„A lăsat amintiri speciale”  Mircea Lucescu, prima reacție după  decesul  lui Gigi Mulțescu: „Un deschizător de drumuri”
Gigi Mulțescu și Mircea Lucescu/Foto:sportpictures.eu

„A lăsat amintiri speciale” Mircea Lucescu, prima reacție după decesul lui Gigi Mulțescu: „Un deschizător de drumuri”

  • Mircea Lucescu (79 de ani) a reacționat la scurt timp după ce a aflat de decesul lui Gigi Mulțescu, la vârsta de 72 de ani.
  • „Smurdul” s-a stins în această dimineață la Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca”, fiind internat de câteva zile, cu o pneumonie severă care agravase celelalte afecțiuni.

Selecționerul României nu l-a uitat pe Mulțescu și a avut numai cuvinte de laudă la adresa acestuia.

A murit Gigi Mulțescu  Fostul jucător și antrenor avea  72 de ani
Citește și
A murit Gigi Mulțescu Fostul jucător și antrenor avea 72 de ani
Citește mai mult
A murit Gigi Mulțescu Fostul jucător și antrenor avea 72 de ani

Mircea Lucescu, după decesul lui Gigi Mulțescu

A fost un jucător important pentru istoria lui Dinamo. Un fotbalist cumva exact pe profilul nostru național, un bun pasator, aproape de un număr 10.

N-am avut ocazia să fim colegi de vestiar, dar îmi aduc aminte de partidele Jiul - Dinamo, când evolua la Petroșani, unde aveau o echipă greu de răpus, cu Libardi, Tonca, Stockl. Sigur, nu e o perioadă definitorie pentru Mulțescu, fiindcă momentele lui cele mai importante s-au petrecut la Dinamo, inclusiv cu acel parcurs formidabil până în semifinalele Cupei Campionilor.

Și, de asemenea, a fost în mare parte un deschizător de drumuri ca antrenor în Turcia, unde a lăsat o amprentă specială. Cred că am si avut unul sau două meciuri ca adversari, în perioada mea de la Galata.

Cert e că a lăsat amintiri speciale în urmă și la Samsun, și la Gaziantep. Îmi pare sincer rău pentru dispariția lui! Dumnezeu să-l odihnească!”, a declarat Mircea Lucescu pentru gsp.ro.

Cine a fost Gigi Mulțescu

Gigi Mulțescu a fost un jucător legendar al celor de la Dinamo. A mai evoluat pentru juniorii celor de la Steaua, Jiul Petroșani, Bucovina Suceava, Rocar și UTA Arad, până să se retragă din activitate în 1990.

3 titluri
a câștigat Mulțescu în calitate de jucător al lui Dinamo: 1981/1982, 1982/1983, 1983/1984

Apoi, a ales calea antrenoratului. Numai pe Dinamo a pregătit-o în cinci mandate. Ultima dată, în perioada martie 2021 - aprilie 2021.

În România le-a pregătit pe Jiul Petroșani, Dacia Unirea Brăila, Astra Ploiești/Giurgiu (de 4 ori), AEK Timișoara, Poli Timișoara, FC Brașov, Sportul (de două ori), Vaslui, U Cluj, Ceahlăul, Delta Tulcea, Petrolul (de 3 ori), Gaz Metan, Voluntari, CSU Craiova.

16 meciuri și 3 goluri
a bifat Mulțescu la naționala de seniori a României

În străinătate, le-a antrenat pe Samsunspor, Turcia, (de două ori, Kayserispor (Turcia), Adanaspor (Turcia), Ankaragucu (Turcia), Gaziantep (Turcia), Al-Ettifaq (Arabia Saudită), Al-Taawoun (Arabia Saudită).

IOANA MIHALCEA   Pe drumul  umblat
Citește și
IOANA MIHALCEA Pe drumul umblat
Citește mai mult
IOANA MIHALCEA  Pe drumul umblat
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5