Când se joacă restanțele   Compromis major  acceptat de granzi pentru datele la Botoșani - FCSB și Oțelul - CFR + Situație incredibilă pentru campioană
fotomontaj GOLAZO.ro

Când se joacă restanțele Compromis major acceptat de granzi pentru datele la Botoșani - FCSB și Oțelul - CFR + Situație incredibilă pentru campioană

  • Botoșani - FCSB va avea loc pe 21 noiembrie, în vreme ce Oțelul - CFR va fi pe 17 octombrie.
  • Ambele jocuri sunt la interval foarte scurt față de meciurile naționalei, astfel că Dan Petrescu și Charalambous nu se vor putea baza pe cei care vor fi convocați.
FCSB, o lună fără Becali  De ce  jucătorii și antrenorii campioanei sărbătoresc  că patronul lor a intrat, oficial, în politică
Citește și
FCSB, o lună fără Becali De ce jucătorii și antrenorii campioanei sărbătoresc că patronul lor a intrat, oficial, în politică
Citește mai mult
FCSB, o lună fără Becali De ce jucătorii și antrenorii campioanei sărbătoresc că patronul lor a intrat, oficial, în politică

Pentru cele două meciuri care au fost amânate în luna august, pentru a le ajuta pe FCSB și CFR Cluj să aibă un program lejer în timp ce susțineau campania europeană în tururile preliminare, LPF a găsit două date disponibile.

S-au purtat discuții și cu echipele, dar mai ales cu televiziunile care dețin drepturile TV. Acestea din urmă nedorindu-și ca cele două partide, Botoșani - FCSB și Oțelul - CFR, să fie programate în perioada în care se dispută meciuri din Champions League, Europa League și Conference League, unde există un volum imens de jocuri.

Extrem de puține date disponibile

În plus, cele două televiziuni, Prima Sport și Digi, transmit și meciurile din Liga Națiunilor. 

Din acest motiv, variantele au fost extrem de puțin, iar granzii, FCSB și CFR, au acceptat un compromis. Să evolueze într-o zi de joi, de pauză la competiții, între Liga Națiunilor și Liga 1.

Datele sunt în perioada în care campionatul e întrerupt pentru meciurile echipelor naționale, asumându-și astfel că ar putea avea absențe importante în cazul fotbaliștilor care vor fi convocați. 

FC Botoșani - FCSB

FC Botoșani - FCSB se va disputa pe 21 noiembrie. Naționala de seniori a României va avea pe 15 și 18 noiembrie ultimele meciuri din Liga Națiunilor, cu Kosovo și Cipru, ambele acasă.

Naționala de tineret nu are meciuri în noiembrie, va termina campania în octombrie.

FCSB va fi, probabil, nevoită să joace fără Târnovanu, Olaru, Șut, posibil și Bîrligea, care a putea fi chemați de Lucescu, dar și fără Radunovic și Ngezana, amândoi fiind pe listă pentru Muntenegru și Africa de Sud. 

Cum ar putea arăta FCSB fără cei 6 jucători

  • Vlad - V. Crețu, M. Popescu, Dawa, Panțîru - Lixadru, Baba Alhassan - Ștefănescu, Al. Băluță, Oct. Popescu - Fl. Tănase

După meciul de la Botoșani, FCSB va evolua pe teren propriu, după doar 3 zile, cu Unirea Slobozia, în etapa a doua a returului de campionat.

Începând de la restanța cu Botoșani, FCSB va intra într-o serie extrem de intensă de meciuri. Timp de fix o lună, între 21 noiembrie și 21 decembrie, va susține nu mai puțin de 10 meciuri!

Programul FCSB în ultima lună din 2024

  • 21 noiembrie: Botoșani - FCSB
  • 24 noiembrie: FCSB - Slobozia
  • 28 noiembrie: FCSB - Olympiakos
  • 30 noiembrie: Oțelul - FCSB
  • 3 decembrie: Meci 2 în grupa Cupei României
  • 8 decembrie: FCSB - Botoșani
  • 12 decembrie: Hoffenheim - FCSB
  • 15 decembrie: Farul - FCSB
  • 18 decembrie: Meci 3 în grupa Cupei României
  • 21 decembrie: Poli Iași - FCSB

Oțelul - CFR Cluj

Cea de-a doua restanță, Oțelul - CFR, va avea loc luna viitoare. Departamentul competiții de la LPF a fixat-o pe 17 octombrie, după ce s-a luat acordul cluburilor și al televiziunilor.

