Istvan Kovacs, desființat în presa germană după ce UEFA l-a desemnat să arbitreze finala Europa League

Istvan Kovacs, desființat în presa germană după ce UEFA l-a desemnat să arbitreze finala Europa League

Istvan Kovacs va conduce cea de-a doua finală europeană a carierei, după ce UEFA l-a delegat să conducă finala Europa League dintre Atalanta și Bayer Leverkusen.

Istvan KovacsFoto: Joaquin Corchero/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Istvan Kovacs va conduce finala Europa League dintre Atalanta și Bayer Leverkusen: „Trebuie să înghită în sec”

După ce a fost la centrul finalei UEFA Conference League în anul 2022, Istvan Kovacs a primit șansa de a arbitra o nouă finală de cupă europeană.

Împreună cu asistenții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, Kovacs va fi la centrul finalei UEFA Europa League dintre Atalanta și Bayer Leverkusen, programată pe Aviva Stadium din Dublin în data de 22 mai.

Presa din Germania a reacționat imediat după comunicatul UEFA și l-a criticat dur pe centralul din Carei, care nu a fost iertat pentru greșelile făcute în partida de Liga Campionilor dintre Leverkusen și Porto (0-3).

„Bayer Leverkusen trebuie să înghită în sec, în timp ce Borussia Dortmund trebuie să fie fericită. UEFA a anunțat arbitrii care vor conduce finalele Champions League și Europa League. Pentru cluburile din Germania, sunt niște reîntâlniri cu niște cunoștințe vechi.

Antrenorul de succes Xabi Alonso probabil că nu are nicio amintire frumoasă din primul său meci în Champions League cu Leverkusen, în octombrie 2022.

Atunci, campionii Germaniei au pierdut cu 0-3 în fața lui Porto pe teren propriu. În acea înfrângere clară, arbitrul român Istvan Kovacs le-a dăruit portughezilor două penalty-uri foarte controversate, dar a avut și decizii care au fost puse la îndoială.

Pe 22 mai, arbitrul român are șansa să se descurce mai bine sau să o distrugă o dată pentru totdeauna pe Leverkusen.” - au scris cei de la tag24.de.

Nici Pavel Fernandez, specialistul MARCA pe probleme de arbitraj, nu s-a lăsat mai prejos.

„Azi, la ’Clubul de Comedie. Slovenul Slavko Vincic, în finala Champions League. Românul Istvan Kovacs, în finala Europa League. Cei doi sunt, cu mici diferențe, cei mai slabi arbitri din elita UEFA. Mă retrag într-o peșteră, la revedere!” - a postat acesta pe Twitter.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5