De film Portarul lui Dinamo era supranumit  „noul Handanovic”,  dar o accidentare i-a oprit ascensiunea. A livrat pizza ca să supraviețuiască
Adnan Golubovic. Foto: Imago

De filmPortarul lui Dinamo era supranumit „noul Handanovic”, dar o accidentare i-a oprit ascensiunea. A livrat pizza ca să supraviețuiască

  • Adnan Golubovic (29 de ani), portarul sloven al echipei Dinamo București, a avut o carieră plină de provocări.
  • De la o accidentari care i-au pus în pericol viitorul în fotbal până la a livra pizza pentru a-și susține revenirea pe teren.
ANA Bărbosu primește bronzul!   TAS a decis : gimnasta noastră obține medalia de bronz la JO
Citește și
ANA Bărbosu primește bronzul! TAS a decis: gimnasta noastră obține medalia de bronz la JO
Citește mai mult
ANA Bărbosu primește bronzul! TAS a decis : gimnasta noastră obține medalia de bronz la JO

Adnan Golubovic, portarul echipei Dinamo București, are o poveste de viață care rivalizează cu un scenariu de film.

La doar 29 de ani, fotbalistul sloven a trecut prin încercări care l-au adus la un pas de a-și încheia cariera sportivă.

„La 17 ani trebuia să joc la Campionatul European U17, în Slovenia, şi cu o lună înainte mi-am rupt piciorul. După un an, am suferit altă accidentare serioasă, mi-am rupt ligamentele”, a spus sportivul, potrivit orangesport.ro.

Adnan Golubovic era văzut drept „noul Handanovic”

După ce și-a revenit parțial, Golubovic a continuat să joace în liga a doua slovenă și a ajuns la echipa Domzale, fiind observat de cluburi din Italia.

Transferat în Serie C, era comparat de jurnaliști cu marele Samir Handanovic, după spusele slovenului, dar destinul i-a rezervat o altă încercare.

M-am accidentat din nou la genunchi. Dar de data aceasta la ambii. Mi-am rupt ambii genunchi, în acelaşi timp. Am jucat multe meciuri cu un genunchi accidentat, fără să ştiu. A fost foarte dificil. Atunci când am suferit accidentarea, clubul a decis să rupă contractul şi un an nu am avut echipă, cu ambii genunchi rupţi. Adnan Golubovic

De la livrator de pizza la revenirea în fotbal

Rămas fără echipă și cu ambii genunchi rupți, Golubovic a fost nevoit să-și găsească o altă sursă de venit.

„Am livrat pizza pentru câteva luni, iar cu banii ăia mi-a fost un pic mai uşor. Nu am vrut să stau acasă şi să plâng, am vrut să revin din această situaţie. Şi, da, chiar a fost foarte greu şi m-a schimbat mult. 

Înainte să lucrez acolo, să livrez pizza, eram în Italia şi toţi jurnaliştii spuneau despre mine că sunt «noul Samir Handanovic», iar două luni mai târziu lucram pentru 4 euro pe oră”, a mai declarat portarul, conform sursei citate.

68 de meciuri
fără gol primit are Adnan Golubovic adunate în toată cariera sa de 218 meciuri, potrivit transfermarkt.com

Dinamo București l-a adus liber de contract în 2023

În ciuda tuturor greutăților, Golubovic a reușit să-și revină și să ajungă în prima ligă slovenă.

Dinamo București l-a adus liber de contract în 2023, oferindu-i un salariu de 7.000 de euro pe lună, conform Orange Sport.

48 de meciuri
a strâns Golubovic pentru Dinamo, iar 12 dintre ele fără gol primit, conform transfermarkt.com

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”