patrick Mouratoglou

Simona Halep încearcă să obțină reducerea suspendării de 4 ani la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, dar Ion Țiriac spune că nu are încredere în tribunalul de la Lausanne. Omul de afaceri a vorbit și despre antrenorul Patrick Mouratoglou, care nu-și asumă responsabilitatea în cazul de dopaj al fostei lidere WTA.

Ion Tiriac si Simona HalepFoto: Juergen Hasenkopf / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> FOTO Ruptură între Simona Halep și Patrick Mouratoglou? Unde se antrenează fosta lideră WTA

Ion Țiriac nu are încredere în TAS: Nu știu cu ce speranțe merge Simona Halep acolo

Țiriac pune la îndoială integritatea TAS și a descris cazul Simonei Halep drept „o treabă care nu e curată pe undeva”.

„Nu ştiu ce face Simona, acum se duce la TAS. Dar ştie lumea ce e TAS? În 2000, proba Andreei Răducan a fost manipulată, au trimis 62 de ml şi s-au întors 100 ml.

Ce face TAS? Sparge toate regulile. Aşa că în ce lume suntem? Păi după un an de zile vine cineva şi spune că a săpat şi a mai găsit ceva, paşaportul biologic. Păi ai controlat-o de 380 de ori în 10 ani şi n-ai găsit... Şi atunci e o treabă care nu e curată pe undeva.

Acum Simona se duce la TAS, cu ce speranţe, nu ştiu. Înţeleg că s-a dus cu nişte avocaţi din Los Angeles. Nu îi cunosc, dar eu îi urez din tot sufletul numai bine” - Ion Ţiriac, citat de Agerpres.

>> OFICIAL Simona Halep a făcut apel la TAS împotriva suspendării de 4 ani

Ion Țiriac: Serena Williams a avut derogări la medicamente cât a fost antrenată de Patrick Mouratoglou

„Domnul Mouratoglou, antrenor de tenis... nu știu ce să spun. Am văzut de 2-3 ori la jucătorii săi niște chestii care parcă au căzut din cer, dar trebuia să fii acolo, pe teren, să joci, ca să-ți dai seama ce și cum. Dumnealui are o uzină acolo (n.r. în Franța), face 50-60 de tineri în fiecare an.

Restul, sportivii... Înțeleg că Serena Williams a avut derogări la medicamente nu o dată, nu de două ori, de 5 ori, de 7 ori, de 10 ori, cât a stat la dumnealui. Mă întreb din nou cum a câștigat toate trofeele de la Wimbledon.

A avut moralitatea să spună: 'Stai un pic, m-a bătut în 38 de minute, mi-a dat o palmă cum n-am luat toată viața mea, ce-ar fi să mai cer și eu una ca să fie și la mine'... Dar în ceea ce le privește pe celelalte, cum a fost?

Nu știu, nu pot să-l judec pe domnul Mouratoglou, nu știu dacă își asumă sau nu, nu l-am întrebat, nu cunosc nici relația care există sau care a existat între ei” - Ion Țiriac.

>> Fostul șef al ANAD spune cum ar fi putut evita Simona Halep toate problemele cu dopajul

Ion Țiriac: „Simona Halep, dopată? Sunteți nebuni la cap?”

„Noi românii suntem o naţie de îţi vine să plângi câteodată. Fata asta a câştigat Wimbledon pentru ţara asta. Păi dacă tu câştigi Wimbledonul eşti eroul lumii. Şi acum toţi am uitat că ea a câştigat la Wimbledon? De ce, pentru că i-a dat cineva să bea compot cu mere sau cu pere?

Uite că acum ea în sfârşit a reuşit să vină şi să spună de unde, când, cum şi cine... Pentru că la început a zis să nu se atingă nimeni de echipa ei... e, uite că se pare că din echipă i-a dat cineva ceva să bea.

Dar Simona Halep, dopată? Sunteţi nebuni la cap? La 32 de ani pentru primul tur la US Open, unde a jucat întotdeauna slab, cum să te dopezi? Deci Simona Halep este cine este, a fost numărul 1 mondial atâta timp, a câştigat Wimbledonul, a câştigat la Roland Garros...

Aşa că pentru mine rămâne o mare, mare personalitate, nu doar o sportivă. Ea e una dintre româncele care ne-a adus ceva pe masă în special când ne era foame” - Ion Ţiriac.

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep:

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Halep a fost suspendată 4 ani pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP): prezenţa şi uzul substanţei roxadustat în mostra de urină colectată în urma unui test antidoping efectuat la US Open 2022 (1) și neregularităţile din paşaportul său biologic (2).
  • Simona mai are o singură cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
  • Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută, atunci fosta lideră WTA ar putea reveni teoretic pe terenul de tenis pe 6 octombrie 2026. La acel moment, Halep ar urma să aibă 35 de ani.

>> Prima reacție a firmei acuzate că i-a furnizat Simonei Halep suplimente contaminate cu Roxadustat

>> Avocatul Simonei Halep, după ce firma canadiană a negat contaminarea suplimentelor cu Roxadustat: „Habar n-aveau de unde au luat ingredientele”

>> Numele persoanei care i-a dat Simonei Halep suplimentul contaminat - ITIA motivează suspendarea de 4 ani

>> Atac al canadienilor care i-au furnizat suplimente Simonei Halep: „Nu a fost singura care a folosit acel produs”

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Michel Platini, propunere bizară Fostul șef al UEFA: „Să se joace în 10 oameni”
Diverse
18:21
Michel Platini, propunere bizară Fostul șef al UEFA: „Să se joace în 10 oameni”
Citește mai mult
Michel Platini, propunere bizară Fostul șef al UEFA: „Să se joace în 10 oameni”
Dinamo, la limită  Dacă  Selmani  primește galben diseară, Kopic nu va mai avea opțiuni de atacant
Liga 1
12:56
Dinamo, la limită Dacă Selmani primește galben diseară, Kopic nu va mai avea opțiuni de atacant
Citește mai mult
Dinamo, la limită  Dacă Selmani primește galben diseară, Kopic nu va mai avea opțiuni de atacant
Ultimatum pentru Drăguș Antrenorul lui Trabzonspor, avertisment pentru atacantul român: „Ori muncește, ori nu va mai fi aici”
Stranieri
19:27
Ultimatum pentru Drăguș Antrenorul lui Trabzonspor, avertisment pentru atacantul român: „Ori muncește, ori nu va mai fi aici”
Citește mai mult
Ultimatum pentru Drăguș Antrenorul lui Trabzonspor, avertisment pentru atacantul român: „Ori muncește, ori nu va mai fi aici”
„Nu este omor”   Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui  Mario Iorgulescu  la 13 ani de închisoare
Diverse
09:50
„Nu este omor” Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani de închisoare
Citește mai mult
„Nu este omor”  Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani de închisoare