Rațiu, fulgerul lui Rayo  AS despre internaționalul român: „E o  piesă-cheie , pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A”
Andrei Rațiu FOTO Imago

Rațiu, fulgerul lui Rayo AS despre internaționalul român: „E o piesă-cheie, pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A”

  • Andrei Rațiu, fundașul lui Rayo Vallecano, a fost cel mai rapid jucător din La Liga în două dintre cele trei meciuri jucate
  • După duelul cu Osasuna, internaționalul român a intrat echipa ideală a primelor 5 campionate

Spaniolii de la as.com scriu în detaliu despre Andrei Rațiu și prestațiile sale la Rayo Vallecano.

Sub titlul „Rațiu, fulgerul lui Rayo”, AS în remarcă „starea de grație” în care se află apărătorul de 26 de ani.

Printre staruri!   Un  român  în echipa ideală a Europei, alături de Yamal și Kane
Citește și
Printre staruri! Un român în echipa ideală a Europei, alături de Yamal și Kane
Citește mai mult
Printre staruri!  Un român în echipa ideală a Europei, alături de Yamal și Kane

„Fundașul dreapta trece printr-un moment grozav și e jucător de bază în 11-le lui Iñigo Pérez, după ce a depășit accidentarea la coapsă care l-a împiedicat să joace împotriva lui Getafe și a Barcelonei.

Internaționalul român este fulgerul lui Rayo. A fost cel mai rapid jucător din La Liga în prima etapă (vs. Real Sociedad, 35,34 km/h) și în a patra (vs. Espanyol, 35,38 km/h), adică în două dintre cele trei jocuri disputate.

Pe lângă viteză, Rațiu e și finalizator, așa cum a arătat cu Osasuna. Fundașul a prins mingea servită de Chavarría în fața porții și a făcut 2-1, cu ajutorul lui Pablo Ibáñez, care i-a deviat ușor traiectoria.

Evoluția sa în acest meci, atât în ​​apărare, cât și în atac, i-a adus un loc în cel mai bun 11 din cele cinci ligi europene importante, conform Whoscored. Acolo mai apar și Hugo Álvarez, de la Celta, și Lamine Yamal, de la Barça.

Andrei a fost fotbalistul-revelație României la EURO. Părul lui vopsit albastru și viteza lui diavolească i-au adus porecla «Sonic», precum protagonistul jocului video din anii '90.

A avut multe minute (360) la turneul final, împotriva Ucrainei, Belgiei, Slovaciei și Țărilor de Jos, iar cota sa de piață a crescut vertiginos, apărând pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A.

Andrei Rațiu FOTO Imago Andrei Rațiu FOTO Imago
Andrei Rațiu FOTO Imago

Cu toate acestea, Rayo a făcut eforturi de a-l ține, deoarece îl consideră o piesă-cheie pentru viitor.

Și nu degeaba. Cifrele îl susțin. Rațiu este al treilea fundaș lateral cu cea mai bună medie la șuturi (1,25 la 90 de minute) și goluri (0,35), al doilea la goluri previzionate (0,22), al șaselea la pase reușite (2,48) și al zecelea la driblinguri reușite (1,55), potrivit BeSoccer.

„I-am dedicat golul cu Osasuna fiicei mele, pentru că ea mă salută mereu așa și am replicat gestul. Sunt foarte fericit că munca mea dă roade”, a spus Rațiu pentru GOL.

Acest gol a avut o semnificație cu totul aparte, întrucât este primul al românului în Primera Division. Rațiu a urmat astfel pașii compatriotului său Florin Andone, care înscria pentru Depor în martie 2018.

Andrei continuă să-și îndeplinească visele și să crească, așa cum a demonstrat deja la debutul în prima ligă, pe Bernabéu, când l-a secătuit pur și simplu pe Vinicius.

Ambii au fost cei mai rapizi ai etapei: brazilianul Realului a ajuns la 36 km/h, iar românul la 35,6 km/h.

Rațiu este preconizat ca protagonist în sezonul centenarului rayista și va fi titular cu Atlético, duminică”, este articolul dedicat lui Rațiu în AS.

„Nu este omor”   Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui  Mario Iorgulescu  la 13 ani de închisoare
Diverse
09:50
„Nu este omor” Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani de închisoare
Citește mai mult
„Nu este omor”  Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani de închisoare
Rațiu, fulgerul lui Rayo  AS despre internaționalul român: „E o  piesă-cheie , pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A”
Stranieri
10:08
Rațiu, fulgerul lui Rayo AS despre internaționalul român: „E o piesă-cheie, pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A”
Citește mai mult
Rațiu, fulgerul lui Rayo  AS despre internaționalul român: „E o piesă-cheie , pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A”
David Raya, eroul serii   Dublă paradă istorică în remiza cu Atalanta din  Liga Campionilor : „Incredibil”
Liga Campionilor
09:36
David Raya, eroul serii Dublă paradă istorică în remiza cu Atalanta din Liga Campionilor: „Incredibil”
Citește mai mult
David Raya, eroul serii   Dublă paradă istorică în remiza cu Atalanta din  Liga Campionilor : „Incredibil”
CHAMPIONS LEAGUE  S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid  „roșu”  din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă
Liga Campionilor
19.09
CHAMPIONS LEAGUE S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid „roșu” din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă
Citește mai mult
CHAMPIONS LEAGUE  S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid  „roșu” din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă