CR7 la Mondial?  Sir Alex Ferguson crede că  Ronaldo  ar trebui să renunțe la națională: „Nu mai are nimic de demonstrat”
Alex Ferguson și Cristiano Ronaldo la Manchester United / Foto: Imago

CR7 la Mondial? Sir Alex Ferguson crede că Ronaldo ar trebui să renunțe la națională: „Nu mai are nimic de demonstrat”

  • Sir Alex Ferguson (82 de ani), omul care l-a transferat pe Cristiano Ronaldo (39 de ani) la Manchester United în 2003, nu crede că starul portughez va fi prezent și la Campionatul Mondial din 2026.
  • În acest moment, CR7 se află alături de naționala Portugaliei la Euro 2024.

Pe 6 august 2003, Sporting Lisabona, antrenată pe atunci de Ladislau Boloni, o învingea pe Manchester United, scor 3-1, într-o partidă amicală.

După meci, fundașii celor de la United, în frunte cu Gary Neville și John O`Shea, i-au transmis lui Alex Ferguson să plătească oricât pentru puștiul-minune al portughezilor, Cristiano Ronaldo, pe atunci de doar 18 ani.

Zic și făcut: United avea să le plătească portughezilor, în 2003, nu mai puțin de 19.000.000 de euro, pentru cel care avea să fie ultimul câștigător al „Balonului de Aur” în tricoul „diavolilor”, în 2008.

  • Cristiano Ronaldo a recunoscut de foarte multe ori că Sir Alex Ferguson a fost antrenorul care l-a propulsat în vârful fotbalului mondial, fiindu-i pentru totdeauna recunoscător.

Sir Alex Ferguson cred că Ronaldo ar trebui să se retragă de la națională

Sir Alex Ferguson s-a retras din fotbal, însă a rămas aproape de fenomen, chiar dacă nu mai ocupă funcții oficiale.

Legendarul antrenor a oferit un interviu publicației germane „Bild”, în care recunoaște că nu-și imaginează cum ar putea Cristiano să joace și la Cupa Mondială din 2026 și să o facă și la un nivel acceptabil.

Nu-mi pot imagina asta. Fotbalul va deveni și mai rapid, și mai atletic în următorii ani.

În plus, spațiul pentru atacanții centrali va deveni din ce în ce mai mic.

Spre deosebire de fundași, este mai dificil pentru atacanți să joace la cel mai înalt nivel când sunt mai în vârstă”, a declarat Alex Ferguson.

  • În acest moment, Cristiano Ronaldo este legitimat la Al-Nassr, în campionatul Arabiei Saudite.

„A avut o carieră unică!”

Fostul tehnician consideră că Ronaldo a demonstrat ce avea de demonstrat în fotbal, iar prezența la Cupa Mondială din 2026 nu ar trebui să fie o miză pentru el.

Este unul dintre cei mai mari jucători din toate timpurile și nu mai are ceva de demonstrat. Unul sau două trofee în plus nu ar însemna mult pentru el, pentru că a avut o carieră unică”, a completat Ferguson.

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
17:39
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
18:57
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19:00
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
18:26
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5