Cortacero reloaded?  Surprinzător » Turcii n-au preluat  Petrolul : „Nu sunt parte din club. Nu s-a pus problema!”
Mehmet Topal, la Petrolul / Foto: Sport Pictures

Cortacero reloaded? Surprinzător » Turcii n-au preluat Petrolul: „Nu sunt parte din club. Nu s-a pus problema!”

  • Considerați salvatorii celor de la Petrolul Ploiești, afaceriștii turci anunțați „cu surle și trâmbițe” nu fac parte din conducerea clubului.
  • Aceștia sunt „în perioada de probă”. Adică, trebuie să investească o anumită sumă de bani pentru a fi primiți în acționariatul clubului.

În ultimele luni au circulat foarte multe informații cu privire la faptul că frâiele clubului Petrolul Ploiești au fost preluate de afaceriștii turci Serhan Cetinsaya și Sertac Guven.

Totuși, în ultimele zile, au ieșit la suprafață mai multe probleme din interiorul clubului. În special faptul că jucătorii sunt neplătiți de trei luni.

GREVĂ Tensiune la  Petrolul : jucătorii au refuzat să se antreneze! Probleme și cu antrenorul
Citește și
GREVĂTensiune la Petrolul: jucătorii au refuzat să se antreneze! Probleme și cu antrenorul
Citește mai mult
GREVĂ Tensiune la Petrolul : jucătorii au refuzat să se antreneze! Probleme și cu antrenorul
  • Între timp, un salariu a fost virat.

Însă, toată lumea se întreba cum este posibil ca un club cu acționariat nou, ce se anunța potent din punct de vedere financiar, să își priveze jucătorii de salarii.

„Nu au preluat turcii clubul”

Explicația este oferită de Cristian Fogarassy, membru în Consiliul Director al Petrolului și factorul decizional numărul 1 din club.

Acesta a explicat că afaceriștii turci nu fac parte din conducerea clubului. Mai exact, există doar un contract, cu firma Sport Imex, deținută de Pertav Onguner, iar Serhan Cetinsaya și Sertac Guven sunt apropiați ai acestuia.

„Dacă tot discutăm acum, mai e o chestiune. Clubul nu a fost vândut, clubul nu a fost preluat de nimeni! Așa cum am spus în conferința de presă la prezentarea domnului Topal, nu a fost niciodată vorba de preluarea clubului.

E un contract cu Sport Imex, cu Pertev Onguner. Domnul Serhan Cetinsaya și domnul Sertac Guven nu sunt parte din club, nu au fost niciodată, ei sunt apropiați ai domnului Pertev Onguner și cam atât.

Nu avem contract cu ei, nu au preluat ei clubul, nu l-a preluat altcineva, nici măcar nu s-a pus în discuție să fie cineva majoritar în afară de noi, cei care suntem în momentul de față.

Structura nu permite așa ceva. În primul rând, suntem Asociație, nu S.A. (n.r. societate pe acțiuni) și nu se pot vinde acțiuni”, a declarat Fogarassy, conform iamsport.ro.

„Toată lumea face paralela cu Dinamo, dar noi n-am cedat nimic din club”

Pentru a evita situația dezastruoasă de la Dinamo, când un anume Pablo Cortacero s-a pozat în salvatorul clubului, ca la scurt timp să dispară și să îngroape clubul, Consiliul Director al Petrolului a făcut promisiunea introducerii afaceriștilor turci în acționariat, doar dacă aceștia dovedesc că sunt dispuși să investească sume consistente în club.

Practic, nu s-a mers ca la Dinamo, pe promisiunile afaceristului Pablo Cortacero, ci pe promisiunile lansate de club, dacă trio-ul Onguner-Cetinsaya-Sertac vor investi la nivelul așteptărilor.

„Am făcut o promisiune ca, la momentul în care se va transforma asociația, când va permite FRF acest lucru și se va transforma în S.A., dacă ei își îndeplinesc obligațiile stipulate în contract și ajung la final cu plățile respective vor primi 33,3% din viitoarea structură.

Toată lumea face paralela asta cu ce s-a întâmplat la Dinamo, cu Cortacero, dar cum să fie același lucru din moment ce noi nu am cedat nimic? Nu e făcut niciun document cu nimeni ca ei să aibă măcar vreun reprezentat ca membru fondator în asociație”, a completat Cristian Fogarassy.

Gol Rațiu  „Sonic”,  prima reușită în La Liga pentru Rayo Vallecano! Explicația gestului haios făcut după reușită
Stranieri
00:31
Gol Rațiu„Sonic”, prima reușită în La Liga pentru Rayo Vallecano! Explicația gestului haios făcut după reușită
Citește mai mult
Gol Rațiu „Sonic”, prima reușită în La Liga pentru Rayo Vallecano! Explicația gestului haios făcut după reușită
Șumudică și-a criticat jucătorii „ Nu trebuie să te învăț eu,  trebuie să simți! Nu pot să strig mereu ce să faci”
Liga 1
00:45
Șumudică și-a criticat jucătoriiNu trebuie să te învăț eu, trebuie să simți! Nu pot să strig mereu ce să faci”
Citește mai mult
Șumudică și-a criticat jucătorii „ Nu trebuie să te învăț eu, trebuie să simți! Nu pot să strig mereu ce să faci”
VIDEO CU FAZA Momentul care a închis derby-ul  Rapid - U Cluj  » Eroarea lui Braun + penalty-ul transformat cu sânge rece de Nistor
Liga 1
16.09
VIDEO CU FAZAMomentul care a închis derby-ul Rapid - U Cluj » Eroarea lui Braun + penalty-ul transformat cu sânge rece de Nistor
Citește mai mult
VIDEO CU FAZA Momentul care a închis derby-ul Rapid - U Cluj » Eroarea lui Braun + penalty-ul transformat cu sânge rece de Nistor
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16.09
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”