Carieră distrusă  Kyrgios a dat-o exemplu pe  Halep , în scandalul cu Sinner: „Proces diferit pentru diferiți jucători”
Nick Kyrgios / Foto: Imago

Carieră distrusă Kyrgios a dat-o exemplu pe Halep, în scandalul cu Sinner: „Proces diferit pentru diferiți jucători”

  • Nick Kyrgios (29 de ani) își menține poziția în cazul italianului Jannik Sinner (23 de ani), depistat pozitiv de două ori cu steroizi, dar care nu a fost suspendat
  • Australianul este de părere că organele de anchetă i-au aplicat tratament preferențial lui Sinner pentru a-i facilita rămânerea în circuit.

Nick Kyrgios nu a mai jucat tenis de mai bine de un an, însă a rămas bine ancorat în fenomen.

În acest moment, „cangurul” se află la US Open, acolo unde face parte din echipa de specialiști de la ESPN.

Kyrgios nu înțelege cum a scăpat Sinner de suspendare

Reamintim că-n urmă cu câteva zile a ieșit la suprafață cazul liderului ATP Jannik Sinner, care a fost depistat de două ori cu o substanță interzisă în corp, clostebol (steroid), dar care a scăpat de suspendare.

Motivul: explicații extrem de convingătoare pentru ITIA și WADA. Mai exact, fizioterapeutul său ar fi utilizat un spray pentru uz personal, pentru o tăietură la un deget, apoi i-a făcut sportivului masaj fără mănuși, iar substanța, una interzisă, s-a transferat și către italian.

Nick Kyrgios se află printre cei care n-au crezut această variantă expusă de către Sinner și echipa sa.

„Ridicol! Fie că a fost accidental sau planificat. Ești testat pozitiv de două ori cu o substanță interzisă (steroid)...ar trebui să fii suspendat pentru doi ani.

Performanța ta a fost îmbunătățită. Cremă de masaj... Mda, sigur”, a reacționat Kyrgios imediat după ce a aflat informațiile despre Sinner.

Kyrgios își păstrează convingerile

Nick Kyrgios continuă să-și mențină poziția inițială. Acesta a afirmat că nu are nimic personal cu Jannik Sinner, însă consideră că acesta avea nevoie de un proces normal și, dacă era nevoie, de o suspendare pe măsură.

Australianul a dat drept exemplu situația Simonei Halep, care a fost pedepsită mult mai aspru într-o situație asemănătoare.

„Susțin cu argumente fiecare cuvânt. Tot ceea ce spun pe rețelele de socializare trebuie să susțin. I-am văzut pe mulți dintre prietenii mei trecând prin cazuri de dopaj și fiind suspendați.

Am văzut jucători precum Simona Halep și alții și se pare că de fiecare dată când apare un nou caz există întotdeauna un proces diferit pentru diferiți jucători.

Nu este nimic personal împotriva lui Sinner. Știu cât de important este. Este unul dintre cei mai mari jucători de tenis pe care îi avem acum... și știu cât de important va fi el în următorii 15 ani.

Nu neg nimic din toate acestea. Nu am nimic personal împotriva lui”, a declarat Kyrgios pentru ESPN.

Am văzut jucători precum Simona Halep sau Jenson Brooksby, cărora le-au fost distruse carierele. Se pare că de fiecare dată când apare un caz, există întotdeauna un proces diferit pentru diferiți jucători. Nick Kyrgios, la ESPN
A murit Toto SchillaciCel mai bun fotbalist al Campionatului Mondial din 1990 avea 59 de ani
Campionate
12:11
A murit Toto SchillaciCel mai bun fotbalist al Campionatului Mondial din 1990 avea 59 de ani
Citește mai mult
A murit Toto SchillaciCel mai bun fotbalist al Campionatului Mondial din 1990 avea 59 de ani
Daniele De Rossi, concediat AS Roma l-a demis după patru etape fără victorie în Serie A: „Decizia, luată în interesul echipei”
Campionate
11:34
Daniele De Rossi, concediat AS Roma l-a demis după patru etape fără victorie în Serie A: „Decizia, luată în interesul echipei”
Citește mai mult
Daniele De Rossi, concediat AS Roma l-a demis după patru etape fără victorie în Serie A: „Decizia, luată în interesul echipei”
L-au blocat în România!   Dedesubturile recursului  depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Jocurile Olimpice
00:13
L-au blocat în România! Dedesubturile recursului depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Citește mai mult
L-au blocat în România!  Dedesubturile recursului depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Champions League  Superduel pe San Siro,  11 goluri  în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid
Liga Campionilor
17.09
Champions League Superduel pe San Siro, 11 goluri în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid
Citește mai mult
Champions League  Superduel pe San Siro, 11 goluri în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid