„Trebuie luat în calcul” Propunerea lui  Basarab Panduru  pentru postul de selecționer al României
Gică Hagi, Anghel Iordănescu și Dorinel Munteanu / Foto: Sport Pictures

„Trebuie luat în calcul”Propunerea lui Basarab Panduru pentru postul de selecționer al României

  • Fostul internațional român Basarab Panduru (54 de ani) consideră că și fostul său coleg de generație Dorinel Munteanu (56 de ani) ar trebui luat în calcul pentru postul de selecționer al României, după plecarea lui Edi Iordănescu.
  • Următorul meci oficial al României este programat pe 6 septembrie, contra celor din Kosovo, în deplasare, în Liga Națiunilor.
Reacție   Boloni , după plecarea lui Iordănescu de la națională: „O singură frază vreau să spun...”
Citește și
Reacție Boloni, după plecarea lui Iordănescu de la națională: „O singură frază vreau să spun...”
Citește mai mult
Reacție Boloni , după plecarea lui Iordănescu de la națională: „O singură frază vreau să spun...”

În aceste zile, se alcătuiesc numeroase liste cu antrenori care ar putea să-l înlocuiască pe Edi Iordănescu, pe banca tehnică a naționalei României.

În opinia lui Panduru, de pe aceste liste a fost omis, în mod regulat, un nume important din fotbalul românesc: Dorinel Munteanu.

Panduru: „E de-a-ndoaselea! De ce să nu-l iei în calcul?!”

Fostul atacant este de părere că Dorinel Munteanu este mult mai avizat pentru această postură decât mulți dintre cei apăruți pe liste, văzuți cu șanse reale de a-l succede pe Edi.

Panduru este de părere că, până a ajunge la varianta Cristi Chivu, antrenor fără meci la seniori, direcția firească a discuțiilor ar trebui să treacă pe la Dorinel Munteanu, un tehnician care a câștigat un campionat și care demonstrează reale calități la o echipă modestă, precum Oțelul Galați.

Trebuie să îl iei în calcul, nu? L-aş lua şi pe el în calcul. De ce să nu îl iau? Ca să ajungi la Edi, pe la câţi te-ai dus? Adică, noi băgăm în ecuaţie pe unii care nu au antrenat la seniori, care au două meciuri pe la seniori, dar pe unul care câştigă campionatul, pe ăla nu îl băgăm în seamă. Cum e? E de-a-ndoaselea.

Dacă nu antrenezi un meci la seniori, cum e să intri într-o discuţie vreodată? N-ai niciun meci la seniori, eşti în discuţie. Cum intri în discuţie, iar Dorinel nu poate să intre în discuţie? Trebuie să treci pe la Dorinel dacă vrei să ajungi la oameni care nu au antrenat la seniori”, a declarat Basarab Panduru la Prima Sport.

Dorinel Munteanu nu e tentat de preluarea naționalei României

Dorinel Munteanu a fost întrebat dacă ar dori să preia echipa națională în acest moment, însă a lăsat de înțeles că nu și-ar dori să renunțe la proiectul de la Galați.

„Nu sunt eu responsabil de ce a făcut Edi, trebuie întrebat el dacă a luat decizia bună sau nu. El a făcut performanţe cu echipa naţională, a calificat echipa naţională. Acum îşi vede de viaţa lui.

Acum, federalii trebuie să îi găsească înlocuitor. Sunt antrenorul Oţelului şi, deocamdată, această treabă nu mă interesează. Nu vreau să fac nicio speculaţie”, a spus Dorinel Munteanu, la conferinţa de presă, după Oţelul – Farul 0-0.

„Nu este omor”   Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui  Mario Iorgulescu  la 13 ani de închisoare
Diverse
09:50
„Nu este omor” Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani de închisoare
Citește mai mult
„Nu este omor”  Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani de închisoare
Rațiu, fulgerul lui Rayo  AS despre internaționalul român: „E o  piesă-cheie , pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A”
Stranieri
10:08
Rațiu, fulgerul lui Rayo AS despre internaționalul român: „E o piesă-cheie, pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A”
Citește mai mult
Rațiu, fulgerul lui Rayo  AS despre internaționalul român: „E o piesă-cheie , pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A”
David Raya, eroul serii   Dublă paradă istorică în remiza cu Atalanta din  Liga Campionilor : „Incredibil”
Liga Campionilor
09:36
David Raya, eroul serii Dublă paradă istorică în remiza cu Atalanta din Liga Campionilor: „Incredibil”
Citește mai mult
David Raya, eroul serii   Dublă paradă istorică în remiza cu Atalanta din  Liga Campionilor : „Incredibil”
CHAMPIONS LEAGUE  S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid  „roșu”  din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă
Liga Campionilor
19.09
CHAMPIONS LEAGUE S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid „roșu” din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă
Citește mai mult
CHAMPIONS LEAGUE  S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid  „roșu” din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă