Spania de record  La Roja e prima națională din istorie cu  4 titluri europene ! A câștigat EURO 2024, după 2-1 cu Anglia în finală
Spania-Anglia, finala EURO 2024, live de la ora 22:00

Spania de record La Roja e prima națională din istorie cu 4 titluri europene! A câștigat EURO 2024, după 2-1 cu Anglia în finală

  • SPANIA - ANGLIA 2-1. Ibericii sunt iar campionii Europei după 12 ani. Au deschis scorul imediat după pauză, Nico Williams ('47), Palmer a egalat ('73), dar Oyarzabal a înscris golul triumfului ('86). 
  • Anglia a revenit încă o dată de la 0-1, a patra oară la acest turneu final. Numai că Spania e cea mai bună echipă a continentului. Și Oyarzabal a marcat pentru trofeu!
  • Nico Williams a fost declarat MVP-ul finalei EURO 2024.

Cronică de Theodor Jumătate

Berlin, Olympiastadion, culoare, dans și focuri de artificii la ultima ceremonie a Campionatului European. 

Urma cel mai așteptat meci, finala, Spania - Anglia. A 17-a finală continentală. Al patrulea titlu, La Roja? Sau primul al Albionului? 

Spania, spectacol spre finală. Anglia, suferind spre finală

Giorgio Chiellini a adus trofeul în numele Italiei, precedenta campioană.

Echipele au ieșit pe teren, căpitanii Alvaro Morata și Harry Kane l-au încadrat pe Francois Letexier, 35 de ani, cel mai tânăr arbitru prezent la Euro fiind răsplătit cu ultimul act al competiției. 

Spania a fost cea mai spectaculoasă la acest turneu, cu cel mai frumos joc și șase victorii, cinci în 90 de minute și una în prelungiri. Golaveraj? 13-3. Trecuseră 12 ani de la precedenta sa finală, 4-0 cu Italia. 

Anglia a suferit pentru a ajunge atât de sus. Un joc chinuit și doar patru succese, două în 90 de minute, una în 120, alta la penaltyuri. Golaveraj? 7-4. Astfel a atins a doua sa finală consecutivă. În 2021, eșec, 1-1, 2-3 la 11 metri în fața Italiei. Squadra Azzurra a unit actualele finaliste. 

Finala EURO 2024: o primă repriză de uitat. Fără pericol, un singur șut pe poartă, în prelungiri

Jocul n-a fost cel sperat în prima repriză. A fost doar cel așteptat, pentru că nimeni nu a riscat nimic. 

Roș-galbenii au avut mingea și au apăsat în atac, albii s-au apărat, așteptând reacția, tranziția rapidă spre poarta adversă, dar nimeni n-a fost periculos 45 de minute. 

Nici măcar o ocazie până la pauză. Lamine Yamal, care sărbătorise 17 ani sâmbătă, părea temător, fără spiritul lui îndrăzneț cu care a cucerit Europa. Harry Kane, 31 de ani pe 28 iulie, nu a scăpat de marcaj și nu se apropia de întâiul său trofeu al carierei.

Pe acest fond, nu a surprins că primul șut pe poartă al partidei a fost înregistrat de-abia în minutul 45+1. Anglia, Foden. Fără primejdie, doar un balon care a prins ținta. Unai Simon era atent la colțul scurt. 

66 la sută
a fost posesia Spaniei în prima repriză (275-110 pase reușite, 6-1 cornere, 4-3 șuturi), dar Anglia a avut 1-0 la mingi pe poartă

O lovitură i-a făcut pe spanioli mai puternici. S-au trezit tinerii Lamine și Nico pentru 1-0

La pauză, selecționerul iberic a primit o veste rea. Rodri, centrul și punctul de echilibru al Spaniei, a fost înlocuit, accidentat. A intrat Zubimendi, la doar a 10-a selecție. 

Ar fi putut fi o lovitură pentru De la Fuente. Însă jucătorii lui au revenit mai puternici de la vestiare. 

