Napoli suferă Antonio Conte trage alarma după 0-3 cu Verona: „ Moment critic. Mi-e rușine ”
Antonio Conte nu găsește soluții la Napoli într-o situație extrem de dificilă Foto: Imago

Napoli suferăAntonio Conte trage alarma după 0-3 cu Verona: „Moment critic. Mi-e rușine

  • Antonio Conte nu poate resuscita Napoli, spulberată la Verona în prima etapă de Serie A. Repriza secundă, teribilă, cu trei goluri primite. „Inacceptabil. Mi-e rușine. Inima mea sângerează”, a declarat antrenorul. 
  • Tehnicianul e nemulțumit: „Speram ca situația să fie mai bună, mă chinui să găsesc și lucruri pozitive. Locul 10 din sezonul trecut nu a fost întâmplare, nici ghinion”. 
  • S-a accidentat și Kvaratskhelia la 0-3 cu Verona, iar Osimhen nu vrea să joace. Nigerianul refuză însă transferul la Chelsea, ceea ce blochează și venirea lui Lukaku.

Campioană după 33 de ani în 2023, Napoli s-a prăbușit odată ce a rămas fără Luciano Spalletti. 

Propus la Juventus Jocul bun al unui „tricolor” în Serie A a atras atenția bianconerilor:  „L-ar lua cu 10-15 milioane”
Citește și
Propus la JuventusJocul bun al unui „tricolor” în Serie A a atras atenția bianconerilor: „L-ar lua cu 10-15 milioane”
Citește mai mult
Propus la Juventus Jocul bun al unui „tricolor” în Serie A a atras atenția bianconerilor: „L-ar lua cu 10-15 milioane”

A urmat un sezon-dezastru, locul 10, la jumătatea clasamentului în Serie A, cu trei antrenori schimbați: Rudi Garcia, Walter Mazzarri, Francesco Calzona. Niciunul n-a putut redresa squadra albastră. 

Kvaratskhelia, accidentat. „Ne-am topit ca zăpada la soare”

Proprietarul Aurelio De Laurentiis l-a adus în vară pe Antonio Conte, dar nici Conte nu poate crea o superechipă fără jucători de mare calitate. 

Primul contact cu Serie A a fost înfiorător. 0-0 la pauză, 0-3 la final cu Verona. 

Fără Kvaratskhelia, accidentat la finalul reprizei 1, Napoli n-a existat. Umilința de pe „Bentegodi” l-a înfuriat pe Conte. 

„Înaintea pauzei, am văzut doar o formație pe teren. În repriza a doua, am luat gol imediat și, conduși, ne-am topit ca zăpada la soare”, a spus tehnicianul în vârstă de 55 de ani. 

Conte: „Inacceptabil. Mi-e rușine. Inima mea sângerează”

Era doar începutul unei conferințe incendiare, în stilul Conte la înfrângeri. 

„Jocul a fost inacceptabil. Rușinos. Mi-e rușine ca antrenor și le cer scuze fanilor napolitani care ne susțin cu pasiune”, a protestat el, potrivit Gazzettei dello Sport

Cei care mă cunosc știu că inima mea sângerează acum. Sper că asta li se întâmplă și jucătorilor Antonio Conte, antrenor Napoli

Îl îngrijorează și situația transferurilor: „Mercato e blocat, e foarte complicat. Speram să găsesc o situație mai bună când am sosit, mă chinui să găsesc și lucruri pozitive”.

„Napoli traversează un moment critic”

Pentru Conte, „locul 10 din sezonul trecut nu a fost întâmplare, nici ghinion”. 

Nu are răspuns legat de viitorul imediat al lui Napoli. „Dacă mă întrebați cât timp va dura întoarcerea în vârful Italiei, vă spun că nu știu”. 

Chiar și așa, nu renunță: „Nu mă sperie nimic. Trebuie doar să muncim și să ne depășim limitele, pentru că Napoli traversează un moment critic”. 

Dincolo de mercato, cel mai îngrijorător e că ne topim la primul obstacol. Pot veni unu, doi, trei, patru jucători, dar trebuie să rezolvăm această problemă, cea mai importantă. Sunt lucruri serioase, eu nu deschid gura doar ca o trompetă Antonio Conte, antrenor Napoli

Osimhen mărește confuzia. Nu vrea la Chelsea și împiedică transferul lui Lukaku

Perioada e chiar dificilă la Napoli. Conte știe că nu-l mai poate folosi pe Victor Osimhen, care vrea să plece, dar incertitudinea nigerianului a provocat confuzie și mai mare la club. 

Napoli are acord cu Chelsea, l-ar primi la schimb pe Romelu Lukaku plus o sumă importantă, ceea ce l-ar mulțumi pe Conte, care a cucerit titlul în Serie A în 2021 cu Inter alături de Lukaku. 

Dar Osimhen refuză transferul la Chelsea, caz în care pică și mutarea lui Lukaku. Osi vrea PSG, numai că oferta Parisului întârzie și problema nu se rezolvă. 

Vine Neres, dar Conte vrea mai mult. Gilmour-McTominay, în aer!

S-a lovit și Kvaratskhelia, iar Conte așteaptă întăriri. Transferul lui David Neres e aproape finalizat, Benfica primind 28 de milioane de euro. Totuși, antrenorul vrea mai mult. 

A cerut doi mijlocași centrali din Premier League, pe scoțienii Billy Gilmour (Brighton) și Scott McTominay (Manchester United), însă cluburile lor vor mai mulți bani decât e dispus să plătească Napoli: Brighton pretinde 20 de milioane, United nu renunță la bariera de 30 de milioane. 

Și mai sunt doar două săptămâni de mercato. Directorul sportiv Giovanni Manna trebuie să-l ajute repede pe Conte. 

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”