După 1043 de zile   Marc Marquez,  prima victorie în MotoGP, din 2021 încoace
Marc Marquez (foto: Imago)

După 1043 de zile Marc Marquez, prima victorie în MotoGP, din 2021 încoace

  • Marc Marquez, 31 de ani, a câștigat cursa MotoGP de pe circuitul Motorland Aragon.
  • Pilotul Ducati, cu 8 titluri în palmares, a obținut prima victorie după 1043 de zile. Ultima oară se impusese în 2021, la Emilia Romagna.

A fost un weekend perfect pentru spaniolul Marc Marquez. Sâmbătă, a cucerit cursa de Sprint a MotoGP, duminică a bifat primul loc în campionat, o premieră de când a semnat cu Ducati.

60 de victorii
la clasa regină are Marc Marquez

Pe o vreme încinsă, cu 30 de grade în aer și 45 de grade pe asfalt, Marquez s-a simțit ca-n vremurile bune din perioada Repsol Honda, doar că de data asta pe o motocicletă Ducati.

Marquez a condus cursa de la un capăt la altul și a pus capăt unei secete îndelungate, de 1043 de zile fără succes în MotoGP. Podiumul a fost completat de Jorge Martin și Pedro Acosta.

Bagnaia, Alex Marquez, Maverick Vinales, Fabio Quartararo și Miguel Oliveira nu au terminat cursa, ultimul nereușind nici măcar să încheie primul tur.

Accident horror: Alex Marquez l-a scos din cursă pe Bagnaia

Cu 6 tururi înainte de finalul cursei, Alex Marquez (Ducati) a pierdut controlul în virajul 12, iar la revenirea pe trasa normală l-a luat pe sus pe Francesco Bagnaia (Ducati), izbind cu roata din față partea din spate a motocicletei italianului.

Niciunul dintre piloți n-a mai putut continua cursa, dar, din fericire, amândoi au ieșit teferi din ciocnire.

Clasamentul general al sezonului e condus de Jorge Martin (Ducati), care are 299 de puncte adunate, pe 2 e Francesco Bagnaia (Ducati) cu 276 de puncte, iar locul 3 e ocupat de Marc Marquez (Ducati) cu 229 de puncte.

SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”