După numai 72 de secunde, Lamine a regăsit curajul, a despicat apărarea Angliei și i-a pasat lui Nico Williams (22 de ani pe 12 iulie), care a descoperit unicul spațiu neacoperit de Pickford, la colțul lung. 1-0, Spania (47). A doua reușită a lui Nico la acest Euro. 

A urmat șansa de 2-0, Dani Olmo. Șut eșuat. Apoi, Morata și iar Nico Williams, pe lângă poartă. 

4 assist-uri
are Lamine Yamal, cel mai bun pasator la Euro 2024

Insularii au revenit a 4-a oară. Iar inspirat, Southgate, cu Palmer!

Încă o dată, englezii erau conduși. Deloc o surpriză. În fiecare meci eliminatoriu la acest turneu, jucătorii lui Southgate au văzut 0-1 pe tabelă: și cu Slovacia, și cu Elveția, și cu Olanda. 

Era acest 0-1 cu Spania capătul drumului pentru britanici?

Yamal a fost aproape de golul care să încheie finala, dar Pickford a deviat salvator. 

În loc de 2-0 roșu, a fost 1-1. Și în finală au revenit insularii. Triunghi letal: Saka-Bellingham-Palmer. 

Southgate a fost iar inspirat. A mizat pe Cole Palmer (70) și tocmai el a egalat trei minute mai târziu, cu un șut deviat de Zubimendi: 1-1. 

În semifinala contra Olandei, selecționerul le-a oferit lui Palmer și Watkins sfârșitul partidei. Assist Palmer, gol Watkins, 2-1 Anglia. 

Oyarzabal, primul gol la Euro. De trofeu

Spania a regăsit controlul, însă Pickford i-a refuzat altă șansă majoră lui Lamine Yamal. 

Nu a fost atunci 2-1. Golul era foarte aproape. La Roja asedia zidul Albionului. 

Și Cucurella a oferit cea mai importantă pasă a turneului, centrarea la care Oyarzabal s-a desprins din marcaj și l-a devansat pe Pickford. 2-1, minutul 86. 

Primul gol al lui Oyarzabal (și De la Fuente a fost inspirat) la Euro 2024. De trofeu! Pentru că, puțin mai târziu, Dani Olmo a respins de pe linia porții mingea lui Guehi. O intervenție cât un gol. 

Pe margine, Harry Kane era devastat, pe banca de rezerve. Încă un trofeu ratat. Anglia, a doua finală la rând pierdută. 

Spania e noua campioană a Europei. A patra oară. Prima în istorie care a triumfat de patru ori. 

Spania - Anglia 2-1

  • Au marcat: Nico Williams (min. 47), Oyarzabal (min. 87) / Cole Palmer (min. 73)

Min. 90 - Arbitrul acordă 4 minute de prelungire.

Min. 90 - Declan Rice s-a desprins de adversar și a interceptat o centrare dintr-o lovitură de colț, dar a trimis cu capul direct în brațele portarului.

Min. 87 - GOL! Oyarzabal marchează!Marc Cucurella i-a trimis balonul lui Mikel Oyarzabal, care a marcat. Scorul este acum 2:1.

Min. 83 - Robin Le Normand iese de pe teren, iar Nacho Fernandez intră în locul său.

Min. 82 - Lamine Yamal primește o pasă exactă și se găsește față în față cu portarul. Șutează către colțul stâng al porții, dar Jordan Pickford intervine prompt și respinge.

Pickford (1) preia mingea și o trimite lui Watkins (19), care o pasează scurt lui Palmer (24), care o trimite lui Saka (7), de la el la Bellingham (10), care o pasează înapoi pentru ca Cole Palmer (24) care egalează

Publicația spaniolă AS a ilustrat golul marcat de Anglia. Publicația spaniolă AS a ilustrat golul marcat de Anglia.
Publicația spaniolă AS a ilustrat golul marcat de Anglia.

Min. 73 - GOL! Jude Bellingham a găsit-o pe Cole Palmer cu o pasă bună. Palmer și-a depășit adversarul în interiorul careului și a trimis un șut excelent pe jos.

Min. 66 - Lamine Yamal primește o pasă în interiorul careului, controlează mingea bine și trimite un șut spre colțul drept. Jordan Pickford intervine spectaculos și respinge.

  • Lamine Yamal a egalat recordul all-time de assist-uri (4) într-o singură ediție a Campionatului European. La vârsta de 17 ani și o zi (2010MisterChip, pe rețeaua „X”)
  • Yamal a egalat cele 4 assist-uri ale lui Steven Zuber la EURO 2020, Aaron Ramsey și Eden Hazard în 2016 și Ljubinko Drulovic în 2000.

Min. 64 - Jude Bellingham trimite un șut de la marginea careului, dar mingea trece câțiva metri pe lângă bară

Min. 61 - Ollie Watkins îl înlocuiește pe Harry Kane.

Min. 56 - Nico Williams primește o pasă și depășește apărarea adversă, apoi execută un șut puternic, dar mingea trece la câțiva centimetri pe lângă bară.

  • Nico Williams (22 de ani și 2 zile) este al DOILEA cel mai tânăr marcator într-o finală de Campionat European.
  • Recordul îi aparține italianului Anastasi, care a marcat în finala din 1968 la vârsta de 20 de ani și 64 de zile (2010MisterChip, pe rețeaua „X”)

Min. 48 - Dani Olmo se afla într-o poziție excelentă după ce primește o pasă bună în interiorul careului. El șutează, dar mingea trece departe de bară.

Dintre cele cinci finale anterioare ale EURO care s-au încheiat cu scorul de 0-0 la pauză, trei au ajuns în prelungiri, însă niciuna dintre acestea nu a fost decisă prin lovituri de departajare.

Golul a fost realizat printr-o construcție de stil spaniol: Cucurella (24) îi pasează lui Laporte (14) care îi pasează lui Le Normand (3) care îi trimite lui Zubimendi (18) care redirecționează înapoi lui Cucurella (24), de acolo lui Nico (17) și apoi lui Laporte (14) care schimbă jocul în dreapta pentru Fabian (8), mijlocașul îi dă mingea lui Carvajal (2), iar acesta din urmă lui Lamine Yamal (19), care pasează decisiv pentru ca Nico Williams (17) să înscrie primul gol al Spaniei.

Publicația spaniolă AS a ilustrat golul marcat de Spania. Publicația spaniolă AS a ilustrat golul marcat de Spania.
Publicația spaniolă AS a ilustrat golul marcat de Spania.

Min. 47 - GOL! Lamine Yamal îi pasează în careu lui Nico Williams, iar acesta trimite mingea pe lângă Jordan Pickford.

  • Nico Williams a marcat al patrulea gol al său în 19 meciuri pentru Spania.
  • În plus, Lamine Yamal a oferit a patra pasă decisivă a turneului, prin care și-a consolidat poziția de cel mai bun pasator al competiției.

Min. 46 - În locul lui Rodri intră Zubimendi, deoarece mijlocașul lui City s-a accidentat.

Min. 46 - Arbitrul fluieră începutul reprizei secunde!

Statisticile primei reprize din finala EURO 2024 Statisticile primei reprize din finala EURO 2024
Statisticile primei reprize din finala EURO 2024

Min. 45 - PAUZĂ LA BERLIN

Min. 45+1 - Phil Foden a ratat o șansă uriașă! A primit mingea dintr-o lovitură liberă și, cu o atingere bună din prima, a trimis spre colțul drept al porții. Totuși, Unai Simon a reușit o intervenție excelentă.

Min. 45 - Se acordă două minute de prelungire

Min. 45 - Harry Kane a primit o pasă și a ajuns într-o poziție favorabilă de șut la marginea careului. Încercarea sa a fost bună, dar a fost blocată de un fundaș.

Min. 43 - Morata primește o pasă excelentă, pătrunde în careu, dar este deposedat de un fundaș advers.

Min. 35 - Dani Olmo trimite un șut de la distanță, dar este blocat de englezi.

Min. 31 - Dani Olmo primește un cartonaș galben pentru un fault comis asupra unui adversar.

Min. 25 - Harry Kane prmește un cartonaș galben pentru o intrare dură.

Min. 23 - Lamine Yamal pătrunde în careu și șutează, însă un fundaș advers reușește să blocheze mingea.

