Cu gândul la JO 2028 Mihai Chiruță, încrezător: „Rămân în barca de simplu, aici e  locul me u”
Mihai Chiruță (foto: Imago)

Cu gândul la JO 2028Mihai Chiruță, încrezător: „Rămân în barca de simplu, aici e locul meu”

  • Mihai Chiruță s-a clasat pe primul loc în Finala B, la vâsle.
  • Românul a terminat cursa în 6 minute 44 de secunde și 83 de sutimi.
  • Per total, Chiruță a încheiat pe poziția a 7-a această ediție a Jocurilor Olimpice.

Mihai Chiruță a vorbit după cursă despre experiența trăită la Paris, despre cursa din Finala B și despre planurile de viitor pentru viitoarele Jocuri Olimpice din 2028.

Mihai Chiruță: „O finală care arată drumul spre Los Angeles 2028”

„Este o finală care arată drumul spre Los Angeles 2028. Deja le spuneam antrenorilor mei că au fost primele două antrenamente din pregătirea pentru următoarele Jocuri Olimpice. Sunt foarte bucuros pentru acest rezultat.

După finala de de simplu, de azi, am observat că am al 4-lea timp ceea ce îmi dă o foarte mare încredere pentru viitor”, a spus Chiruță la TVR Sport.

Mihai Chiruță: „Voi rămâne în barca de simplu, aici e locul meu”

Pentru Jocurile Olimpice, Mihai s-a antrenat mai puțin de 3 luni. El era, inițial, în barca de 4 vâsle:

„A fost o decizie pe care am luat-o acum 3 luni și ceva, cred că am reușit să fac foarte mare lucru în aceste 3 luni. Am în spate câțiva ani de simplu, dar în ultimii doi ani am fost în barca de 4, nu au fost chiar cei mai buni ani ai mei și sunt mândru că am reușit să revin aici.

Voi rămâne în barca de simplu, asta îmi doresc. Era o dorință a mea de foarte mult timp și mă bucur că acum am demonstrat tuturor că aici este locul meu și, în continuare, cu siguranță va fi mult mai bine și voi urca mult mai sus”, a spus Chiruță.

(P) Petrom este sponsor principal al Federației Române de Canotaj și susține viitoarea generație de campioni prin programul „Energie pentru performanță”.

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”