Naționala mare va avea partide pe 12 și 15 octombrie, ambele în deplasare, Cipru și Lituania, în vreme ce naționala U21 va juca pe 11 și 15 octombrie ultimele două meciuri din preliminariile Euro: în Muntenegru și acasă cu Elveția.

Din lotul clujenilor, Lucescu l-ar putea chema pe Mogoș, în vreme ce Pancu, la tineret, îl va selecționa pe Louis Munteanu.

Dintre străini, Abeid va merge pentru a fi în lot la Mauritania la dubla cu Egipt din preliminariile Cupei Africii.

O foarte mare problemă pentru CFR va fi cu cine va acoperi postul de U21 la restanța cu Oțelul. Louis Munteanu va fi la lot, Matei Ilie e accidenat și nu va reveni prea curând, astfel că soluția va fi probabi Robert Filip.

Cum ar putea arăta CFR fără cei 3 jucători

  • M. Popa - Peteleu, Boben, Bolgado, Simao Rocha - R. Filip, Djokovic, Tachtsidis - Deac, Michael, Kamara

După meciul cu Oțelul, din 17 octombrie, din deplasare, pentru CFR va urma o altă deplasare, tot în campionat, la Ploiești cu Petrolul, clujenii urmând să nu se mai întoarcă la Cluj, între cele două partide.

Spre deosebire de FCSB, finalul anului va fi mult mai respirabil, ca program, pentru trupa lui Dan Petrescu. Va susține în ultimele două luni și ceva de competiții în 2024 cu doar 3 meciuri mai mult decât are FCSB în ultima lună.

CFR în ultimele două luni din 2024

  • 17 octombrie: Oțelul - CFR
  • 20 octombrie: Petrolul - CFR
  • 26 octombrie: CFR - Sepsi
  • 30 octombrie: Meci 1 în grupa Cupei României
  • 2 noiembrie: Gloria Buzău - CFR
  • 9 noiembrie: Dinamo - CFR
  • 23 noiembrie: CFR - Rapid
  • 30 noiembrie: U  Craiova - CFR
  • 3 decembrie: Meci 2 în grupa Cupei României
  • 7 decembrie: U Cluj - CFR
  • 13 decembrie: Slobozia - CFR
  • 17 decembrie: Meci 3 în grupa Cupei României
  • 21 decembrie: CFR - Oțelul

Rodri, out tot sezonul!   Mijlocașul lui City are  ruptură  de ligament încrucișat
Campionate
18:40
Rodri, out tot sezonul! Mijlocașul lui City are ruptură de ligament încrucișat
Citește mai mult
Rodri, out tot sezonul!  Mijlocașul lui City are ruptură de ligament încrucișat
Iar s-a schimbat hențul la penalty!  UEFA a anunțat că se modifică încă o dată interpretarea regulii.  Ce le-a spus arbitrilor
Campionate
16:35
Iar s-a schimbat hențul la penalty! UEFA a anunțat că se modifică încă o dată interpretarea regulii. Ce le-a spus arbitrilor
Citește mai mult
Iar s-a schimbat hențul la penalty!  UEFA a anunțat că se modifică încă o dată interpretarea regulii. Ce le-a spus arbitrilor
Amenință cu retragerea!   Max Verstappen  se gândește să părăsească Formula 1 la doar 27 de ani
Formula 1
13:26
Amenință cu retragerea! Max Verstappen se gândește să părăsească Formula 1 la doar 27 de ani
Citește mai mult
Amenință cu retragerea!  Max Verstappen se gândește să părăsească Formula 1 la doar 27 de ani
PCH Sold out  Biletele pentru meciul  Dinamo - Botoșani  s-au vândut rapid: Peluza Cătălin Hîldan, sold out în câteva ore!
Liga 1
17:10
PCH Sold out Biletele pentru meciul Dinamo - Botoșani s-au vândut rapid: Peluza Cătălin Hîldan, sold out în câteva ore!
Citește mai mult
PCH Sold out  Biletele pentru meciul Dinamo - Botoșani s-au vândut rapid: Peluza Cătălin Hîldan, sold out în câteva ore!