Lamine Yamal a devenit în această seară cel mai tânăr fotbalist care joacă într-o finală a unui turneu internațional major.

Yamal (17 ani și 1 zi) tocmai l-a depășit pe Pele (17 ani și 249 de zile) de la Cupa Mondială din 1958.

Min. 15 - Kyle Walker trimite o pasă în careu, dar apărarea adversă este bine poziționată și respinge imediat pericolul.

Min. 14 - Nico Williams încearcă să trimită o pasă cu exteriorul, dar este blocat.

Min. 12 - Nico Williams pătrunde printre apărarea adversă și șutează, dar tentativa sa este blocată.

Andres Iniesta, David Villa și Xavi sunt prezenți în tribune pentru Spania.

Min. 5 - Nico Williams execută periculos o lovitură de colț, dar niciunul dintre coechipierii săi nu reușește să depășească apărarea Angliei

Min. 1 - Partida a început!

Prestigiosul trofeu „Henri Delaunay” a fost adus de Giorgio Chiellini, un reprezentant al Italiei, echipa deținătoare a titlului.

Spania - Anglia, echipe de start

Echipa de start a Spaniei

  • Unai Simón - Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella - Rodri, Fabián - Lamine Yamal, Dani Olmo, Nico Williams -Morata.

Echipa de start a Angliei

  • Pickford - Guehi, Stones, Walker - Shaw, Rice, Mainoo, Saka, Bellingham, Foden - Kane.

Punctul culminant al acestui Campionat European a sosit: Spania și Anglia se întâlnesc în această seară, în marea finală de la EURO 2024.

Pentru trupa antrenată de Gareth Southgate va fi cea de-a doua finală consecutivă, după cea pierdută în fața Italiei acum 3 ani, chiar pe Wembley, scor 1-1 (2-3 după loviturile de departajare).

De partea cealaltă, Spania revine în finală după o pauză de 12 ani. „Furia Roja” învingea Italia, scor 4-0 și cucerea trofeul EURO 2012, turneu găzduit de Polonia și Ucraina.

21:55 Echipele au postat imagini de la încălzire pe rețelele de socializare

21:45 Shaw, titularizat la EURO 2024 direct în finală

Luke Shaw a fost titularizat pentru prima dată după șase luni, ultima sa titularizare fiind în februarie.

Shaw este primul jucător titularizat într-un turneu Campionat European direct în finală, după Marco Delvecchio la EURO 2000 pentru Italia, potrivit Opta.

Era în proces de revenire, am gestionat minutele sale cât mai bine posibil și ne va aduce echilibru pe partea stângă. Gareth Southgate

De asemenea, Shaw este singurul jucător din cele două echipe de start de astăzi care a marcat într-o finală de turneu internațional.

21:30 Lista de rezerve a celor două echipe

  • Spania: Raya, Remiro, Nacho, Vivian, Jesus Navas, Grimaldo, Zubimendi, Mikel Merino, Fermin Lopez, Baena, Ferran Torres, Oyarzabal şi Joselu.
  • Anglia: Ramsdale, Henderson, Trippier, Dunk, Konsa, Joe Gomez, Alexander-Arnold, Wharton, Gordon, Gallagher, Bowen, Palmer, Eze, Toney şi Watkins.

21:25 Gavi discută cu colegii lui de la Barcelona înainte de startul partidei

Deși a ratat turneul din cauza unei accidentări, Gavi a fost invitat de selecționerul Luis de la Fuente să se alăture echipei naționale înainte de finală.

Fotbalistul a fost surprins pe teren alături de colegii săi de la Barcelona: Lamine Yamal, Pedri și Fermin Lopez

21:20 Vestiarul Angliei pe Olympiastadion înainte de finala EURO 2024

21:15 Nico Williams și Lamine Yamal au ieşit să vadă terenul

20:45 Spania se mobilizează pentru meciul cu Anglia

În toată Spania, orașele se pregătesc pentru a urmări finala EURO 2024.

Vor fi montate ecrane gigantice în majoritatea orașelor mari pentru ca fanii să poată viziona meciul.

