Ce șansă a irosit Andrei Rațiu a fost titular la Rayo Vallecano și a vrut să marcheze din  rabona în secunda 10 , dar s-a făcut de râs
Andrei Rațiu. Foto: Imago

Ce șansă a irositAndrei Rațiu a fost titular la Rayo Vallecano și a vrut să marcheze din rabona în secunda 10, dar s-a făcut de râs

  • Andrei Rațiu (26 de ani) a fost titular pentru Rayo Vallecano cu Real Sociedad, scor 2-1, în prima etapă din La Liga
  • Fundașul român putea marca în secunda 10 a meciului, după ce a trecut de portarul advers, dar a încercat o execuție pretențioasă și a irosit o șansă imensă.
Surpriza lui Il Luce  Reacția lui  Daniel Paraschiv , după ce a fost inclus pe lista preliminară a României pentru Nations League
Citește și
Surpriza lui Il Luce Reacția lui Daniel Paraschiv, după ce a fost inclus pe lista preliminară a României pentru Nations League
Citește mai mult
Surpriza lui Il Luce  Reacția lui Daniel Paraschiv , după ce a fost inclus pe lista preliminară a României pentru Nations League

Andrei Rațiu, fundașul dreapta al lui Rayo Vallecano, a fost titular în prima etapă din La Liga și putea marca încă din secunda 10!

Andrei Rațiu, ratare imensă în secunda 10 din Sociedad - Rayo Vallecano

Imediat după fluierul de start, Rayo Vallecano a pornit spre poarta adversă.

Embarba a aruncat un balon în careu, iar Rațiu a reușit să îi ia fața portarului Remiro, care n-a reușit să-l controleze.

Românul a scăpat spre poartă și se afla în colțul careului mic. În loc să încerce o reluare simplă, având deja un fundaș în față, Rațiu a încercat o execuție pretențioasă, o rabona, iar adversarul a reușit să respingă cu genunchiul în corner.

Andrei Rațiu a fost considerat revelația EURO 2024

Fundașul român al lui Rayo a strălucit la Campionatul European, iar Inigo Perez a decis să-l titularizeze pe Rațiu.

„L-a devorat pe Mykhaylo Mudryk, racheta lui Chelsea. În acest sezon, reușise același lucru cu Vinicius, întrecându-l în acea cursă de pe Bernabeu”, au notat jurnaliștii de la Marca pe 27 iunie despre fundaș.

Rațiu a fost inclus de spanioli într-o echipă de revelații de la EURO care îi include, printre alții, pe Arda Guler de la Real Madrid și Tijjani Reijnders de la AC Milan.

Ce este rabona?

Rabona este un termen folosit în fotbal pentru a descrie o tehnică de lovire a mingii în care piciorul de șut este trecut prin spatele celui de sprijin.

Această tehnică este adesea utilizată pentru a adăuga un efect spectaculos și creativ paselor sau șuturilor, dar și pentru a evita folosirea piciorului mai slab.

Ricardo Quaresma este cunoscut pentru utilizarea frecventă a rabona în cariera sa, realizând-o cu succes în mai multe meciuri importante.

SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”