„Luptăm!”  Mesajul lui Edi Iordănescu: „ Capătul nu e aici , vă asigur!”
Edi Iordănescu

„Luptăm!” Mesajul lui Edi Iordănescu: „Capătul nu e aici, vă asigur!”

  • Selecționerul Edward Iordănescu a ținut să transmită un mesaj fanilor României, după eșecul cu Belgia, 0-2.
  • România continuă să fie liderul Grupei E la EURO 2024 și joacă, miercuri, de la ora 19:00, cu Slovacia, livetext pe GOLAZO.ro și în direct la Pro TV, meciul care ne poate duce în „optimile” turneului din Germania.
  • Avem nevoie de un egal cu Slovacia pentru a fi sută la sută siguri că mergem mai departe.
CALCULE Cum se califică România în  optimile  EURO 2024: egalul ne poate aduce și primul loc + cum trecem de grupe și cu un nou eșec
Citește și
CALCULECum se califică România în optimile EURO 2024: egalul ne poate aduce și primul loc + cum trecem de grupe și cu un nou eșec
Citește mai mult
CALCULE Cum se califică România în optimile EURO 2024: egalul ne poate aduce și primul loc + cum trecem de grupe și cu un nou eșec

Selecționerul a ținut să le mulțumească fanilor prezenți la meciurile cu Ucraina și cu Belgia, printr-un mesaj postat pe frf.ro.

„Cele mai emoționante momente pentru mine, ca antrenor, până astăzi”

„Când imnul României răsună din zeci de mii de piepturi pe un stadion de la EURO, într-o țară străină, pe finalul unui meci în care suntem conduși, înseamnă că sacrificiul și lupta jucătorilor din teren nu sunt doar apreciate de suporterii români, ci au unit într-o forță copleșitoare toată munca noastră și afecțiunea românilor de pretutindeni.

După atmosfera incredibilă de la Munchen, a venit lecția de susținere și afecțiune de la Koln. Cele mai emoționante momente pentru mine ca antrenor până azi.

Vă sunt recunoscător și vă mulțumesc în nume personal, dar și în numele întregului staff și al vestiarului echipei naționale, în numele tuturor băieților noștri!”.

Edi Iordănescu: „Luptăm până la capăt!”

Iordănescu e încrezător în șansele României de a merge în „optimi” și dă asigurări că „tricolorii” vor face tot ce le stă în putere pentru a oferi o mare bucurie suporterilor.

„Așa cum am promis, echipa asta dă totul. Până la capăt. Indiferent de zi și de adversar, noi suntem români, suntem mândri de asta și luptăm până la capăt!

Uneori iese perfect, alteori nu. Dar când ieșim de pe teren fără vreo urmă de îndoială că am dat totul pentru România și pentru români, avem toate șansele ca în meciul următor să schimbăm lucrurile pe tabelă!

Ne vom reface fizic atât de repede cât se poate, am strâns deja rândurile și vom fi din nou pregătiți, cu tot sufletul și tot ce avem mai bun fiecare, să vă facem mândri iar!

Capătul nu e aici, vă asigur. Iar noi, împreună, luptăm până la capăt!”

Calcule

În acest moment, în Grupa E, toate echipele au câte 3 puncte din 2 meciuri jucate. Ce e sigur: cu un punct România e sigură de unul dintre primele două locuri!

Clasamentul echipelor de pe locul 3 după două etape

EchipaGrupaGolaverajPuncte
1. AustriaD3-2 (+1)3
2. SlovaciaE2-2 (0)3
3. SloveniaC2-2 (0)2
4. AlbaniaB3-4 (-1)1
5. CehiaF2-3 (-1)1
6. ScoțiaA2-6 (-4)1

Cum vor fi stabilite echipele calificate? Naționalele care termină pe locul 3 vor intra într-un clasament de unde primele 4 vor avansa în optimi. Criteriile de departajare vor fi următoarele:

  1. numărul de puncte;
  2. golaverajul;
  3. numărul de goluri marcate;
  4. numărul de victorii obținute;
  5. clasamentul fair-play (explicat mai sus);
  6. ierarhia stabilită la finalul preliminariilor. Dacă Germania (calificată direct din postura de gazdă) este implicată, atunci se va trage la sorți.

Spre sferturi!   România - Olanda , meciul unei generații: echipe probabile
Nationala
07:02
Spre sferturi! România - Olanda, meciul unei generații: echipe probabile
Citește mai mult
Spre sferturi! România - Olanda , meciul unei generații: echipe probabile
Program Superliga 2024 - 2025  Când se joacă derby-urile , cum arată țintarul complet al Ligii 1
Liga 1
01.07
Program Superliga 2024 - 2025Când se joacă derby-urile, cum arată țintarul complet al Ligii 1
Citește mai mult
Program Superliga 2024 - 2025 Când se joacă derby-urile , cum arată țintarul complet al Ligii 1
CR7, între Agonie și extaz Portugalia - Slovenia 0-0, 3-0 d. pen. Lusitanii se califică în „sferturi”, unde vor întâlni  Franța
EURO 2024
01.07
CR7, între Agonie și extazPortugalia - Slovenia 0-0, 3-0 d. pen. Lusitanii se califică în „sferturi”, unde vor întâlni Franța
Citește mai mult
CR7, între Agonie și extaz Portugalia - Slovenia 0-0, 3-0 d. pen. Lusitanii se califică în „sferturi”, unde vor întâlni Franța
„prostUL NAIBII!”  De Bruyne  a jignit  un jurnalist + a vorbit despre retragerea din națională
EURO 2024
01.07
„prostUL NAIBII!” De Bruyne a jignit un jurnalist + a vorbit despre retragerea din națională
Citește mai mult
„prostUL NAIBII!” De Bruyne a jignit un jurnalist + a vorbit despre retragerea din națională