  • Madrid: Ecrane în Plaza de Colon, Madrid Rio și Palacio de Hielo.
  • Barcelona: Ecran în Plaza Catalunya.
  • Sevilla: Ecran în Plaza de Armas.
  • Valencia: Ecran la Pabellon de la Fonteta.

Chiar și orașele mici și localitățile turistice vor avea ecrane.

În Los Palacios y Villafranca și Haro, meciul va fi proiectat datorită legăturilor deosebite pe care localitățile le au cu echipa națională:

  • Los Palacios y Villafranca: Este locul de naștere al jucătorilor Fabian Ruiz și Jesus Navas.
  • Haro: Este locul natal al selecționerului Luis de la Fuente.

Festivalurile tradiționale și culturale vor fi suspendate în timpul finalei.

În Pamplona și Santander, se vor monta ecrane suplimentare datorită festivalurilor care au loc în aceste orașe.

În Pamplona, meciul va putea fi urmărit pe scena din Parcul Yamaguchi, iar în Santander, Centro Botin va avea montate ecrane.

  • Pamplona: Are loc festivalul San Fermin, care include faimoasele curse de tauri.
  • Santander: Aici, festivalul principal este Festivalul de Vară, care aduce evenimente culturale și muzicale. Acest festival coincide și el cu finala EURO 2024.

20:35 Haos în Anglia înainte de finală: Grevă feroviară

În Anglia, suporterii echipei naționale se confruntă cu probleme mari de transport înainte de finală.

Duminică, multe trenuri au fost anulate din cauza unei greve a conductorilor, care au refuzat să facă ore suplimentare.

Companiile feroviare Northern, Great Western Railway, London Northwestern Railway și West Midlands Railway au anulat multe curse fără prea multe clarificări.

Mulţi angajaţi nu au program de lucru în zilele de duminică, iar operatorii depind de voluntariatul lor pentru a acoperi orele suplimentare.

Pasagerii sunt sfătuiți să evite călătoriile după ora 18:00, deoarece serviciile vor fi grav afectate.

20:25 Vestiarul Spaniei pe Olympiastadion înainte de finala EURO 2024

19:20 Invitatul lui Luis de la Fuente: Gavi se alătură Spaniei înainte de meciul cu Anglia

Deși mijlocașul de la Barcelona a ratat turneul din cauza unei accidentări, selecționerul Luis de la Fuente l-a invitat să se alăture echipei naționale înainte de finala competiției.

Președintele Federației Regale Spaniole de Fotbal, Pedro Rocha, și selecționerul Luis de la Fuente l-au întâmpinat pe Gavi la Grand Hyatt din Berlin, unde echipa se pregătește pentru finală.

„Sunt foarte mândru și fericit să fiu aici cu ei. Au meritat foarte mult și vom merge în finală ca să o câștigăm. Sunt convins că Spania va ieși învingătoare”, a declarat Gavi, potrivit RFEF.

19:05 Performanțele celor două echipe în timpul acestui Campionat European

Pe rețelele de socializare, UEFA a publicat câteva dintre statisticile relevante pentru finala EURO 2024.

Spania a câștigat cinci meciuri în timpul regulamentar, în timp ce Anglia a reușit să evite prelungirile doar de două ori.

Echipa spaniolă a înscris cu șase goluri mai mult decât englezii, iar elevii lui Southgate au primit cu un gol mai mult comparativ cu adversarii lor.

„La Roja” a încheiat trei meciuri fără a încasă vreun gol, în timp ce Anglia a reușit să evite primirea unui gol doar de două ori.

18:20 Familiile jucătorilor spanioli le urează succes în finala EURO 2024

17:15 Duel la mijloc: Declan Rice vs. Rodri

Rodri (28 de ani), jucătorul lui Manchester City, a atins un procent impresionant de 93.8% în acuratețea paselor la EURO 2024.

Declan Rice (25 de ani), de la Arsenal, nu este departe, cu un procentaj de 93.3%.

Spaniolul a reuşit această performanță în 476 de minute jucate pentru „La Roja”, în timp ce englezul a reușit în 600 de minute.

