Critici  Joel Embiid, ironizat la sosirea în Franța: „Dă  pașaportul înapoi ! Trebuia să joci pentru noi!”
Joel Embiid. Foto: Imago

Critici Joel Embiid, ironizat la sosirea în Franța: „Dă pașaportul înapoi! Trebuia să joci pentru noi!”

  • În contextul sosirii echipei Team USA la Lille, miercuri, cu patru zile înainte de debutul lor la Jocurile Olimpice de la Paris, Joel Embiid ( 30 de ani) a fost ținta unor comentarii critice din partea fanilor francezi.
  • Aceștia i-au cerut pivotului să returneze pașaportul francez.
Întâlnire Hagi - Burleanu Gică are aceeași problemă ca în 2021. Cine e   următorul  pe listă
Citește și
Întâlnire Hagi - BurleanuGică are aceeași problemă ca în 2021. Cine e următorul pe listă
Citește mai mult
Întâlnire Hagi - Burleanu Gică are aceeași problemă ca în 2021. Cine e următorul pe listă

Joel Embiid, vedeta de la Philadelphia 76-ers, inclus în selecționata americană de baschet, a fost întâmpinat cu remarci ironice de către mai mulți suporteri la ieșirea din gara Lille, aceștia amintindu-i că ar fi trebuit să joace pentru Franța.

Într-un videoclip distribuit pe rețelele sociale, un suporter a strigat: „Joel, dă pașaportul înapoi! Trebuia să joci pentru Franța”.

Joel Embiid și-a dorit cetățenia franceză

Într-o scrisoare adresată lui Emmanuel Macron în octombrie 2021, jucătorul de la Philadelphia 76ers își exprima dragostea pentru Franța în încercarea de a obține cetățenia franceză, lucru pe care l-a reușit în iulie 2022, potrivit rmc sport.

„Nu doresc să joc pentru nicio altă echipă națională. Nu am reprezentat niciodată o echipă națională.

Ar fi o onoare imensă să mă alătur echipei Franței pentru a participa la marile competiții internaționale, în primul rând la Jocurile Olimpice 2024”, a declarat americanul, conform sursei citate.

În cele din urmă, Embiid a ales să reprezinte Statele Unite. Joel avea și varianta Camerun, el fiind născut în țara din Africa Centrală.

Vreau să joc alături de frații mei în campionat. Vreau să joc pentru fanii mei, deoarece au fost incredibili din prima zi în care am ajuns aici. Dar, cel mai important, vreau să îi aduc un omagiu fiului meu, care s-a născut în Statele Unite. Vreau ca băiatul meu să știe că am jucat primele mele Jocuri Olimpice pentru el. Joel Embiid

Joel Embiid se consideră cel mai detestat jucător din NBA

Joel Embiid, a afirmat că primește mai multe comentarii de ură online decât orice alt jucător din NBA.

„Probabil că sunt cel mai detestat jucător din ligă. Nu știu de ce... sunt doar un tip de treabă. Nu înțeleg ce ar fi de urât la mine.

Totuși, dau atenție acestor lucruri pentru că îmi plac. Este motivația de care am nevoie. Când ajungi la un anumit nivel și ai realizat multe... ai nevoie de altceva care să te motiveze, iar asta este unul dintre lucrurile care mă motivează pe mine!”, a spus Joel în cadrul emisiunii „The Check Ball Show”, potrivit The Score

  • Embiid a avut unul dintre cele mai bune sezoane din cariera sa, având o medie personală de 34,7 puncte, 5,6 asisturi și 11 recuperări pe meci.
  • A fost pentru al treilea sezon consecutiv în care Embiid a avut o medie de peste 30 de puncte pe meci, conform sursei citate anterior.

Statele Unite vor începe turneul duminică împotriva Serbiei.

Ulterior, vor întâlni Sudanul de Sud pe 31 iulie și Puerto Rico pe 3 august.

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
17:39
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
18:57
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19:00
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
18:26
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5