Surpriză tactică Mutarea lui  Southgate , din finala Euro 2024. Ce se întâmplă cu Bellingham și Foden
Gareth Southgate/ Foto: Imago

Surpriză tacticăMutarea lui Southgate, din finala Euro 2024. Ce se întâmplă cu Bellingham și Foden

  • Selecționerul Angliei, Gareth Southgate (53 de ani), a luat o decizie tactică interesantă în finala Euro 2024: le-a schimbat pozițiile în teren lui Jude Bellingham (21 de ani) și Phil Foden (24 de ani).
  • Tehnicianul și-a dorit mai multă siguranță defensivă, așa că a schimbat din mers compartimentul defensiv.

UPDATE: O altă variație tactică a lui Southgate (de obicei) atunci când e condus: odată cu introducerea lui Palmer și ieșirea lui Mainoo, el îl mută pe Bellingham înapoi în centrul terenului, pe post de inter.

  • La trei minute de la intrarea pe teren, Cole Palmer a reușit să înscrie în poarta lui Unai Simon, iar scorul a devenit 1-1!

_____________________________________________________

Știrea inițială

Mai exact, Gareth Southgate l-a mutat pe Jude Bellingham în flancul stâng al atacului, în timp ce Phil Foden, fotbalist care de obicei juca în stânga, a trecut în centru, în spatele lui Harry Kane, unicul atacant al Angliei

Decizia a venit din motive de precauție. Jude Bellingham se apără mai bine decât colegul său.

Southgate, precaut în finală!

Așadar, Jude îi poate asigura dublajul lui Luke Shaw, atunci când banda stângă este survolată de periculoșii Dani Carvajal și Lamine Yamal.

Chiar dacă sistemul Angliei, pe foaia oficială, este un 3-4-3, de foarte multe ori, pe fază defensivă, Anglia se transforma într-un 4-4-2, chiar 5-3-2, cu Bukayo Saka coborând foarte mult, foarte aproape de Kyle Walker.

Fanii englezi au sesizat ingineria tactică a lui Gareth Southgate, însă nu toată lumea a fost de acord cu această alegere.

Iată câteva dintre comentariile suporterilor, de pe rețelele sociale, conform „The Sun”:

  • Bellingham în flancul stâng?
  • Luke Shaw+Jude Bellingham pe flancul stâng, arată ca un duo de vis.
  • De ce îl văd pe Jude Bellingham jucând în flancul stâng? Frate, nu are logică.
  • Bellingham este tratat precum Paul Scholes și este forțat să joace în stânga.

SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”