16:45 Olympiastadion e pregătit să găzduiască marea finală

16:30 Fanii englezi au fredonat un cântec pentru care în trecut au fost penalizați

16:20 Fanii Spaniei au făcut spectacol pe străzile Berlinului

16:10 Fanii celor două echipe au băut bere împreuna

16:00 Un fan englez plin de încredere

Un suporter înfocat al Angliei este sigur de victoria selecționatei lui Southgate: și-a tatuat deja trofeul EURO și anul curent.

15:50 Jesus Navas și-a anunțat retragerea de la naționala Spaniei

La conferința premergătoare partidei, vetereanul Jesus Navas ajuns la 38 de ani, a spus că meciul cu Anglia va fi ultimul pentru el în naționala „Furiei Roja”.

Acesta este ultimul meu meci. Am probleme la şold de ceva timp, dar fotbalul este totul pentru mine. Insist pe dorinţa pe care am avut-o întotdeauna de a da totul.

Este ceva unic şi este un motiv de mândrie pentru mine. Să ştiu că, dacă continui după atâta timp, este pentru că am muncit din greu. La 38 de ani, este incredibil să joc încă.

Anglia este o echipă mare, cu talent individual. Va fi un meci greu, dar jucăm într-o mare competiţie. Ar fi minunat să câştigăm EURO, mai ales pentru coechipierii mei şi pentru fani, care merită.”, a spus Jesus Navas.

15:40 François Letexier va conduce a doua finală din carieră

Francezul François Letexier (35 de ani) va fi pentru a doua oară la centru într-un meci cu trofeul pe masă.

Letexier a arbitrat-o pe Spania la acest EURO în succesul din optimi cu Georgia, scor 4-1.

Prima și singura finală arbitrată de francez a fost Supercupa Europei dintre Manchester City și Seviila ce a avut loc în 2023 și s-a încheiat cu victoria englezilor, scor 1-1(5-4 după loviturile de departajare).

François Letexier în Spania-Georgia François Letexier în Spania-Georgia
François Letexier în Spania-Georgia

15:20 O mulțime de steaguri ale Spaniei la un pub din Glasgow

15:00 Mesajul lui Alcaraz pentru naționala Spaniei înaintea finalei de la EURO

Înaintea finalei de la Wimbledon, Carlos Alcaraz a transmis un mesaj de încurajare pentru naționala antrenată de Luis de la Fuente

„Ce pot să spun? Aveți o campanie perfectă la EURO 2024. V-am urmărit de la primul meci și până la cel din semifinale.

Vă trimit multe îmbrățișări și hai să o facem! Vamos”, a declarat Carlos Alcaraz, potrivit UEFA.

Spania - Anglia. Traseul până în finală

SPANIA

  • 3-0 cu Croația (grupe)
  • 1-0 cu Italia (grupe)
  • 1-0 cu Albania (grupe)
  • 4-1 cu Georgia (optimi)
  • 2-1 d. prel. cu Germania (sferturi)
  • 2-1 cu Franța (semifinale)

ANGLIA

  • 1-0 cu Serbia (grupe)
  • 1-1 cu Danemarca (grupe)
  • 0-0 cu Slovenia (grupe)
  • 2-1 d. prel. cu Slovacia (optimi)
  • 1-1 și 5-3 la pen. cu Elveția (sferturi)
  • 2-1 cu Olanda (semifinale)

