VIDEO Pep Guardiola, discurs emoționant după ce Jurgen Klopp, rivalul său, a plecat de la Liverpool

VIDEO Pep Guardiola, discurs emoționant după ce Jurgen Klopp, rivalul său, a plecat de la Liverpool

Pep Guardiola a cucerit al patrulea titlu consecutiv cu Manchester City, iar antrenorul spaniol a vorbit la finalul meciului cu West Ham (3-1) și despre Jurgen Klopp, care a părăsit-o pe Liverpool și a avut parte de o ceremonie specială pe stadionul Anfield.

Jurgen Klopp si Pep GuardiolaFoto: Jon Super / AP / Profimedia

>> VIDEO Momente emoționante la despărțirea dintre Jurgen Klopp și Liverpool

Pep Guardiola: „Jurgen Klopp este o legendă a lui Liverpool. Nu este vorba doar despre trofee”

Klopp a afirmat că doar Guardiola este singurul care ar fi putut câștiga patru titluri la rând cu Manchester City, iar tehnicianul iberic și-a stăpânit cu greu lacrimile în momentul în care a vorbit despre cât de mult a însemnat pentru el rivalitatea cu antrenorul german.

„Îmi va lipsi foarte mult. Jurgen a fost o parte importantă a vieții mele. M-a adus la un alt nivel ca antrenor. Cred că ne respectăm foarte mult unul pe altul, am sentimentul că va reveni.

Vreau să-i mulțumesc pentru aceste cuvinte, dar știe că în spatele meu sunt multe lucruri pe care acest club mi le-a oferit. Altfel, singur, nu aș fi putut să fac atâtea lucruri.

M-a ajutat în atât de multe momente. M-a ajutat cu echipa sa, deoarece a fost un adversar pe măsură. În multe momente, nu am descoperit variante în care să-i 'pedepsesc' așa cum am făcut-o cu alte echipe. Este atât de dificil.

Deși nu am văzut, sunt convins că meciul său de adio a fost unul special, o merita din plin. A făcut din Liverpool - uitați de trofee - o marcă proprie, și-a pus amprenta pe acest club. A adus din nou în prim plan mândria de a fi fan Liverpool. Totul prin personalitatea și caracterul său.

Oamenii spun 'Câte trofee ai câștigat?'. Nu e doar despre asta, sunt oameni cu o asemenea personalitate care, când ajung într-un loc, rămân pentru totdeauna în inimile noastre. Iar Klopp e la Liverpool lângă (Bill) Shankly, (Bob) Paisley și alte legende ale clubului. Jurgen e acolo"” - Pep Guardiola.

Pep Guardiola: „Nimeni nu a avut vreodată performanțe mai bune decât noi”

Guardiola spune că nimeni n-ar fi crezut că poate obține rezultatele pe care le-a obținut cu Manchester City (patru titluri consecutive, şase în ultimii şapte ani) și a afirmat că, din punct de vedere al statisticilor, echipa sa este cea mai bună din istoria Premier League.

„Pentru un fan al lui Liverpool, a fost epoca lui Bill Shankly, Bob Paisley şi a unor jucători precum Ian Rush şi Graeme Souness. Îi menţionez doar pe ei. Pentru fanii lui Liverpool, ei vor fi întotdeauna cea mai bună echipă.

La Manchester United, a fost Sir Alex Ferguson şi acea perioadă incredibilă cu Rio Ferdinand, Gary Neville, Roy Keane, Scholes, Giggs, Beckham, Yorke, Cole şi Carrick.

Ei vor crede întotdeauna că atunci au avut cea mai bună echipă. Asta au crezut fanii la vremea lor. Nu poţi explica sentimentele. Îţi susţii echipa.

Dar în ceea ce priveşte statisticile, nimeni nu a făcut vreodată mai bine decât noi. Recorduri de goluri, de puncte, patru titluri la rând. Imaginaţi-vă când am ajuns aici, dacă v-aş fi spus: 'În următorii şapte ani vom câştiga şase titluri'. Mi-aţi fi spus că sunt nebun.

Am făcut ceva incredibil. Am câştigat şase campionate în şapte ani. În această ţară, în fotbalul modern, cu calitatea antrenorilor, cu calitatea echipelor... Echipa mă surprinde, la fel şi conducerea. Este un club incredibil, bine organizat.

Întotdeauna există o echipă care îţi împinge limitele, înainte era Liverpool, acum a fost Arsenal. Din tot sufletul, felicitări lui Mikel Arteta şi stafului său, jucătorilor şi fanilor săi. Au avut un sezon incredibil. Nu spun asta doar ca să fiu drăguţ, vorbesc serios. Ne-au împins cu adevărat să dăm ce e mai bun din noi înşine într-un mod în care rar am mai făcut-o până acum” - Pep Guardiola.

>> Manchester City a câștigat al patrulea titlu consecutiv în Premier League

Premier League, clasament final

1. Manchester City – 91 puncte

2. Arsenal – 89 p

3. Liverpool – 82 p

4. Aston Villa – 68 p

5. Tottenham – 66 p

6. Chelsea – 63 p

7. Newcastle – 60 p

8. Manchester United – 60 p

9. West Ham – 52 p

10. Crystal Palace – 49 p

11. Brighton – 48 p

12. Bournemouth – 48 p

13. Fulham – 47 p

14. Wolves – 46 p

15. Everton – 40 p

16. Brentford – 39 p

17. Nottingham – 32 p

18. Luton – 26 p / retrogradată

19. Burnley – 24 p / retrogradată

20. Sheffield – 16 p / retrogradată.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria,  jigniri xenofobe  la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Alte sporturi
04.10
„Urâm România!” Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Citește mai mult
„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
MM îl apără pe Olaru  „E  jucătorul #1  din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Europa League
04.10
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Citește mai mult
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și  n-a mai putut să doarmă !”
Europa League
04.10
FCSB îi provoacă insomniiPatronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă!”
Citește mai mult
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă !”
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu  a anunțat convocările  pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Nationala
04.10
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Citește mai mult
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB,  neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Europa League
04.10
„Nu vizionez!” Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică: „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Citește mai mult
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un  golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Nationala
04.10
Diaspora, izvorul RomânieiMircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac, cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Citește mai mult
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce  bonus  primește fiecare jucător
Europa League
04.10
Premieră la FCSBPrimă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
Citește mai mult
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
„Mi-e jenă doar să înot”   David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu  aceeași șansă ” 
Înot
04.10
„Mi-e jenă doar să înot” David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă
Citește mai mult
„Mi-e jenă doar să înot”  David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă ”