Rrahmani, Vândut!   Profit uriaș  făcut de Rapid! Toate detaliile transferului
Albion Rrahmani (23 de ani) a fost vândut de Rapid la Sparta Praga. Foto: sportpictures.eu

Rrahmani, Vândut! Profit uriaș făcut de Rapid! Toate detaliile transferului

  • Albion Rrahmani (23 de ani) a fost vândut de Rapid la Sparta Praga.
  • După doar un an în Giulești, atacantul a fost vândut pentru 5 milioane de euro.
  • Victor Angelescu a confirmat plecarea kosovarului.

Albion Rrahmani pleacă de la Rapid după numai un an petrecut în Giulești! Vestea vine cu o zi înainte de derby-ul cu Dinamo, meci în care kosovarul nu va mai evolua.

Rapid l-a vândut pe Albion Rrahmani

Atacantul va semna cu Sparta Praga, formație care a eliminat-o la mijlocul săptămânii pe FCSB din preliminariile Ligii Campionilor, scor 4-3 la general. Rrahmani va putea fi înscris pe lista UEFA pentru play-off, ultimul tur înainte de faza principală a competiției.

Golgeterul Rapidului va pleca pentru 5 milioane de euro la Sparta Praga, însă suma ar putea crește. Dan Șucu a păstrat și 15% dintr-un viitor transfer.

Rrahmani mai trebuie să treacă vizita medicală, apoi vor fi semnate toate actele pentru oficializarea transferului. Despre mutare a mai scris și sport.ro.

18 goluri
a marcat Rrahmani în 28 de meciuri în Liga 1 pentru Rapid

„Am primit suma pe care ne-am dorit-o”

Înțelegerea cu Sparta Praga a fost confirmată și de Victor Angelescu, acționarul minoritar al Rapidului, pentru Prosport:

„Da, l-am vândut. Rapid va primi cinci milioane de euro și 15% dintr-un viitor transfer. Probabil că nu va juca mâine, cu Dinamo. Vă dați seama că o să încercăm să aducem pe cineva în locul lui Rrahmani, dar s-a întâmplat destul de repede și încă nu avem gândul la cineva.

Nu eram siguri că va pleca. Dar vom vedea, probabil că vom aduce pe cineva. Am primit suma pe care ne-am dorit-o. O să ne uităm după un atacant. În acest moment, nu credem că va mai pleca nimeni de la Rapid”.

Doar două soluții rămase pentru Rapid în atac

După plecarea lui Rrahmani, Rapid mai are doar două variante pentru postul de atacant: Borsav Burmaz (23 de ani) și Timotej Jambor (21 de ani).

Sârbul a marcat 7 goluri, toate în sezonul trecut, în timp ce slovacul a venit în această vară și încă n-a spart gheața în primele patru partide jucate.

Și Hasani (27 de ani) mai poate fi folosit ca vârf împins, însă a reușit să marcheze un singur gol în 22 de meciuri pentru giuleșteni.

Sparta Praga, cu toată conducerea la negocieri!

Șefii celor de la Sparta Praga au venit la București marți pentru partida cu FCSB, decisivă pentru calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor. După succesul din Ghencea, cehii au mers la negocierile cu Rapid.

Aceștia s-au bătut pentru semnătura lui Rrahmani chiar cu marea rivală Slavia Praga, care a fost prima interesată de transferul kosovarului. Vicecampioana Cehiei a oferit însă numai 4 milioane de euro, sumă refuzată de giuleșteni.

Sparta Praga l-a transferat în această vară și pe Ermal Krasniqi de la Rapid. Pentru celălalt atacant kosovar al giuleștenilor au plătit 2 milioane de euro.

3 trofee
are Rrahmani în carieră: două titluri și Supercupa în Kosovo cu Ballkani

Profit uriaș făcut de Șucu

Rrahmani a ajuns la Rapid în august 2023 de la Ballkani pentru numai 600.000 de euro.

Asta înseamnă că în doar un an de zile, „vișiniii” vor obține un profit de 4,4 milioane de euro! Acesta va crește dacă Sparta Praga va reuși să îl vândă în viitor pe kosovar.

Cei mai scumpi jucători vânduți de Rapid cu Șucu patron:

  1. Albion Rrahmani (Sparta Praga) - 5.000.000 €
  2. Rareș Ilie (Nice) - 4.000.000 €
  3. Marko Dugandzic (Al Tai) - 2.000.000 €
  4. Ermal Krasniqi (Sparta Praga) - 2.000.000 €
  5. Horațiu Moldovan (Atletico Madrid) - 800.000 €

Cea mai scumpă afacere din „era Șucu”

Transferul lui Rrahmani reprezintă a doua cea mai scumpă afacere făcută de Rapid. Doar transferul lui Cristi Săpunaru, din 2008, la FC Porto a fost făcut pe o sumă mai mare.

Fundașul dreapta era vândut în Portugalia pentru 6 milioane de euro.

Kosovarul intră și în top 3 cei mai scumpi jucători străini vânduți de echipele din Liga 1.

Este depășit de Alvaro Pereira, vândut de CFR Cluj, în 2009, la Porto pentru 6,5 milioane de euro, și Lacina Traore, vândut tot de ardeleni, în 2011, pentru 6 milioane la Kuban Krasnodar.

„Joacă pe două posturi”  Căpitanul unei echipe din Liga 1, propus de Mircea Lucescu în Serie A
Nationala
17:15
„Joacă pe două posturi” Căpitanul unei echipe din Liga 1, propus de Mircea Lucescu în Serie A
Citește mai mult
„Joacă pe două posturi”  Căpitanul unei echipe din Liga 1, propus de Mircea Lucescu în Serie A
FCSB, 23.000 de pachete vândute  Venituri de 2 milioane de euro +  Ce se întâmplă cu restul biletelor  pentru Europa League
Europa League
16:50
FCSB, 23.000 de pachete vândute Venituri de 2 milioane de euro + Ce se întâmplă cu restul biletelor pentru Europa League
Citește mai mult
FCSB, 23.000 de pachete vândute  Venituri de 2 milioane de euro + Ce se întâmplă cu restul biletelor pentru Europa League
De ce este U Cluj lider  Analiză GOLAZO.ro. Cum a creat Sabău o nouă  forță în Liga 1
Liga 1
15:46
De ce este U Cluj lider Analiză GOLAZO.ro. Cum a creat Sabău o nouă forță în Liga 1
Citește mai mult
De ce este U Cluj lider  Analiză GOLAZO.ro. Cum a creat Sabău o nouă forță în Liga 1
Champions League   LIVE  » Debut în noul format: acum se joacă primele 2 meciuri. Duelul serii e Milan - Liverpool, de la 22:00
Liga Campionilor
19:47
Champions League LIVE » Debut în noul format: acum se joacă primele 2 meciuri. Duelul serii e Milan - Liverpool, de la 22:00
Citește mai mult
Champions League  LIVE » Debut în noul format: acum se joacă primele 2 meciuri. Duelul serii e Milan - Liverpool, de la 22:00