Spania - Anglia, live de la ora 22:00

Spania - Anglia. Echipele probabile

  • Anglia : Pickford - Walker, Stones, Guehi - Saka, Mainoo, Rice, Shaw - Bellingham, Foden - Kane
    Selecționer: Gareth Southgate (53 de ani)
    Rezerve: Ramsdale, D. Henderson - Shaw, Alexander-Arnold, Trippier, Konsa, Dunk, J. Gomez - Gallagher, Palmer, Wharton - Toney, Gordon, Watkins, Bowen, Eze
  • Spania : Simon - Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella - Ruiz, Rodri - Yamal, Olmo, Williams - Morata
    Selecționer: Luis de la Fuente (63 de ani)
    Rezerve: Raya, Remiro - Nacho, Vivian, Grimaldo - Merino, Baena, Zubimendi, Oyarzabal, Joselu, F. Torres, J. Navas, F. Lopez
    Absenți: Pedri, Ayoze Perez (accidentați)
  • Arbitru principal: François Letexier (Franța)
    Arbitri asistenți: Cyril Mugnier, Mehdi Rahmouni (Franța)
    Arbitru VAR: Jerome Brisard (Franța)
    Asistent VAR 1: Willy Delajod (Franța)
    Asistent VAR 2: Massimiliano Irrati (Italia)
    Arbitru de rezervă: Szymon Marciniak (Polonia)
  • Stadion: Olympiastadion (Berlin)

Lamine Yamal: „Părinții mei sunt primii la care mă gândesc înainte de finala de duminică”

Lamine Yamal a devenit cel mai tânăr marcator din istoria EURO, după reușita cu Franța, din semifinale. Noua senzație a fotbalului spaniol a împlinit 17 ani, chiar cu o zi înainte de marea finală cu Anglia.

„În ultimele patru luni, m-am schimbat destul de mult personal și în modul în care joc. Încrederea în mine a crescut, forța mea fizică a crescut. Sunt destul de mulțumit de cum au evoluat lucrurile.

Mi s-au trimis atât de des reluări ale golului meu împotriva Franței, încât e ca și cum nu l-aș fi marcat sau nu l-aș fi văzut niciodată! Atât de multe mesaje de afecțiune! Prietenii mei de acasă mi-au spus că a existat un mare «boom» de interes după acest gol - că strada mea din Mataro era plină de oameni care îmi scandau numele!”, a spus Lamine Yamal, pentru ziarul spaniol Marca.

Părinții mei sunt primii la care mă gândesc înainte de finala de duminică, înainte de toate. Au trebuit să sufere destul de mult alături de mine, dar mi-au fost mereu alături. Mă duceau mereu la meciuri când eram mic. Când am învins Franța, îmi imaginam cât de fericiți sunt că am câștigat și că am marcat! Lamine Yamal, jucător Spania
Golul lui Yamal împotriva Franței a fost ca o atingere de geniu a unui mare jucător pe care îl cunoaștem cu toții și pe care trebuie să îl creștem cu atenție. Sunt convins că va continua să progreseze cu aceeași atitudine, profesionalism și maturitate pe care le arată în timpul meciurilor, în ciuda faptului că este atât de tânăr, ceea ce îl face să pară mai în vârstă și mai experimentat decât este în realitate. Luis de la Fuente, selecționer Spania

Harry Kane: „Aș da orice pentru a cuceri EURO 2024”

Ajuns în ce-a de a cincea finală din carieră, a doua consecutivă cu naționala Angliei, Harry Kane speră să rupă blestemul și să cucerească în sfârșit primul trofeu al carierei.

„Nu e un secret că nu am câștigat niciun trofeu colectiv până acum, iar cu fiecare an care trece sunt și mai motivat pentru a schimba acest lucru. Duminică seara am șansa de a câștiga unul dintre cele mai importante trofee și de a scrie istorie alături de țara mea. Fără îndoială că aș da orice din cariera mea pentru o seară specială și pentru cucerirea EURO 2024.

Trofeul ar însemna totul pentru mine. Ar fi un sentiment incredibil pentru fotbaliști, dar și pentru suporteri.

La ultimul Campionat European, finalul a fost unul dur, așa că acum există o motivație suplimentară. Suntem conștienți însă că va fi un meci extrem de dificil. Diferența se va face la detaliile mici, iar până acum am arătat în turneu că putem”, a declarat Kane

Sunt extrem de mândru să pot duce Anglia într-o nouă finală. Singurul motiv pentru care am acceptat postul a fost să încerc să aduc succes Angliei ca națiune și să încerc să îmbunătățesc fotbalul englez. Jucăm împotriva celei mai bune echipe de la acest turneu și am avut o zi mai puțin pentru a pregăti partida, dar suntem încă aici și luptăm pentru a cuceri trofeul. Gareth Southgate, selecționer Anglia
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”