A murit Gigi Mulțescu  Fostul jucător și antrenor avea  72 de ani
Gigi Mulțescu / Foto: Sport Pictures

A murit Gigi Mulțescu Fostul jucător și antrenor avea 72 de ani

  • O veste tristă a lovit fotbalul românesc, duminică dimineață: reputatul tehnician Gigi Mulțescu a murit la vârsta de 72 de ani
  • Acesta s-a confruntat cu mari probleme de sănătate în ultimii ani.

17:17 Mesajul echipei FCSB

14:30 Mesajul echipei Rapid

13:41 Mesajul echipei Petrolul Ploiești

13:38 Mesajul Universității Craiova

12:00 Moment de reculegere la meciurile din etapa a 9-a

„Gheorghe Mulțescu a încetat din viață azi, la vârsta de 72 de ani! Federația Română de Fotbal transmite sincere condoleanțe familiei și apropiaților! La meciurile rămase de disputat în această etapă se va ține un moment de reculegere în memoria fostului internațional român”, a transmis FRF.

________________________________________________________

Anunțul a fost făcut public de fostul ofițer de presă al celor de la Dinamo, Ionel Culina.

„Îți mulțumim, Gigi Mulțescu! Copii fiind, pe 15 septembrie plecam la școală, să învățăm ce înseamnă viața, ce înseamnă Dinamo.

Astăzi, tot pe 15 septembrie, Gigi Mulțescu a plecat dintre noi și ne-a lăsat să învățăm singuri ce-a fost Dinamo și ce va fi pentru următoarele generații”, a scris Ionel Culina în mesajul său de la revedere.

Fiul lui Gigi Mulțescu, Cătălin Mulțescu, este distrus de pierderea suferită.

Suntem bulversați, suntem devastați! S-a întâmplat azi-noapte. Încercăm să ne adunăm să vedem ce avem de făcut în continuare, a spus Cătălin Mulțescu pentru iamsport.ro.

Reacția lui Cornel Dinu: „Ne naștem să murim”

Dumnezeu să-l odihnească, ne naștem să murim… Gigi mi-a fost prieten nu numai pe terenul de fotbal. Ne-am înțeles bine, a fost un mijlocaș de clasă, a avut un rol determinant în coordonarea jocului din linia mediană.

Din păcate, la fel ca și alți jucători importanți ai lui Dinamo, a fost uitat de actuala conducere, nu și de Nicolae Badea, care a avut grijă și l-a sprijinit cât a putut.

Mă bucur și acum, în momente de tristețe, că am putut să-l ajut, după ce a terminat cariera de jucător, să plece în Turcia, printr-un prieten de la Beșiktaș, Turan, plecat din Medgidia, care l-a sprijinit să-și facă un nume respectat în Turcia”, a declarat Cornel Dinu, conform fanatik.ro.

Și Dinamo deplânge pierderea legendei din „Ștefan cel Mare”:

A murit Gigi Mulțescu

Gigi Mulțescu era internat la Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca”, de zile bune, din cauza unei pneumonii.

Dinamovistul nu se simțea deloc bine, mai ales că Alzheimerul devenise tot mai agresiv.

După mult zile sub supravegherea medicilor, Mulțescu s-a stins.

Cine a fost Gigi Mulțescu

Gigi Mulțescu a fost un jucător legendar al celor de la Dinamo. A mai evoluat pentru juniorii celor de la Steaua, Jiul Petroșani, Bucovina Suceava, Rocar și UTA Arad, până să se retragă din activitate în 1990.

3 titluri
a câștigat Mulțescu în calitate de jucător al lui Dinamo: 1981/1982, 1982/1983, 1983/1984

Apoi, a ales calea antrenoratului. Numai pe Dinamo a pregătit-o în cinci mandate. Ultima dată, în perioada martie 2021 - aprilie 2021.

În România le-a pregătit pe Jiul Petroșani, Dacia Unirea Brăila, Astra Ploiești/Giurgiu (de 4 ori), AEK Timișoara, Poli Timișoara, FC Brașov, Sportul (de două ori), Vaslui, U Cluj, Ceahlăul, Delta Tulcea, Petrolul (de 3 ori), Gaz Metan, Voluntari, CSU Craiova.

16 meciuri și 3 goluri
a bifat Mulțescu la naționala de seniori a României

În străinătate, le-a antrenat pe Samsunspor, Turcia, (de două ori, Kayserispor (Turcia), Adanaspor (Turcia), Ankaragucu (Turcia), Gaziantep (Turcia), Al-Ettifaq (Arabia Saudită), Al-Taawoun (Arabia Saudită).

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”