Iată hainele de EURO!  România va pleca în Germania îmbrăcată casual, cromatica fiind alb, gri/bej și bleumarin
România va avea ținute de prezentare noi, dar va evolua în același echipament în care a făcut-o și în preliminariile Euro.

Iată hainele de EURO! România va pleca în Germania îmbrăcată casual, cromatica fiind alb, gri/bej și bleumarin

  • Naționala României va avea pentru Euro 2024 o ținută specială, asigurată de Bigotti, sponsorul de fashion al FRF până în 2027
  • S-a preferat ceva lejer, cu încălțăminte sport, pantaloni, tricou polo și sacou
  • În ceea ce privește echipamentul de joc, nicio noutate: tricolorii vor evolua în aceleași kituri folosite în preliminarii

După ce va disputa și al doilea amical din această săptămână, cel programat vineri cu Liechtenstein, România va decola luni după-amiază  spre Germania. Și o va face într-o ținută specială, purtată în premieră pentru acest eveniment. 

Principalul scop: jucătorii să se simtă confortabil

Îmbrăcămintea a fost realizată de Bigotti, firmă cu care FRF a semnat recent un parteneriat valabil până la finalul anului 2027.

Dialog aprins  Edi  Iordănescu  vs. GOLAZO.ro: „Nu sunt de acord!”
Citește și
Dialog aprins Edi Iordănescu vs. GOLAZO.ro: „Nu sunt de acord!”
Citește mai mult
Dialog aprins Edi Iordănescu vs. GOLAZO.ro: „Nu sunt de acord!”

În locul costumelor tradiționale s-a preferat ceva casual, care să le permită jucătorilor să se simtă confortabil în deplasările de pe perioada Euro. 

Încălțările vor fi sport, de culoare albă, pantalonii dintr-o textură asemănătoare celor de trening. Aceștia din urmă vor veni în două variante de culoare: gri și bej. În partea superioară nu va fi cămașă, ci tricou polo, tot alb, la fel ca încălțămintea, iar sacoul va fi bleumarin.

Iată hainele de EURO!  România va pleca în Germania îmbrăcată casual, cromatica fiind alb, gri/bej și bleumarin Iată hainele de EURO!  România va pleca în Germania îmbrăcată casual, cromatica fiind alb, gri/bej și bleumarin
Iată hainele de EURO!  România va pleca în Germania îmbrăcată casual, cromatica fiind alb, gri/bej și bleumarin Iată hainele de EURO!  România va pleca în Germania îmbrăcată casual, cromatica fiind alb, gri/bej și bleumarin

Doar șefii FRF vor purta ceva mai protocolar, costum de culoare închisă și cămașă albă.

Euro 2016: costum, cămașă, cravată

La Euro 2016, precedenta participare a noastră la un turneu final, jucătorilor li s-a realizat o linie de îmbrăcăminte care a conținut costum, cămașă și cravată. Atunci, partenerul din zona de fashion a FRF a fost firma Viggo. 

Dacă în privința ținutei civile FRF a apelat la ceva nou și care să aducă un aer proaspăt pentru apariția la acest European, la echipamentul de joc nu e nicio modificare. România va evolua în meciurile din turneul final în același echipament pe care l-a folosit și pe parcursul preliminariilor.

De ce nu avem și echipament de joc nou

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a explicat de ce tricolorii nu vor avea la dispoziție un echipament nou pentru Euro: 

„Lansarea unui nou tricou necesită timp. Designul trebuie finalizat cu un an de zile înainte. Nu a existat o ofertă din partea partenerului tehnic pentru un nou echipament.

Pe de altă parte, avem un tricou învingător, cel pe care l-am purtat în preliminariile în care am terminat pe primul loc, așa că vom fi învingători și în această vară, dar nu sunt superstițios”. 

România își va păstra echipamentul de joc din preliminarii și la Campionatul European din Germania. Foto: Imago România își va păstra echipamentul de joc din preliminarii și la Campionatul European din Germania. Foto: Imago
România își va păstra echipamentul de joc din preliminarii și la Campionatul European din Germania. Foto: Imago

România a avut un parcurs remarcabil în preliminarii: a câștigat grupa, peste Elveția, Israel și Kosovo, fără să sufere vreun eșec.

Când se schimbă un tricou de națională, acesta trebuie să fie accesibil ca preț oricărui suporter. Ceea ce ne dorim cel mai mult este ca suporterii care ne vor însoți în Germania, dar și cei care vor rămâne în țară, să poată să achiziționeze în continuare tricoul actual al echipei naționale. Răzvan Burleanu, președinte FRF

Vom schimba echipamentul în campania pentru Mondialul din 2026

Șeful de la Casa Fotbalului a dezvăluit și când se va schimba echipamentul primei reprezentative:

„Va fi lansat probabil pentru următoarea campanie de calificare în preliminariile Campionatului Mondial, deci până la finalul acestui an va fi lansarea unui nou tricou”.

Doar noi și Ucraina jucăm în Joma

Sponsorul tehnic al echipei naționale e Joma, cu care FRF a colaborat în ultimii mulți ani. O singură națională prezentă la Euro 2024 are același sponsor ca al României, e vorba despre Ucraina.

Alte naționale de fotbal care joacă în Joma sunt unele de duzină: Honduras, Kârghistan, Cuba, Sao Tome & Principe. 

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”